Gyenes Szilvia legújabb írásában a nádasdladányi kastély falai között tartott esküvő dekorációját eleveníti fel a Secret Stories olvasóinak. 

Vannak olyan pillanatok, amikor a telefonban a menyasszony kiejti a helyszín nevét és óriási önuralommal kell palástolnom, hogy az egyik legnagyobb vágyam teljesül a felkéréssel. A nádasdladányi kastély már régóta a listámon volt. Gróf Nádasdy Borbála összes könyvét olvasva, provizorikusan jártam a kastélyban, tudom a történelmét, a szomorúságát, elképzeltem a fénykorát. Kevés olyan kastély van, ami megmaradt a maga méltóságában, nem érzed a múzeumságát, eleven és kicsit lett csak elrontva.

Szandra és Péter rendkívül magabiztos páros határozott egyéniséggel – minőségi szolgáltatást vártak. A tökéletes, kissé szigorú kastély legszebb termében terítettünk, természetesen hosszú asztalokkal.

A három asztalsorból kettő Szandra kedvére színeződött: imádta a lazacot, a púdert és a tollakat. A középső, szerényen említem meg, de az én kedvemre lett keverve: fáradt okkerek, penészzöldek és egy-két kedvenc kultúrám belecsempészésével. Nagyon hálás vagyok, hogy megkaptam ezt a bizalmat tőlük.

A terasz kora reggel még teljesen üres volt, délutánra már pálmák, babérok, bútorok, gyertyák adták vissza a régi szépségét.

El sem tudom igazán mondani, hogy milyen izgalmas régi falak között dolgozni egész nap reggeltől estig, míg el nem készül a díszlet. Fények jönnek-mennek, illatok keverednek, az olajfestmények szereplői, grófok, kisassonyok, nagyurak pedig némán figyelnek a falakról. Nevetgélünk, beszélgetünk a kollégákkal, szoktuk is mondani, hogy „már öltözik a terem”.

Vajon méltó-e a mai munkánk a régi világ elvárásainak?

Gyönyörű mennyasszony volt Szandra, tudta viselni a Daalarna ruhát, Péter pedig elegáns, igazi úriember. A koszorúslányok bohém fejdíszeket kaptak, hihetetlenül jól állt nekik.

A vacsora tálalása, minősége, precíz magabiztossággal, tisztasággal, profizmussal támogatta a rendezvényt. A vendégsereg finom öltözéke tökéletes harmóniával illeszkedett a részletekhez.

A nádasdladányi kastély elölnézetből

Fotó: Schaefer Helga
Catering: Style Catering
Fények, DJ:Ekler Sándor
Helyszín: Nádasdladány, Nádasdy-kastély
Menyasszonyi ruha: Daalarna

Tetszett a nádasdladányi kastély dekorációja? Még több álomszép esküvői dekoráció Gyenes Szilvitől ide kattintva!