Esküvőmre készülök rovatunkban egy izgatott és boldog Daalarna menyasszony, Anikó mesél augusztusra tervezett esküvőjük előkészületeiről. Annyit már biztosan tudunk, hogy a helyszín egy vadászkastély lesz és a tervek szerint saját kezűleg készíti el az esküvői dekorációt. 

Anikó és Krisztián története

Krisztiánt 2014. december 26-án ismertem meg egy Jan Blomqvist bulin az ÖtKertben, az egyik közös ismerősünkön keresztül. Amikor először megpillantottuk egymást, abban volt valami elragadó. Életemben először éreztem azt a bűvös öt másodpercet, amikor megszűnik körülötted a világ és csak nézitek egymást, közben pedig az a különös érzés fog el, hiába vannak annyian körülötted. Többünket meghívta egy italra, kicsit beszélgettünk, de nekem korán haza kellett mennem a koncert után.

Bejelölt a Facebookon és mivel volt egy fogadásunk a borokat illetően, másnap írtam neki, hogy ő a boldog nyertes és ugyan tét nincs, de büszke vesztes vagyok és viselem a következményeket. Ezután kiderült, hogy 5 éven keresztül egymástól egy utca távolságnyira dolgoztunk, ugyanazokon a helyeken ebédeltünk, egy metróval jártunk, de az élet soha nem hozta úgy, hogy találkozzunk.

Fotó: You Creative Photography

Az eljegyzés

Ezt követte a kapcsolatunk szerintem nagyon szép íves folytatása: ebédek, találkozók, randik, egy Vivicitta futóverseny, majd húsvét táján azon kaptam magam, hogy teljesen belezúgtam. A következő év nyarán elhatároztuk, hogy szervezünk magunknak egy hátizsákos USA-körutat. Bejártuk a nagyvárosokat és minden mesés környéket a nyugati parton autóval (Las Vegas, Los Angeles, San Francisco), majd következett Chicago, átrepültünk New Yorkba, onnan átbuszoztunk Washingtonba, végül onnan haza.

A nyaralás második napján, megérkezve Vegasba egy cuki piros Yaris helyett egy csodálatos Mustang várt ránk a reptéren, amellyel a Monument Valley-ig mentünk. Amit ott láttunk, azzal egyszerűen nem tudtam betelni, és most is ráz a hideg, ahogyan mesélek róla. Naplementéig ott maradtunk.

Aztán jött a pillanat, amikor Krisztián elém térdelt és megkérte a kezem. Amerika tehát SZUPER volt, nagyon boldog friss menyasszonyként jártam végig a Szerelmemmel.

 

Az esküvői helyszín kiválasztása

Amikor hazaértünk, másnap megbeszéltük, hogy ezt a témát ne is halogassuk: kezdjük el a szervezgetést, hiszen szerencsére időben vagyunk mindennel. Belőttük a dátumot 2017 nyarára, megbeszéltük az erdei esküvő koncepciót, választottunk egy helyszínt, ami sajnos módosult, mert önkormányzati engedélyekre vártak, és semmi sem volt biztos, így pedig nem lehet szervezkedni. Szerencsére másodikra is volt egy helyszín (Bugyin, a Forster Vadászkastély), ami picivel másabb, mint amit elképzeltünk, de tartjuk az eredeti koncepciót, a helyszínhez alkalmazkodva. A Forster Vadászkastély egyébként egy erdő szélén lévő csoda, ami valójában egy tökéletesen kiépített esküvőkomplexum.

Az erdei ötlet közös találmány volt, nagyon szeretjük a természetet, én alföldi vagyok (Hajdúnánáson születtem), Krisztián pedig balatoni.

Mindeközben rengeteget hobbitúrázunk, jövünk-megyünk mindenfelé, a természet szépségeinek szeretete közös szenvedély. Egyszóval jött ez valahogy magától és csak utána szembesültünk azzal, hogy ez mára valamilyen szinten divat is lett.

 

Ez a gyönyörű erdei vadászkastély lesz a nagy nap helyszíne

Az esküvői menü

A menü még nem teljesen fix, az esküvő napja előtt 3 héttel rögzítjük, de a teljes csomagválasztékot kértük: vendégvárók, majd a klasszikus leves, illetve húsos tálak, rántott sajt, zöldségek, stb. Amit imádok, hogy az étterem előtt egy hatalmas terasz van és a terasz egyik vége úgy van kialakítva, hogy egy bográcsozós kerti konyha is befért. Na itt fog rotyogni a vendégek előtt a finom pörkölt, illetve ettől nem messze szintén a kertben van egy csodálatos épített kemence, ahol a kenyér fog sülni az este ételeihez.

 
Tortainspirációk a nagy napra

A DIY dekoráció

Több esküvőszervezővel, dekorossal és virágossal beszéltem, de valahogy azt éreztem, hogy nem engedhetem ki ezt a remek szervezkedést a kezemből, szóval úgy döntöttünk, hogy mindent közösen megveszünk, feldíszítünk és feldekorálunk. Ceremóniamesterünk viszont biztosan lesz.

Az esküvőre előreláthatólag 220 vendéget várunk és ebből 15-20 gyerkőc. 2017. augusztus 18. lett a dátum végül, és szerintem jelen pillanatban nagyon unalmas lány lettem, mert most csak erről lehet velem beszélgetni. Egyébként nagyon jól állunk, látom az egészet magam előtt, amikor csak tudok, kimegyek, mérek, próbálok, felrakom az éppen megvásárolt dekorációt vagy bármit, egyszóval telik a pince a dekorokkal. 🙂

 

Anikó szorgalmasan gyűjti az inspirációkat a dekorációhoz is

Nagyon szerettem volna tartani a vintage hatást, ezért lesz sok sok csipke és csipkével díszített régi bútor, befőttes üveg (minden méretben ), raklapok képekkel díszítve, krém-fehér-barna pom-pomok. A fátyolvirágot választottuk a nagy nap kiemelt virágának és nagyon sok led gyertyával és égősorral készülünk az estére.

Igazi DIY dekoráció lesz: minden befőttesüveget saját kezűleg csipkézek.

Épp tegnap érkezett meg az összes horgoltcsipke-rendelésem. Azt az ütemtervet tartom, hogy esténként feldíszítek 10-20 üveget. A faládákba pedig már szerencsére összeszedtük a felmenőink réges régi esküvői fotóit.

Az édesanyám csokra anno mini gerberából készült és annyira imádtam mindig a képeken nézegetni, hogy számomra magától értetődő volt, hogy én is hasonlót választok majd. Lesz hat koszorúslányom, nekik fátyolvirág-mini gerbera kompozíció lesz a kezükben.

 

A fátyolvirág lesz a nagy nap kiemelt virága

Az esküvői ruha kiválasztása

November elejére volt az első időpontom a Daalarnához. Nem akartam sok ruhát próbálni és sok szalont meglátogatni. Imádom a divatot és nagyon szeretek öltözködni is, viszont tudom, mit szeretnék, mik a határaim és ezen belül mi áll jól.

 

Ruhapróbán a Daalarnánál

Számomra maga a tervező egyértelmű választás volt. Vannak elképzelések egy nő fejében, amelyek kibogozhatatlanok. Na nálam ez egy ilyen dologgá vált a ruhámmal kapcsolatban. Természetesen , lenyűgözött minden, amit a Daalarna szalonban láttam, de tényleg minden. A végső ruhám természetesen meglepetés lesz, így arról sajnos többet nem mesélhetek egyelőre.

Nézegess valódi esküvői beszámolókat rovatunkban, kattints ide érte!