Gyenes Szilvia dekoratőr ezúttal nem egyetlen számára kedves esküvőt, hanem a kedvenc esküvői dekorációit eleveníti fel a Secret Stories olvasóinak. Jöjjenek tehát a legjobban sikerült, legszebb esküvői dekorációk Szilvi munkásságából!

Tagadhatatlan, hogy vannak kedvenceim. Ezúttal próbáltam tematikusan összeszedni, kiválogatni 10 év távlatából a számomra kedveseket. Remélem, változatosak lesznek és mindenki talál kedvére valót közöttük.

A kedvenc csokraim

Csokrok tekinteteben sokszor a forma az, amely izgalmasan alakit, de van, hogy a színek kombinációja ad valami mást aznapra. Számít a kedv, a lendület, az aktuális megrendelő személyisége, a rendelkezésre álló virágállomány. És van bizony, hogy szétszedjük és újrakezdjük, nem titok ez sem. Általában ragaszkodom ahhoz, hogy én adjam át lehetőség szerint a csokrot.

Látni szeretem a menyasszony arcát, mosolyát, hiszen ez az első darab a munkából, az első falat.

     

A legszebb esküvői dekorációk – csokrok, Fotók: Jaksa Tímea, Bende Tamás, Herczeg Zoltán, Schaefer Helga, Cseh Gábor, Dégi Attila, Székely György, Fekete Csaba, Buknicz Tímea, saját

A kedvenc részletek

Azt gondolom, hogy ez az, ami a legkevésbé marad meg, bár mindig bízom benne, hogy valaki látta, érzékelte. Felesleges apróságok, de azért ezek a részletek alkotják az egészt. Sokszor a véletlen műve, egy-egy görbület, színhatás, ritmus hozza létre, dinamika. Van, hogy három perc alatt összeáll, de néha sokáig igazgatjuk és akkor sem áll össze. A véletlen különben a legnagyobb úr és a pillanatnyi kedv a másik nagy segítség az alkotásban.

Ami még igazán izgalmas, az a végtelen kombináció lehetősége, amelyet a virágok nyújtanak. Ki mit lát miben, és a jó az, hogy mindannyian mást látunk.

 

A legszebb esküvői dekorációk – részletek, Fotók: Jaksa Tímea, Bende Tamás, saját

Kedvenc nagytotálok, enteriőrök

Mindent a fotósoknak köszönhetek, hiszen egy-egy nagytotál olyan hatást képvisel az egész esküvőben, hogy átfogóan stílust mutat. Ez aztán az a terület, ahol rendkívül sok összetevőnek kell stimmelnie, hogy az egész egeszséges legyen. A helyszín, a bútorok, a fények, a napszak, a textilek. Ezen komponensek, ha nagy mértékben az én kezemben vannak, akkor általában sikerül az egységes hatás. De bizony vannak azok az esküvők, amelyek már csak a fejemben élnek. Lebontottuk őket, nem készült valamiért jó felvétel vagy nem jött át az, amit az ember csak szemmel lát.

  

A legszebb esküvői dekorációk – nagytotálok, Fotók: Jaksa Tímea, Gyenes Péter, Herczeg Zoltán, Bende Tamás, saját

Hogy tetszettek a legszebb esküvői dekorációk? Gyenes Szilvia korábbi írásait ide kattintva olvashatod el, a weboldalát pedig ezen a linken éritek el.