Julcsi első alkalommal látogatta meg a Daalarna szalont. A közgazdászként dolgozó, kétgyermekes anyuka a Silan és a Daalarna közös játékának nyerteseként egy Benes Anita által tervezett egyedi alkalmi ruhát választhatott magának. 

Mesélsz egy kicsit magadról? 

Közel 10 évig könyvvizsgálat területén dolgoztam, de két éve főállásban ikerlányainkkal töltöm a napjaimat. Átlagos feleség és anya vagyok, aki egyelőre nem akar visszamenni dolgozni, hanem igyekszik kiélvezni a közös napokat.

Hogyan találtál rá a Silan és a Daalarna közös nyereményjátékára? 

Ez bizony nem az én érdemem. Hallottam a játékról, de igazából nem is én játszottam. Édesapám vett részt egy vásárlással és végül az övé lett a szerencsés nyertes „szelvény”. A Dalaarna Fashion Show előtt pár nappal hívott, hogy megnyerte a Silan játék fődíját és azt nekem adja. Azt sem tudtam, mit is mondjak és mit is csináljak hirtelen. És persze a divatbemutatóra is én mehettem el a barátnőmmel. Nagyon jó volt a bemutató és programok is, de furcsa érzés volt az egész estét a kicsi lányaim nélkül tölteni.

Mi volt az első reakciód, amikor édesapádtól megtudtad a jó hírt? Kinek mondtad el először? 

Édesanyámnak és a férjemnek szóltam, hogy lesz egy szép ruhám. Aztán elkezdtem nézelődni a honlapon és ahogy teltek a napok, egyszercsak ott találtam magam a szalonban.

 

 

Milyen élmény volt néhány héttel ezelőtt az első ruhapróba a szalonban? 

Bevallom, izgultam nagyon. Nem sok helyre járok mostanában, ezért idegesen készültem, mint egy menyasszony – pedig az már régen volt. Különben nagyon nagy élmény volt. A szalonban dolgozó lányok kedvesek voltak már az elejétől fogva és ez segített kicsit oldódni.  

Végre láttam egy olyan szalont, amilyet korábban csak a filmekben: egy hely, ahol csak veled foglalkoznak és lesik a kérdéseidet, pedig nem is vagyok menyasszony. 🙂

A próba közben már nagyjából megmutattam a lányoknak, hogy melyik ruhák tetszettek a Daalarna honlap alapján, amikor csatlakozott Benes Anita is. Nagyon kedves volt ő is és jó volt, hogy végig érezte, hol vannak a határaim. Felmerültek a kérdések, milyen legyen a ruha, de én úgy éreztem, egyből látta rajtam, hogy egy klasszikus, egyszerű és „strapabíró” ruha lenne nekem a legmegfelelőbb. Pillanatok alatt rajzolt és elég gyorsan megvolt a fazon és két szín, amelyek közül azóta már választottam. Különben több ruhát is megnéztünk, de elsőre lehetett érezni/látni, ha nagyon nem passzolt hozzám. Általában egyet is értettünk velük a többiekkel.

 

 

Milyen szempontok szerint választottad ki a ruhádat? Konkrét elképzeléssel mentél a szalonba? 

Végignéztem a weboldalra feltett alkalmi ruhás képeket, és amik tetszettek, azokat lementettem és elvittem a képeket magammal a próbára. Féltem, hogy nem tudnám jól elmondani ott helyben, hogy mire is gondolok.

Mondanom sem kell, hogy a próba alapján és miután otthon a színt is átgondoltam, a már otthon legelőször megtetszett darabhoz hasonló ruhám lesz.

Mit tudhatunk a kiválasztott ruháról? 

Letisztult, klasszikus ruha, amit a csajok mellett is bármikor viselhetek. Néhány „kulisszatitok”: térd alattig érő, japán ujjal, nem túl merész hátkivágással (Flower kollekciós modell, ha jól emlékszem). A modelleken gyönyörűen álltak az ehhez hasonló darabok.

Fotók: Varga Zorán

Mikor mész a következő próbára? 

Július 11-én, délután megyek a varrónőkhöz. Már nagyon várom és izgulok, hogy bele is férjek majd az „alapba”.

Tudod már, hol fogod először viselni a Daalarna ruhádat?

Egyelőre nem, lehet, hogy a házassági évfordulónkon, októberben. De biztos, hogy találok majd valami nagyszerű alkalmat rá. 🙂 

Nézd meg a Daalarna új LOVESTORY esküvői (kattints ide érte) és alkalmi (kattints ide érte) kollekcióját is!