Zsófi és Zsolti nem bízták a kiszámíthatatlan időjárásra a nagy napot: a beltéri esküvő mellett döntöttek. Egy hangulatos és meghitt műteremben mondták ki a boldogító igent egymásnak, a legközelebbi barátaik és családtagjaik előtt. Íme a nagy nap izgalmas részletei Zsófitól, a pár fogadalmaival kiegészítve. 

Meghitt beltéri esküvő – Zsófi és Zsolti nagy napjának története

Hogyan ismerkedtetek meg?

Talán ma már annyira nem rendhagyó módon, interneten. Anno, még a Tinder betörése előtt volt egy Csajok és Pasik nevű társkereső oldal, ahova regisztrálva voltunk mindketten. Bár komolyabban nem használta egyikünk sem. Ebben az időben a Facebook még hirdette magát más weboldalakon is.

Egy általam sűrűn felkeresett receptoldal szélén is rendszeresen kidobott profilképeket, hogy lásd, ők is tagok. Ennek köszönhetően rákattintottam egy helyes srác profilképére, bízván abban, hogy az adatlapján több információt megtudok róla. Hát nem volt szerencsém, nem volt róla se több nyilvános kép, se egyéb adat, de megtudtam, hogy debreceni és nincs is közös ismerősünk. Úgyhogy gondoltam, most az egyszer rámenős leszek és bejelölöm ismerősnek, hogy meg tudjam nézni a többi képét is, csak kíváncsiságból, mert unatkozom, mert tél van és mert semmi vesztenivalóm nincs. Úgyis messze van és ha „beégek”, nem jut vissza egy barátomhoz sem…Bejelöltem. Másnap csippan a telefon, rám írt. Azzal a tökéletesen várható kérdéssel, hogy: ,,Szia! Ismerjük egymást?!” Na erre mit írjak, gondoltam magamban, ha elmondom az igazat az full gáz, inkább hablatyolok valamit… Majd jött a következő kérdés: ,,Csajok és Pasik?!” Ezt nem értettem, mert én azt gondoltam, hogy őt biztosan nem láttam a társkeresőn, emlékeztem volna.

Elkezdtünk beszélgetni és kiderült, hogy pár napja az egyik haverja rávette, hogy regisztráljon az oldalon. Megmutatta neki, hogy működik és rám találtak, be is jelölte, hogy tetszem neki. Ezek után ő már nem használta (állítása szerint :)). Másnap pedig jöttem én, aki minden köntörfalazás nélkül bejelöltem a Facebookon.

Rájöttünk, hogy én attól függetlenül, hogy ő rám talált a társkeresőn, jelöltem be a Facebookon, amit picit sorszerűnek éreztünk és elkezdtünk beszélgetni. Sokat. Nagyon sokat cseteltünk, órákon keresztül. Ami egyikünkre sem volt jellemző, alig vártuk, hogy mit ír a másik és már akkor éreztük a gyomrunkban azt a fura érzést, mikor megláttuk, hogy írt a másik.

Egy hónap telt el így, mire rászánta magát, az amúgy is tervezett költözésre. Feljött Budapestre. Pont a szülinapomon. Igazából ahogy lerakta az egy darab sporttáskáját az albérletben, az első útja hozzám vezetett.

Ott állt a kapu aljában a helyes vidéki srác, akit mint később kiderült, nekem teremtettek. Hogy kinek a keze volt a dologban, legyen az a sors vagy bármi más, köszönöm.

beltéri esküvő

Milyen volt a lánykérés?

Rendhagyó. 🙂 Meglehetősen romantikus vagyok és igyekszem mindenben a legjobbra törekedni, így szegény férjemnek nem volt egyszerű dolga. Bízom benne, csak ez volt az oka, hogy öt évet váratott magára a lánykérés…

Elképzeléseim, minimum napnyugtával, pezsgővel és egy mesés tájjal voltak kapcsolatosak, így a pincehelység és a kiszabaduló szoba, maximálisan a férjem kreativitását tükrözte.

