“Bátran játszom a színekkel, tónusokkal, formákkal, stílusjegyekkel, kerülöm a megszokott kliséket, így az esküvő minden mozzanatát átlátva teremtek egységes stílust. Célom egy olyan vizuális élmény létrehozása, mely pillanatnyi érzést, illatot, gondolatot, hangulatot, impulzust közvetít, stimulál” – vallja Gyenes Szilvia dekoratőr, aki legfrissebb írásában kastélyban tartott esküvőkhöz készített dekorációkat elevenít fel a Secret Stories olvasóinak. Esküvő kastélyban? Miért ne!

,esküvői dekoráció,

“Magyarország jócskán bővelkedik gyönyörű kastélyokban, pompás esküvői helyszíneket kínálva.Amikor a felkérés kastélyba vagy kúriába szól, minden alkalommal személyesen felmérem a helyszínt. Az épület, adott terem stílusjegyeivel együttműködve lehet megtervezni a díszítést, oda illő kellékekkel, színekkel, textilekkel.

Általában az a célom, hogy az ünnepi terített asztal olyan benyomást keltsen, mintha a régi idők pazar eleganciája jelenne meg újra, méltóságteljesen. Az esküvői estek, nagy vacsorák gyorsan repülnek, a másnapi bontás mindig szomorú, illúzióromboló.

A fények, az élmény, a színek, az ízek, az illatok maradandóak.

A felhasznált virágkultúra is ezt kell, hogy tükrözze, trópusi, gyarmati érdekességek, gyümölcsök, pálmák, öntöttvas kelyhek, ezüstök, finom kelmék, gazdag formavilág.A színekkel sosem bánok óvatosan, a finomkodó pasztellek helyett karakteres kontrasztokat használok, élénkítve a régmúlt porosságát.

A cikkhez régi kedvenc munkáim közülválogattam, kitűnő kollégák fotóiból.”

,esküvői dekoráció,

,esküvői dekoráció,

,esküvői dekoráció,

,esküvői dekoráció,

,esküvői dekoráció,

,esküvői dekoráció,

,esküvői dekoráció,

,esküvői dekoráció,

,esküvői dekoráció,

Fotók: Herczeg Zoltán, Bende Tamás, Szipli Tamás, Lakó Péter, Brato Herzhl, Somos László.

Lájkold a Secret Stories Facebook oldalát, hogy mostantól még több titkos történetről értesülj az esküvők világából! Gyenes Szilvia korábbi írásait ide kattintva találod.