Ha az új évet az esküvőd szervezésével töltöd, és a nászutat is szeretnéd megtervezni, itt egy kis segítség az első lépéshez: az úti cél kiválasztásához. A mediterrán országok, tengerpart melletti települések, szafaritúrák megunhatatlan sokasága közül most összeállítottunk egy listát a 10 legcsábítóbb, legfelkapottabb nászutas helyről. Nászút 2018, jövünk!

Nászút 2018: Mauritius

Mauritius 67 km hosszú és 46 km széles szigete az Indiai-óceánban, Madagaszkártól keletre található. Fehér homokos strandjairól, gyönyörű víz alatti világáról, buja természeti környezetéről és hangulatos helyi kisvárosairól ismert. A trópusi sziget közkedvelt helyszíne a nászutas pároknak, hiszen a mézeshetek nem csak kikapcsolódással, de számtalan extrém kirándulással és programmal is bővülhetnek: botanikus kertek, cukornád és trópusi gyümölcs ültetvények, pálmaligetek, krokodil- és óriásteknősfarm, víz alatti séta, delfinnéző és szigettúrák, snorkelling és búvárkodás, szafari programok, és még sok más hasonló lehetőség áll rendelkezésére az itt nászutazó pároknak.

Még több érdekesség Mauritius mesés szigetéről ide kattintva!

Nászút 2018: Zanzibár

A Dél-Afrika partján fekvő sziget minden szempontból tökéletes választás a kultúrát kedvelő pároknak, hiszen a szállodákat őrző maszáj harcosokon kívül a mai napig indiai kereskedők leszármazottjai élnek itt. A kultúrák találkozásából adódóan gasztronómiailag is talán a világ egyik legsokszínűbb szigete. Ezen kívül Zanzibár élővilága felejthetetlen látványt nyújt az ide látogatóknak, többek között a híres, szárazföldi óriás teknősöket is megtekinthetjük, melyek az úgynevezett Prison Island-en, vagyis a régi börtönszigeten találhatóak. A kicsinyke sziget a színes korallzátonyok, pálmafák, tengeri fűtelepek, mangrove-erdők, homokos strandok, alligátorteknősök és sok más érdekességek miatt a nászutas paradicsomok egyik legromantikusabb helyszíne.

Nászút 2018: Dominikai Köztársaság

A Dominikai Köztársaság spanyol nyelvű Karib-tengeri ország, amely a Hispaniola szigeten osztozkodik a francia nyelvű Haitivel. A trópusi szigetet a Karib-tenger gyöngyszemeként is emlegetik, egyedülálló adottságai miatt. Itt található például a térség legnagyobb nemzeti parkja, a legmagasabb hegyvonulata, az Atlanti-óceán legmélyebb pontja és ezáltal a világ legnagyobb szintkülönbsége! A több millió pálmafa, a vakítóan fehér homokos part, hatalmas vízesések valamint a türkizkék óceán felejthetetlen nászutat biztosít az ide érkező pároknak. Emellett az ízletes karibi konyha is csábító a hamisítatlan dominikai rummal készített koktélokkal felszolgálva.

Nászút 2018: Mexikó

Az észak-amerikai ország tenger- és óceanpartok gazdag tulajdonosa, hiszen Mexikó nyugati parjait a Csendes-óceán, keletit a Mexikói-öböl és a Karib-tenger mossa. Ezáltal a homokos strandok, partszakaszok lehetővé teszik a tökéletes nászutat az ifjú párok részére. A Yukatán félsziget őserdői és piramisai, valamint a maja civilizáció felbecsülhetetlen gazdag történelmi emlékei világhírűvé tették a helyet. Több ország területén mai napig élnek maják, akik képesek voltak fennt tartani nyelvüket, életstílusukat, hagyományaikat. Aki eljut Mexikó dél-keleti felébe, annak kihagyhatatlan program meglátogatni valamelyik maja romvárost, és ha már Mexikó, akkor gasztronómia terén is érdemes kaladnozni a tradicionális mexikói ételek, és italok között!

Olvass még többet Mexikóról, kattints ide korábbi írásunkért!

Nászút 2018: Zöld-foki-szigetek

A Zöld-foki szigetek igazi kalandvágyó nászutas párok ideális célpontja lehet, hiszen az ország 9 szigetből áll, ami bőven ad teret a felfedező túrákra! Az Atlanti-óceán gyöngyszeme, Afrikától nyugatra mintegy 600 km-re fekszik, ahol folytonos meleg és napsütéses klíma a jellemző. A szigeteket körülölelő Atlanti-óceán kék bálnákkal, palackorrú delfinekkel és teknősökkel bővelkedik, fehér homokos strandjai tökéletes helyszínt nyújtanak a strandolni vágyóknak, emellett ha valaki nyugodt, romantikus sétára vágyna, hosszú kilométereken keresztül lehet sétálni a tengerparton, zavartalanul, néptelen szakaszokon át.

Nászút 2018: Maldív-szigetek

Az Indiai-óceánban, az Egyenlítő magasságában 800 km hosszan húzódó korallzátonyfüzér 1196 szigetből áll, ebből 200 szigeten őslakosok élnek, a további száz sziget valóságos Paradicsomként tárul az oda látogató, mézesheteit eltölteni vágyó friss házaspárok elé. A túristákat fodagó szigeteken egyedüli építmény maga a szálloda, a hozzá tartozó éttermekkel, bárokkal, sportlétesítményekkel. A szállodát trópusi kerttel övezett bungalók alkotják, melyek a part közelében, pálmafák alatt sorakoznak. 