Mindig azt hittem, hogy ha egyszer lánykérésre vetemedik, biztosan rájövök még mielőtt elmenne gyűrűt nézni. Ennek ellenére meglepődtem. Nagyon. Nos annyira, hogy az a bizonyos igen azóta is várat magára. Na de lássuk be, a „Hozzámjösszfeleségül”- így egyben, egy másodpercben kivitelezve, sem a klasszikus kérdés-feltevés.

Az Ankerben történt, azon belül is egy Harry Potter tematikájú (ne nevessetek 🙂 ) kiszabadulós szobában. Tudja, hogy imádom a H.P. regényeket és mikor megtudta, hogy ilyen szoba nyílik, úgy érezte eljött az ő ideje. Leszervezte a szoba üzemeltetőjével, hogy előre be tudjon menni a barátjával a szobát megnézni, a megoldásokat átbeszélni és „A” kérdéssel ellátott pergament eldugni. Mielőtt elkezdődött a játék, a játékvezető megkért minket, hogy ha lehet, odaadna egy go pro kamerát, amivel vegyük fel a kiszabadulásunkat, amit promócióként megosztana. „Hát persze” – gondoltam. Ez a kamera segített abban, hogy az egész lánykérés videóra lett véve, így örök emlékül szolgálva a családnak.

A játékon a fiúk segítségével gyorsan végigmentünk és az utolsó széfben, ami a kijárat kulcsát tartalmazta, volt egy pergamen, azzal a bizonyos kérdéssel, amit az én drága férjem is feltett nekem, teljesen érthetetlenül. Én pedig a nagy meglepetésemben, elfelejtettem válaszolni. A nyakába ugrottam és megcsókoltam. Kisfilmünk is van róla, amit ide kattintva lehet megnézni. 

Mi volt az esküvő koncepciója, milyen napot képzeltetek el magatoknak?

Különösebb koncepciónk nem volt. Egy dolgot tudtunk, hogy nem vidéki lagzit szeretnénk, hanem egy szűk körű esküvőt, mulatós zene és sültes tál nélkül. Egy napot, ami rólunk szól és nem a násznépről. Ahol mi szerettük volna jól érezni magunkat és nem a meghívottak igényein stresszelni.

Hogyan találtátok meg az ideális helyszínt?

Az első elképzelésünk a Babérliget Kúria volt, ami nagyon közel állt a szívünkhöz, mégis úgy döntöttünk, inkább a nászútra költünk többet és nem az esküvőre. Elkezdtünk gondolkodni, hogy milyen budapesti helyszín lenne minden szempontból tökéletes számunkra, mire beugrott a Room’s fotóstúdió. Írisznél és Zolinál (Fénylabor) már többször voltunk fotózkodni, a jegyesfotóinkat is ők készítették. Felhívtam őket és megkérdeztem, hogy egy 30-40 fős esküvő lebonyolítását el tudják-e vállalni és ők készségesen segítettek mindenben.

Hogyan, mennyi idő alatt szerveztétek meg az esküvőt?

Ez onnantól kezdve, hogy a legnehezebb döntést, a Kúriát feladtuk, pikk-pakk történt. Sok időnk nem is maradt, mert három hónap alatt hoztuk össze az esküvőt, de szerencsére minden összejött.

Hogyan esett a választásod pont erre a különleges Daalarna esküvői ruhára? Milyen élményeid vannak a ruhapróbákról?

Említettem korábban, hogy nem volt sok időnk a szervezésre és sajnos emiatt nem is választhattam akármelyik ruha közül, de így is csodálatosak voltak a lányok. Nagy türelemmel, kedvességgel és profizmussal segítettek a válogatásban. Szeptemberi esküvő lévén szóba jöhetett a hosszú ujjú fazon is és mikor belebújtam, tudtam, hogy ő az.

Mesélsz a többi részletről is a megjelenéseddel kapcsolatban?

