Gulácsi-Szakács Emese (Natural Wedding Decor) ezúttal egy sallangmentes, laza téli esküvői dekor részleteibe avatja be a Secret Stories olvasóit. 

Csak semmi felhajtás: Laza téli esküvői dekor egy kis csavarral

Kittiék egy laza téli pikniket álmodtak meg sült gesztenyével, forralt borral és disznóvágással. Azonnal beleszerettem az esküvőjükbe, imádom, ha különleges, a megszokottól eltérő ötlete van a pároknak, nagyon inspirál. Ráadásul ez volt az első téli esküvő, amin a férjemmel dekoratőrként dolgozhattunk, úgyhogy nagyon élveztük a sok új eszközt, amihez nyúlhattunk az új évszak miatt.

Nem volt senkinek ültetett helye az asztaloknál, az evőeszközöket az asztalok közepére raktuk, és a terítékekre papír alátéteket készítettünk, amire az aznapi finomságokat rajzoltuk/írtuk fel.

A virágok az ébredező természet jeleként bimbós hagymás virágok voltak, és a lazaság jegyében Kittiék belementek, hogy konzervdobozba ültessem őket, így kerültek ki az asztalokra. Az asztaldísz része volt pár üveg sós mogyoró is, illetve az asztalokat nem számok, hanem az időszakra jellemző hívószavak jellemezték.

A szertartás a kandalló előtt nagyon meghitt volt, és mivel egy szőlőbirtokon volt az esküvő, az ottani hordókat is használtuk. Ákos ötlete volt (aki ügyvéd), hogy a szertartás keretein belül írják át a megnevezéseiket nőtlenről és hajadonról házasra. Ákos továbbá nagyon szereti a robotokat, ezért került az asztalukra egy robot menyasszony és robot vőlegény.

Jómagam nagyon szerettem a gyerekeknek készített kincskereső térképeket. Megrajzoltuk a birtok térképét, és aranyra festett, különböző formákkal jelölt boros dugókat rejtettünk el bizonyos helyeken. Aki megtalálta az összeset, kapott egy zacskó gumicukrot. 🙂

A másik kedvencem, hogy Kittiék logójával nyomott kötényeket készíttettünk, amiket a hurka és kolbász töltéshez fel lehetett venni.

Nagyon szerettem a sok fellógatott fagyöngyöt is, amit az egyik örömanya vadász rokonai lőttek az esküvőre. 🙂

 

Fotók: Török-Bognár Reni, Meghívó fotók: Török-Bognár Reni, Helyszín: Rókusfalvy Birtok, Minden mentes sütik: SweetDelight Budapest

Ha még több izgalmas dekort szeretnétek látni, akkor kövessétek Emesét és férjét, Norbit a Natural Wedding Decor Facebook oldalán is vagy nézzétek meg a weboldalukat. Ha pedig valódi esküvői beszámolókat nézegetnél Daalarna ruhás menyasszonyokkal, akkor kattints ide!