A Maldív-szigetek csodálatos korallzátonyai búvárkodásra tökéletes helyszínként szolgálnak, valamint a fehér homokos strandok banánfákkal és kókuszpálmákkal káprázatos összhatást nyújtanak az Indiai-óceán nyugodt társaságában. A zátonyok lakói, a tengeri teknősök, szirti cápák és ráják, valamint nagy halrajok kísérik a sznorkelezőket és úszókat a csodálatos vízi világ mentén. Képzett búvároktatók állnak rendelkezésre az érdeklődök számára, valamint szinte minden sziget kínál a helyszínen búvártanfolyamokat és különböző csomagokat.

Még több inspiráció és érdekesség a Maldív-szigetekről itt!

Nászút 2018: Thaiföld

Thaiföld, Ázsia délkeleti részén elterülő királyság, amely a térség  legnépszerűbb nászutas úti céljának számít a magyar párok körében. A finom homokú strandok, azúrkék tenger, pálmák, orchideák, vízesések és esőerdők emlékezetes nászútat biztosítanak, emellett a lakosság rendkívül barátságos és vendégszerető. Az ősi romvárosok, arany Buddha-szobrok, kulturális világörökségek kihagyhatatlan túrázási lehetőségként kínálkoznak, valamint a fűszeres ételek, őserdők, hatalmas rizsföldek és trópusi éghajlat egy teljesen más világ érzetét keltik. Ha Thaiföldre esik a választás, megéri hosszabb időre (10-14 nap) utazni, mert a kinn tartózkodás és a kinti élet viszonylag olcsónak tekinthető, a pihenést pedig érdemes összekötni 2-3 napos bangkoki vagy szingapúri látogatással is!

Útinapló Thaiföldről – kattints ide korábbi írásunkért vagy nézz meg ide kattintva egy thaiföldi tengerparti esküvőt!

Nászút 2018: Seychelle-szigetek

A Seychelle-szigetek Madagaszkártól északkeletre, az Indiai-óceánban találhatóak, az egyetlen gránit felépítésű szigetek az óceán közepén, a világ legnagyobb korallzátonyával. Nem hiába nevezik a világ utolsó “Édenkertjének”, hiszen a szigetek kivételes szépségük miatt, valamint a gondosan megóvott növény- és állatviláguk miatt egyedülálló úti célként szolgálnak, a luxus nászutak felső kategóriás soroltjai között. A szigetek mindegyikének saját karaktere és varázsa van, az itt élő emberek rendkívül barátságosak és segítőkészek. Az ide érkező pároknak egy jótanács: nyaralásuk során érdemes minnél több szigetet felkeresniük, hogy részük lehessen színesebbnél színesebb élményekben. Az érintetlen, buja növényzettel borított hegyoldalak lábainál lévő, felső kategóriás resortok tökéletes kényelmet biztosítanak és megteremtik az ideális, romantikus hangulatot és atmoszférát a nászutas párok részére.

“Egy álom vált valóra a Seychelle-szigeteki esküvőnkkel” – Olvasd el Jennifer és Gábor esküvőjének történetét!

Nászút 2018: Srí Lanka

Srí Lanka, (melynek neve szingaléz eredetű, jelentése: “fénylő ország”) az Indiai-óceán északi részén, az egyenlítő felett 880 km-rel található. Hasonló módon a felsorolt szigetekhez, itt is homokos tengerpart és pálmafák várják a nászutas párokat pihenni és kikapcsolódni. A sziget belseje buja növényzetben és állatvilágban gazdag, emellett teaültetvények, rizsföldek, trópusi őserdők tarkítják a vidéket. A Sri Lanka nagy részét sík terület jellemzi, dús és változatos vegetációval, monszunerdőkkel, vadrezervátumokkal, kaktuszos szavannákkal és trópusi tengerparttal. Nem mellesleg palotái, templomai, ősi romvárosok építészeti, szobrászati emlékei páratlan élményben részesítik az odautazókat. Több, mint 2500 éves írott történelme, 2000 éves műemlékei kihagyhatatlan túrákat és kultúrálódást kínálnak, emellett az őserdők és nemzeti parkok, valamint a kókuszpálmákkal tarkított tengerpart szintén csábító időtöltésnek ígérkezhet.

Nászút 2018: Bali

Minden fotó innen: pixabay.com

Talán a legnépszerűbb nászutas úti cél nem más mint Bali, a Kis Szunda-szigetcsoport legismertebb szigete. Az 5500 négyzetkilométernyi területet jórészt vulkanikus hegyek borítják, mely Indonézia leglátogatottabb úti célja. Bali, az “Istenek szigete” káprázatos szentélyekkel bővelkedik, ahol a helyiek különféle isteneik kegyeit keresik. Egzotikus templomok, zöldellő rizsföldek, végtelen tengerpartok és Indonézia legjobb szörfiskolái várnak a Balira érkező párokra! A művészet és a kultúra az itt élő emberek életének szerves részét alkotja, ezért ez az úti cél nem csupán a pihenést szolgálja, de kultúrálódás szempontjából is kiváló választás. A nászút számos közeli szigettel kombinálható: a Balin töltött pihenés mellett a nyaralás Gili Air, Ubud és Lombok környékén is folytatható. (Olvass még többet Baliról, kattints korábbi cikkünkre.)

Tengerparti esküvőt szeretnél? Ide kattintva, cikkünkben Benes Anita, a Daalarna vezető tervezője ad stílustanácsokat azoknak a menyasszonyoknak, akik egzotikus, tengerparti esküvőben gondolkodnak.