Belegondoltatok már abba, hogy ha egy fontos eseményre, ünnepségre kerül a sor, akkor mindig teret engedünk az ételeknek is? Legyen szó céges rendezvényekről, szakmai és tanulmányi sikerekről, családi ünnepélyekről és persze esküvőkről. Tervezd és szervezd meg a nagy napotokat a Gála segítségével!

Egy ünnepség sem az igazi, ha nem jár vele egy-két különleges – vagy épp a kedvenc és jól bevált hagyományos – ízélmény is. Mert mondjon bárki bármit, egy igazán finom ebéd, vacsora, de akár néhány apró ízelítő is képes arra, hogy igazi élménnyel szolgáljon. Erre az érzésre építkezik a Gála Eseményszervező Kft. is, amely kapcsán Teklits Teklával, a cég ügyfélkapcsolati vezetőjével beszélgettünk a catering szolgáltatások előnyeiről, a személyre szabott vendéglátásról, és arról, hogy mi szükséges egy tökéletes esküvői vacsorához.

A catering, mint alapkő

A köznyelvben már egyre gyakrabban használjuk a catering szót, de vajon ismerjük, hogy pontosan mit is takar ez a kifejezés, és miben jelent más szolgáltatást egy hagyományos éttermi étkezésnél? A catering tartalmának megfejtéséhez Tekla adott számunkra egy kis irányvonalat: „Olyan szolgáltatást jelent, ahol a cég egy adott helyszínre kiszállítja, majd ott a kívánt módon – például állófogadás vagy ültetett vacsora formájában – felszolgálja az általa elő-, illetve elkészített ételsort, valamint az italokat. Az utóbbi időben emellett a rendezvény elemeinek a részleges vagy teljes megszervezését is jelenti – a helyszín kiválasztásától a berendezésen át, akár a műsorszolgáltatásig.”

Teklával viszont beszélgetésünk során egyetértünk abban, hogy a szolgáltatás jelentése mögött sokkal több rejlik, mint a hagyományos értelemben vett étkeztetési kínálat biztosítása.

Megvan benne az a lehetőség, hogy a képzeletünket szabadjára engedve olyan rendezvényt valósítsunk meg, amelyet mindig is álmodtunk, és mindezt olyan helyen, amit pedig álmodni sem mertünk volna. „Hiszünk abban, hogy az étkezést nem csak az ízletes ételek teszik tökéletessé, hanem a meghitt, és számunkra emlékezetes helyszínek is. Manapság az esküvőnkön már sokszor többre vágyunk, mint egy hagyományos étteremben elfogyasztott vacsora, szeretünk kicsit a hétköznapoktól eltérő élményeket szerezni. Ha például a párnak kötődik valamilyen helyszínhez egy kedves emléke – legyen az egy zöld mezőn, a Dunán, vagy bármilyen más szokatlan helyen – mi kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy a kívánságaikat megvalósítsuk. Szervezhetünk így grillvacsorát a Parlament elé egy hajó fedélzetére, sushit szolgálhatunk fel egy limuzinban Budapest nevezetességei előtt, vagy kínálhatunk Teppanyakit a Citadellán. Ezek mind-mind olyan lehetőségek, amiket kár kihagyni egy fontos esemény kapcsán, amiben dedikált helye van az étkeztetésnek  – teszi hozzá Tekla.

Catering és partiszervíz. Te tudod, hogy mi köztük a különbség?

A catering mellett érdemes szót ejteni egy másik „kitelepült” szolgáltatásról, amely bár átfedő szolgáltatást nyújt a cateringgel, azonban mégis kiterjedtebb területen nyújt segítséget a vendégek számára. A partiszervíz az ételek mellett egyfajta rendezvényszervező tevékenységet is ellát, amely keretében programokat, helyszíneket és szolgáltatókat is ajánl, így végig egy kézbe kerül a szervezés lebonyolítása. Tekla a Gála mintáját követve mesélt kicsit arról, hogy milyen mélyebb jelentéssel is bír ez a szolgáltatás. „Minden rendezvényt olyan gondossággal szervezünk, mintha az a sajátunk lenne. Mi ismerjük a lehetőségeket, a vendégeik a meghívottakat, együtt pedig olyan maradandó élményt tudunk megteremteni, amiből hosszú évek múlva is lehet merítkezni.

Partiszervízként igényfelméréseket tartunk, ahol sorra veszünk minden olyan fontos részletet, ami meghatározza a rendezvény szívét és lelkét. Így lesz a lánybúcsú, legénybúcsú, csapatépítő tréning, gálavacsora vagy egy állófogadás igazi, örök emlék.”