Nem szerettem volna háklis menyasszony lenni. A legprofibbakat választottam, így megspóroltam magamnak egy csomó idegeskedést és be is jött, minden karikacsapásként haladt a készülődés terén. Lucaciu Claudia többször sminkelt már, egy sminkpróbán megbeszéltük az irányokat és a vártnak megfelelően, tökéleteset alkotott. A frizurám tekintetében Zsolti kijelentette, hogy nem szeretne kontyot, sem semmilyen kötött frizurát, engedjem le a hajamat, így is tettem. De megleptem egy Rienne által kreált, gyönyörű fejdísszel, amihez fülbevaló is készült.

Milyen volt az esküvő, milyen emlékeid vannak róla?

Mindenki attól fél az esküvője előtt, hogy mi lesz, ha ez vagy az történik… Én előre próbáltam magam felkészíteni arra, hogy nem fog minden úgy történni, mint ahogy elképzeltük, így bármi is lesz, nem kell pánikolni. Az esküvői tanúmnak, amint megérkezett odaadtam a telefonom (stresszeljen ő 🙂 ) és lényegében a sminkesen és Dórin kívül nem is beszéltem senkivel addig a pillanatig, amíg be nem lépett édesapám a szobába, hogy bevonuljunk.

Egész jól aludtam. Alig késett Clau, a sminkesem. (Ez bele volt kalkulálva az időnkbe.) Nem hívtam taxit, hanem Clau vitt át. Egy veterán chryslere van. Zenét hallgattunk és dumcsiztunk. Ez már önmagában jókedvre derített, ráadásul soha nem ültem még ilyen autóban. Ott „belőtte” a hajamat és felöltöztem. Ittunk egy pohár pezsgőt. Talán kettőt.

Következett a first look, ami életem egyik legromantikusabb pillanata volt. A férjem, aki nem egy érzelgős fajta, teljesen meghatódott. Lehet, hogy a ruha, lehet, hogy a készülődéssel járó izgalom vagy csak az a gyönyörű pillanat ragadta magával, de könnyes lett a szeme a boldogságtól. Nekem is, és mindenkinek, aki a teremben volt.

Aztán a bevonuláskor amint meghallottam a zenét, amire el kellett indulnunk, nagyon elkezdtem izgulni. Pedig nem volt miért, mert csodás volt a szertartás és miután elindultunk az étterembe, már csak a boldogság maradt, az izgalom elszállt.

Ha 5 szóval kellene jellemezned, milyen volt az esküvőtök?

Bensőséges. Jókedvű. Csodálatos. Rendhagyó. Tökéletes.

Meddig tartott a parti?

Nem szerettünk volna az étterembe zenét. Inkább csak egy ünnepi ebéd volt, ami után az idősebbek, rokonok hazamentek. Míg mi egy Gellért-hegyi fotózás után, az otthonunkban vártuk a barátainkat és együtt mentünk el mulatni. Megünnepelni ezt a csodálatos napot és kiengedni a gőzt. Másnap reggel 10-kor értünk haza. Mit ne mondjak, életem legnagyobb bulija volt.

Melyek voltak a legemlékezetesebb pillanatok?

A first look.

Mi volt a legszebb élményed?

Mikor Paulik Évi, a szertartásvezetőnk felolvasta az egymásnak írt gondolatainkat. Az enyém Így szól:

„Zsoltim!

Szerencsés vagyok, hogy Rád találtam. Megvan Benned minden, amit az élettől kaphatok.

Szeretlek és általad, igazán szeretve vagyok. Ha bármit kérhetnék, én csak időt kérnék, veled.

Különleges érzés, ha van olyan ember az életünkben, aki jó ember. Igazán ritka kincs, ha ez az ember a társunk.

Nagyon különböző személyiségek vagyunk, ennek ellenére úgy érzem, hogy mi megtanultuk a másiktól a jót eltanulni és nem a rosszat kihangsúlyozni.

