A Seychelle-szigetek sokkal több egy gyönyörű állomásnál, fehér homokos tengerpartnál, és azúrkék tengernél. Ezen a szigeten igazán meglepő változatosságban lehet részünk, minden lépésnél új élményekkel találkozhatunk. Ideális úticél nászutasoknak, de igazán emlékezetes lehet egy itt köttetett házasság is.

,úticél,nászút,seychelle-szigetek,

A Seychelle-szigetek tökéletes úticél lehet nászutasoknak

Fontos tudnivalók a szigetről

A Seychelle-szigetek egy kis szigetállam az Indiai-óceánban. Afrika önálló államai közül a Seychelle Köztársaság népessége a legkisebb. Nincsenek őslakók; a seychelle-iek főleg francia, afrikai, indiai és kínai bevándorlók utódai. Az évi középhőmérséklet 27 Celsius-fok. Annak ellenére, hogy a hatalma Indiai-óceán kis szigeteiről van szó, mégis számos mikroklíma alakult ki, amely változatossá teszi a Seychelle-szigetek éghajlatát – előfordulhat, hogy az egyik tengerparton esik az eső, a másikon süt a nap és a hegyekben köd ereszkedett le.

 

Kalandok a Seychelle-szigeteken

Ha arra vágyunk, hogy hátradőljünk a nyugágyunkban és gyönyörködjünk az azúrkék tengerben, 65 partszakasz vár minket, ahol a világ legrégebbi gránit sziklái nyújtanak hűsítő árnyékot. Akár a víz alatti világot is felfedezhetjük snorkelezés (pipával és szemüveggel a víz felszínén lebegve) vagy búvárkodás során. A tenger felszíne alatti világ elkápráztató, különösen a távolabb fekvő, nagyobb nyugalomnak örvendő szigetek közelében: több, mint 1000 halfajt osztályoztak itt.

Kirándulásokon, madárlesen vehetünk részt a környező szigeteken, sok elbűvölő látnivalóval és élménnyel. Teknősöket etethetünk a környező szigeteken és megismerhetjük az Unesco világörökség részeként nyilvántartott Coco de Mer kókuszpálmát. Vitorlás túrára indulhatunk, ahol a kedves személyzet hamisítatlan kreol ebéddel kedveskedik nekünk. Ha izgalomra vágyunk, kipróbálhatjuk a mélytengeri horgászatot, vagy a helikopteres sétarepülést a szigetek fölött.

,úticél,nászút,seychelle-szigetek,

Mahé

Mahé, a Seychelles-szigetek legnagyobb szigete 32 km hosszú és 8 km széles. A nemzetközi repülőtér és a főváros, Victoria is a szigeten található, mely a világ legkisebb fővárosa. A legnemesebb szállodák, kulturális és öko központok, nagyszerű éttermek, bárok, kávézók, kaszinók, búvárközpontok, horgász- és vitorlás hajók, hegymászó túraútvonalak otthona. De Mahé csak egy a meglátogatandó 115 sziget közül, melyeknek mindnek saját karaktere és története van. Bármelyik szigetet is választjátok, előzékeny kiszolgálással és barátságos emberekkel fogtok találkozni. Kattints ide és böngéssz a legjobb szállások között!

 

Beutazási feltételek és házasságkötés a szigeten

Magyar állampolgárok a Seychelles-szigetekre vízum nélkül léphetnek be, fontos azonban, hogy az útlevélnek a hazaérkezéstől számítva még legalább 6 hónapig érvényesnek kell lennie.A Seychelles-szigeteken hivatalos házasságot lehet kötni, melyhez az alábbi dokumentumok szükségesek:

  • 3 nyelvű születési anyakönyvi kivonatok diplomáciai felülhitelesítéssel
  • tanúsítvány angol fordításban és diplomáciai felülhitelesítéssel
  • válást igazoló okirat angol fordításban és felülhitelesítéssel
  • útlevelek másolata

 

,úticél,nászút,seychelle-szigetek,

Képek és szállással kapcsolatos információk: Travelhouse.hu

 

Még több úticél Nászút rovatunkban, ide kattintva. Hosszú Katinka is a Seychelle-szigeteken ment férjhez, nézzétek meg ide kattintva a gyönyörű ruhát, amit viselt.