Mindig öröm számunkra, ha a menyasszony és a vőlegény a fenntarthatóságot és a környezet védelmét is szem előtt tartja, amikor az esküvőjére készül. Szilvi és Peti igazi példaképek lehetnek e tekintetben. A környezetbarát esküvő dekorációjának részleteiről Gulácsi-Szakács Emese (Natural Wedding Decor) mesél. 

A tematika

Szilvinek elég konkrét elképzelései voltak az esküvőről, ugyanakkor mindenben adott a véleményemre, nagyon jó volt vele dolgozni. A fenntartható és környezetbarát esküvő volt az esemény alap kiindulópontja, és ezen kívül a cél, hogy minden a vendégek kényelmét és szórakozását szolgálja. Az egészet egy kellemes, természetes, letisztult köntösbe öltöztettük. Szilvivel beleszerettünk a hétszög formába, ezért lépten-nyomon visszaköszönt mindenhol a dekorban. 🙂

Környezetbarát esküvő

A zöld esküvő jegyében nem volt az esküvőn műanyag, minden eszköz (a papír szívószálaktól az üveg desszertes poharakig) vagy elmosható és újrahasználható, vagy pedig könnyen lebomló szemét volt. Nem volt felesleges virág, és ami elkészült, az is kizárólag hazai termelőktől származott. A papírkellékekhez részben vagy teljesen újrahasznosított alapanyagot használtunk. Rengeteg volt a hazai kézműves kellék vagy kiegészítő (a helyi manufaktúrából származó levendulás zsákoktól kezdve a kis zászlóig, amit egy kisfiú vitt a menyasszony előtt).

A szívemhez nagyon közeli az esküvők kapcsán jótékonykodni: itt a szertartáshoz vásárolt párnákat gyerektáboroknak vittük el ajándékba.

Étel-ital

A vendégvárás telis-tele volt mindenféle finomsággal és figyelmességgel: például kézműves fagyi, prosecco és popcorn bár, de volt elvonulós cigi- és kávésarok is. A szertartás földön ülős, nem feszengős, laza hangulatú volt – én imádtam.

Egy domboldalon ültek a vendégek szőnyegeken és párnákon, és a kikészített napernyőkkel és legyezőkkel hűsítették magukat.

Egy kis retró

A hangulatot meghatározta a retró életérzés, már a meghívón is régi, fekete-fehér balatoni képek voltak. Ez visszaköszönt a legyezőkön, amit a szertartásnál használhattak a vendégek, illetve a vacsoránál az asztalokat klasszikus színészek jelölték. A sátor egyik meghatározó eleme volt a fekete-fehér filmek vetítése, és mellettük a zenekar is.

Fotók: Pinewood Weddings, Dekor: Natural Wedding Decor, Ruha: Daalarna, Bútorok: Chairstyle, Sütemény, torta: Egy csipet torta, Szervezés: Green Wedding by Madarász Zsuzsi

Ha még több izgalmas dekort szeretnétek látni, akkor kövessétek Gulácsi-Szakács Emesét és férjét, Norbit a Natural Wedding Decor Facebook oldalán is vagy nézzétek meg a weboldalukat. Ha pedig valódi esküvői beszámolókat nézegetnél, akkor kattints ide!