Öt év után is bármikor megnevettetsz és tudod, hogy ha nagyon rossz kedvem van, egy kis tortilla sajtszósszal mindig jobb kedvre derít. 🙂

Nemrég a mai nagy napunkról beszélgettünk, és azt mondtad, ne kérjem, hogy ezt a napot tartsd annak, hiszen számodra az a nap lesz életed legszebb napja, mikor életet adok a közös babánknak. Ebben a pillanatban lettem biztos abban, hogy nincs semmi, ami közénk állna.

Csodálatos apa és csodálatos férj leszel!

Szeretlek!”

Az övé pedig így hangzik:

„Van egy olyan Zsófi, akit csak én ismerek! Akit, amikor először megláttam, azt gondoltam, hogy igen kemény fába vágom a fejszémet, mert első látásra (és ezt szerintem mindenki meg tudná erősíteni), egy nagyon kemény, távolságtartó és rettentő határozott nővel találkozik… De valójában rendkivül törékeny, érzelmes, gondoskodó és gyengéd, ami annyira szerethető, hogy bárki, aki egy kicsit is jobban meg akarta ismerni, és persze ezt ki is érdemelte nála, az tudja, hogy miért lettem szerelmes belé és hogy miért akarom vele eltölteni a hátralévő életemet. És még akkor is nagyon szeretem, amikor kiborít és az őrületbe kerget az alvás előtti rutinjaival, hogy zárjam be a szekrényajtót mert kijön belőle a szörny és a szerencsétlen halaimnak is ki kell húzni a lélegeztetőjüket, mert az szerinte hangos és sötétítsek be annyira, hogy az orromig nem látok, de az kell, mert ha egy fénycsóva is bejön a szobába, a másnapja el van rontva. A karosszériáról nem mondanék semmit! Magáért beszél! Csak rá kell nézni!Gyönyörű! Köszönöm azt a napot, amikor egy véletlen folytán megismerkedtünk, amit mi már csak a “Sorsnak” hívunk. És köszönök minden napot, amit onnantól veled tölthetek el… Ha lehetne kívánnom, azt kívánnám, hogy legalább ennyire szeressük egymást, mint most, az egész életünkben. A következő pár sorral fejezném be, amit remélem felismersz és ez mindent elmond:

Ébredj velem, játssz nekem mikor majd felkel a nap,

Jöhet bárki, vagy bármi, mert ez már örökké tart.

Tudom mindig itt leszel, tudom mindig itt leszel,

Az enyém vagy, enyém vagy, mondd ki: az enyém vagy már.”

Mi volt, ami miatt a leginkább izgultál az esküvő előtt?

Természetesen a ruha. Vajon biztosan jól fog-e állni?! Biztosan olyan szép leszek benne, mint ahogy a próbákon láttam benne magamat?! Nem lesz-e baja szállítás során? Nem koszolom-e össze véletlenül?! De az aggodalmam alaptalan volt, a ruha volt a nap jolly jokere, ebben a ruhában lehetett volna béna a hajam és törött a cipősarkam… Csodálatos voltam benne. Tényleg. Volt egy nap, mikor nem voltam elégedetlen magammal, mert akkor, aznap, a legszebbnek érezhettem magamat.

Esküvői szolgáltatók:

Paulik Évi – szertartásvezető
Fénylabor – beltéri, műtermi fotók
Vamos Wedding Photography – kültéri és éttermi fotók
Daalarna – menyasszonyi ruha
Linda Buttercup Design – meghívók
Laura Virág – asztaldíszítés, esküvői csokor
The Sweet – torta
Vintage Garden – étterem
Rooms – your photo place – szertartás helyszíne
Claudia Lucaciu – smink, haj
Rienne – ékszerek

Még több valódi esküvői beszámolót találsz ezen a linken, kattints! A Daalarna 2018-as esküvői kollekciója, az OCEAN felpróbálható a Daalarna budapesti showroomjában. Időpont-foglaláshoz kattints ide az elérhetőségekért.