Szandi és Ákos gyönyörű, érzelmes esküvője már-már nem is igényel kommentárt. Szlávik Bendegúz (Fairy on Canvas) különleges hangulatú képei magukért beszélnek és rögtön bevonzzák az embert, mintha ő is egy volna az ifjú pár meghívottjai közül, hogy aztán velük együtt örüljön a boldogságuknak. 

ifjú pár

Szandi és Ákos – az ifjú pár nagy napjáról a menyasszonyt kérdeztük

Milyen volt a lánykérés?

Ákos 5 év után kérte meg a kezem a Duna-parton, egy akkor még teljesen átlagos szombati napon. Nem tudtam, mire készül, de éreztem, hogy „van valami a levegőben”. Az eredeti terv szerint 20 perccel korábban és kb. 300 méterre a végső helyszíntől történt volna a lánykérés, de mellénk ült egy tini pár (szerintem első randin) és nem akartuk megzavarni a nagy napjukat. 🙂

Milyen esküvőt álmodtatok meg, melyek voltak a legfőbb szempontok?

A legfontosabb az volt, hogy olyan legyen, amilyenek mi is vagyunk. A szó jó értelmében egyszerűek, őszinték, szerelmesek. Nem akartunk többnek, vagy másnak látszani, egy napra más bőrébe bújni.

Hogyan találtátok meg az ideális helyszínt?

Mindketten az ország keleti feléből származunk (Miskolc és Debrecen környéke), ezért azon a részen kerestünk helyszínt is, hogy amennyire lehet, minimalizáljuk az utazással járó nehézségeket mindenki számára. Sok helyszínt megnéztünk, míg végül kiválasztottuk a Le Til Kúriát Biriben.

“Bevallom őszintén, nem hittem, hogy van ilyen, de ahogy beléptünk, egyből éreztük, hogy ez az, amit kerestünk.”

A legszimpatikusabb – a csapaton kívül persze – a végtelen rugalmasság volt. Nem voltak extrém kéréseink, de szinte minden más helyszínen rengeteg nemleges választ kaptunk, ha pici módosításokat szerettünk volna az ajánlatban. A Le Til egyszerűen minden részletében tökéletes volt és még ha akarnék sem tudnék kiemelni egyetlen negatívumot sem.

Hogyan szerveztétek meg az esküvőt? Mikor kezdtétek az előkészületeket?

A szervezés nekünk egy külön kihívás volt, mivel évek óta külföldön élünk. Mi úgy gondolkodtunk, hogy legyen meg a helyszín és utána jöhet minden más. Az esküvő 2017 májusában volt, végül a nagy nap előtt kb. 10 hónappal le is foglaltuk a helyszínt, minden mást inkább az év végén, elején intéztünk, talán egy kicsit később, mint ahogy ez megszokott.

“A ruhán nem aggódtam, elmentem ugyan több helyre is de a szívem mélyén régóta tudtam, hogy Daalarna ruhát szeretnék és talán túl nyugodt is voltam, ezért az ideálisnál picit később jelentkeztem ruhapróbára.”

Hogyan esett a választásod pont erre a gyönyörű Daalarna esküvői ruhára? Milyen élményeid vannak a ruhapróbákról?

A ruhával kapcsolatban nagyon fontos volt számomra, hogy a ruha én legyek, és ebben a Daalarna csapat abszolút partner volt. Őszintén megmondták, ha valami nem áll igazán jól, de nem akartak rám erőltetni semmit. Számomra végtelenül nyugodt élmény volt a ruha kiválasztása és az azt követő varrodai próbák is, amiért nagyon hálás vagyok. A próbaidőpontok tekintetében is abszolút rugalmasak voltak, ami rengeteget segített, mivel sajnos nem volt mindig egyszerű a hazajutás.

Kicsit aggódtam az elején, hogy annyi gyönyörű Daalarna ruhából, hogyan választok majd egyet, de ugyanaz történt, mint a helyszín kiválasztásánál: amint felpróbáltam azt az egyet, éreztem, hogy ő lesz az igazi és utána már hiába próbáltam másokat. Mivel fontos volt számomra, hogy a ruha ne csak szép, de kényelmes is legyen, így egy kisebb szoknyát és háromnegyedes ujjat választottam (a hétköznapokban is mindig felhajtom a ruha ujját. 🙂

Mit szóltak a ruhához a vendégek és a férjed?

Bár semmit nem tudott a ruháról, a férjem utólag azt mondta, ő pontosan olyannak képzelte el, amilyennek meglátott az esküvő napján. 🙂

Mesélj kicsit a többi részletről is a megjelenéseddel kapcsolatban!

Mivel a ruha már önmagában is gyönyörű volt, így nem akartam más nagyon hangsúlyos kiegészítőt. Fátyol helyett virág volt a hajamban, az övem egy szatén szalag volt. Minimális ékszer és hosszú szárú pünkösdi rózsacsokor.

Mi volt a catering koncepciója, milyen ételeket választottatok a vendégeknek?

Ételek tekintetében a hagyományos vonalon mozogtunk, nem akartunk meglepetéseket, vagy kísérletezgetést. A süteményeket és a tortát egy helyi cukrász hölgy készítette, pucértortát (naked cake) választottunk, de elsősorban nem a divat miatt, hanem mert egyikünk sem rajong a cukormázért és ez a rusztikusabb megjelenés jobban illett az esküvőhöz is. A torta és a sütik is kifogástalanok voltak, ízre és külsőre is.

“Az egész esküvőt úgy jellemezném, hogy a hagyományos koncepció modern változata.”

Milyen volt a zene? Meddig tartott a parti?

Mi a DJ mellett döntöttünk, ami tökéletes választásnak bizonyult. A zene jó volt és változatos. Volt, aki maga kért számot a DJ-től, az emberek táncoltak, a kemény mag majdnem reggelig bírta. 🙂

Melyek voltak a legemlékezetesebb pillanatok? Mi volt a legszebb élményed?

Nekem, mint menyasszony, a készülődés anyukámmal, az oltár felé vonulás apukámmal (és ahogy készült rá, kiszámolta hány lépés, milyen gyorsan kell menni 🙂 és a szemüket törölgető nagyszüleim maradtak meg a legjobban.

“Látni azt, hogy bár nekünk, a párnak is fontos az esküvő, de azoknak, akik szeretnek minket, talán még fontosabb ez a nap és még nagyobb élmény. Persze azért az sem volt rossz, amikor kimondtuk az igent.” 🙂

Mi volt, ami miatt a leginkább izgultál az esküvő előtt?

Érdekes módon végtelenül nyugodt voltam azon a napon. Az egyetlen dolog, amin aggódtam, hogy mindenki jól érezze magát.

Volt rossz emléked vagy olyan részlet, amit megváltoztatnál utólag?

Vinnék magammal egy könyvet, hogy legyen mit olvasni, amíg várakozom a készülődés és a bevonulás között. 🙂

 

Esküvői szolgáltatók Szandi és Ákos nagy napján:

DJ: Komlósi Gyuri
Ceremóniamester: Ceremóniamester Szövetség – Illés Péter
Helyszín és dekor: Le Til Kúria
Fotó: Fairy on Canvas – Szlávik Bendegúz
Videó: Fairy on Canvas – Tóth Dávid Eric
Ruha: Daalarna

Még több valódi esküvői beszámolót találsz ezen a linken, kattints! A Daalarna legújabb, 2018-as esküvői kollekciója, az OCEAN már próbálható a Daalarna budapesti showroomjában. Időpont-foglaláshoz kattints ide az elérhetőségekért.