Esküvői menü, kreatívan

A tradicionális magyar esküvői menü fogásai viszonylag stabil pozíciót foglalnak el a menükártyákon; noha a húslevestől a töltött káposztáig tartó ívet egyre gyakrabban törik meg a modernebb köntösbe bújtatott fogások. Mindkét stílusnak megvan a maga varázsa és hangulata, a közös nevező azonban mindig a minőség kell, hogy legyen. Több tucat ember ízlésvilágának megfelelni nagy kihívás, ugyanakkor nem elvárás. Amellett, hogy alighanem lehetetlen minden egyes vendég ízlésével és ínyencségével kalkulálni, nem szabad megfeledkeznetek arról sem, hogy számotokra mik a prioritások. A gasztronómia az, amiben a kreativitás egyre nagyobb életteret nyer, és remek lehetőségeket ad ahhoz, hogy különböző variációkat, ételeket és ízeket ötvözzetek. Szinte mindennek létezhet alternatív megoldása a tökéletes kompromisszumokhoz, és egy jó catering csapattal csak a képzelet szabhat határokat az elképzeléseiteknek. Erről beszélgettünk Teklával is: „Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy saját konyhával rendelkezünk, amelyet szabadon tudunk a vendégeink kívánságához alakítani. Igyekszünk őket mi is segíteni az ötleteinkkel, és ügyelünk az étkezésekkel kapcsolatos etikettekre is. Az elmúlt 25 évben megtanultuk, hogy mennyire fontos, hogy tökéletes étellel kínáljuk az embereket, és ügyeljünk arra, hogy a különböző vallási vagy életmódbeli meggyőződésű vendégeket külön figyelemmel kezeljünk.

Legyen szó vegán, vegetáriánus, peszketáriánus, flexitáriánus, lakto-vegetáriánus, ovo-vegetáriánus életmódról, a mi konyhánk felkészült arra, hogy mindenki jóízűen étkezzen.”

Az esküvő jelszava: személyre szabottság

Egy esküvő nem attól lesz tökéletes, hogy nem késik a szertartás, hogy hibátlan a fondant a tortán, vagy hogy minden virág precízen egy irányba néz. Egy esküvő titka abban rejlik, hogy az valóban rólatok szól, és olyan miliőt teremtetek magatoknak, amelyben igazán jól érzitek magatokat. Tekla erre egész sajátosan az „élményszabóság” szót említi, amely annyira a gondolataimban maradt az egész beszélgetésünk során, hogy ösztönösen adódott bennem a kíváncsiság – mit is takar számukra ez a kifejezés. „Az élményszabóság kicsit olyan, mint amikor Ti a Daalarnánál méretre készítitek egy ruhát. Mi is úgymond levesszük a méreteket, megnézzük, hogy milyen szín áll a legjobban, megkeressük a legfinomabb anyagokat, csak mi más formában varrunk boldogságot és leendő emlékeket a vendégeinknek. A célunk viszont nekünk is ugyanaz: egy személyre szabott szolgáltatás, ami épp olyan, mint amit a pár megálmodott.” 

Precizitás és hibátlan kivitelezés

„A mi munkánk nevetésekben, ámulatokban, szűnni nem akaró jókedvben, gazdag ízekben, önfeledt szórakozásban, és soha el nem múló élményekben mérhető” – kezdi Tekla, mikor arról kérdezem, hogy mit gondol, miben rejlik a „tökéletes esküvő” kivitelezése. „Számunkra akkor tökéletes egy ilyen esemény, ha a vendégek napok múlva is a rendezvényünk hatása alatt vannak, és csak arra vágynak, hogy újra átélhessék azt a napot. A munkánk során arra törekszünk, hogy ne csak stílusosak és gondosan megkomponáltak legyenek a rendezvényeink, hanem arra is, hogy visszatükrözzék a pár történetét. Ez megjelenhet a helyszínben, a dekorációban, az ételekben, és sok-sok apró részletben, ami körülöleli ezt a napot. Ha őszinte akarok lenni, kicsit pszichológusnak is kell lennünk a tervezgetés során. Tudnunk kell jól kérdezni, és értenünk kell ahhoz, hogy elő tudjunk csalogatni olyan rejtett igényeket, közös emlékeket, amik az esküvő vezérfonalát jelenthetik majd.”

Szervezd meg az esküvőd a Gála segítségével!

A Gála a finom ételeken túl a szervezés során is a segítségedre lehet. Ennek a részleteiről is beszélgettünk Teklával: „Az ajánlatkérés után szeretünk mielőbb egy személyes találkozást megejteni a párral. Ekkor már az ismerkedésen túl felmerül egy-két részletkérdés is, például hogy milyen stílust szeretnének viszont látni, mik a számukra fontos pillérek, mire szeretnék helyezni a főbb hangsúlyt. Ezt követően készítünk a párnak egy személyre szabott ajánlatot, amelyben sort kerítünk a legfontosabb szolgáltatók, szolgáltatások ajánlására. Elkísérjük őket a helyszínekre, segítünk kiválasztani a számukra megfelelő szakmabelieket, elkészítjük az esküvő forgatókönyvét, és fogjuk a pár kezét egészen az esküvő napjáig. Végül mi leszünk az utolsók, akik a rendezvényt elhagyják.”

Te is szívesen bíznád az esküvőd a Gála szakembereire? Lapozd fel a honlapjukat, és tervezzetek együtt egy olyan csodás napot, amiről mindig is álmodtatok!