Közeleg a nagy nap, de még nem döntöttétek el, milyen legyen a dekoráció? A legegyszerűbb, ha tematikus esküvőt terveztek, így sokkal könnyebben tudjátok ehhez igazítani a díszeket és kiegészítőket is. Cikkünkben ezért most tematikus esküvői dekorációk következnek, inspirálódjatok belőlük a nagy napra! 

Helyszín: Hernyák Birtok, Füvészkert, Etyek

Színes virágok, például levendula

Ha nincs konkrét elképzelésetek, ami a témát illeti, ellenben vannak színek, amik mindkettőtöknek tetszenek, érdemes arra alapozni az esküvői dekorációt. Miután kiválasztottátok a favorit árnyalatokat, érdemes színben hozzájuk passzoló növényekkel, virágokkal dekorálni a helyiségeket és a tortát is. Tudtátok, hogy számtalan ehető virágot rakhattok például a tortára vagy a főételek mellé? Kicsit talán szokatlan, de mindenképp formabontó, garantáltan bejön majd a vendégeknek. Ráadásul az olyan ehető növények, mint a levendula, az ibolya vagy a rózsa színükben is remekül passzolnak bármelyik esküvőhöz.

Az alábbi képeken a szervezők nem az ismertebb rusztikus, vintage hangulatba ágyazták be a színvilágot és ezt a kedves virágot/fűszert, hanem egy elegáns, kifinomult esküvői stílusba légies plexi székekkel, rusztikus faasztalokkal, ezüst kellékekkel és a Gundel gyönyörű Zsolnay tányérjaival, tekintélyt parancsoló ezüst evőeszközeivel.

  Dekoráció: Fleur&BallonDekor, Fénytechnika: Eventech Solutions Kft., Bútor: Chair Style, Grafikai anyagok: PimpernelWeddings, Catering: Gundel Restaurant, Fotó: Jaksa Tímea, Szervezés, értékesítés: Creative Weddings by Landesz Kati

Elegáns

A legegyszerűbb és mindig nyerő szín, a fehér, de ez nem azt jelenti, hogy unalmas lenne, sőt! Igazán kifinomult ízlésről tesz tanúbizonyságot. Eleve adott az esküvőknél ez az alapszín, amit érdemes kiterjeszteni a dekorációra is, így nagyon elegáns hatást érhettek el. Kristály csillárok, kristály poharak, ezüst evőeszközök és hosszúkás, csillogó gyertyatartók – ezek egy igazán fényűző esküvő alapkellékei. Ráadásul a fehér rózsa teszi fel a dekoráció i-jére a pontot, ami azon kívül, hogy a tisztaság és a hűség jelképe, csodásan egészíti ki az esküvői díszítést.

Nincs ötleted, hogy milyen tematikát válassz az esküvődre? Sorozatunkban Landesz Kati esküvőszervező segítségével megmutatjuk a legnépszerűbb trendeket.

Fotók: Jaksa Tímea, Dekoráció: Fleur&BallonDekor, Fénytechnika: Eventech Solutions Kft., Bútorok: Chair Style, Grafikai anyagok: PimpernelWeddings, Torta: Torta és Karamell by Lengyel József, Catering: Waldorf-Wedding, Waldorf-Holding, Szervezés, értékesítés: Creative Weddings by Landesz Kati

Greenery / fűszernövényes

A természet szeretete és közelsége ihlette ezt a stílust, így aki ebben a szellemben tervezi az esküvőt, nem is tarthatná autentikusabb környezetben, mint a természet lágy ölén, mondjuk a Füvészkertben a csodás szőlőkacsok közt. A téma lényege, hogy virág nélküli növényekből áll a dekoráció és azok szolgáltatják a hátteret is, így a Hernyák Birtok indái tökéletesen beleillenek az elképzelésbe, főleg, ha vidéki hangulatú esküvőt terveztek. Beltéren cserepes növények és buja, zöld növénykompozíciók jellemzik a stílust, de ha nem akartok, a színekről sem kell lemondani: a növényeket színes hangulatvilágítással emelhetitek ki a teremben.

 Dekoráció: Fleur&BallonDekor, Bútorok: Chair Style, Fénytechnika: Eventech Solutions Kft., Catering: Gundel Restaurant, Párlatok a pálinkaasztalon: Hernyák Birtok Etyek, Grafikai anyagok: PimpernelWeddings, Szervezés, értékesítés: Creative Weddings by Landesz Kati

Szezonális tematika

Ha nincs más ötletetek, illesszétek az esküvő témáját az adott évszakhoz! Például, ha valaki ősszel tartja az esküvőjét, annak ajánljuk a tipikusan őszi zöldségek és gyümölcsök felszolgálását – amikor a menüsort tervezitek, kérdezzétek meg a szakembereket, hogy milyen ételeket lehet a szezonális zöldségekből és gyümölcsökből elkészíteni. Egy kis dísztök, füge, szőlő, színes falevelek, gallyak és termések segítségével nem lesz nehéz kellemes őszi hangulatot varázsolni.

Szeretitek a borokat és a barátaitok is rajonganak a finom nedűkért? Bejön nektek a rusztikus stílus? Akkor ne is gondolkozzatok más tematikában! A durva faanyagok, a finom borok és a hozzájuk passzoló sajtok teszik teljessé az esküvőtöket. Kezdjetek el már most az üres üvegeket és a parafadugókat gyűjteni, hogy a dekorációkhoz fel tudjátok őket használni.

A még mindig nagyon népszerű naked cake legszebb díszei lehetnek, legjobb, ha évszaknak megfelelően választjátok ki a megfelelő gyümölcsöket. Ráadásul nemcsak a desszerteknél, hanem már előételként is megjelentek a kis gusztusos gyümölcsfalatok, így nemcsak a vacsora végén, hanem az elején is élvezhetik ezeket a vendégek. Nem kell egy fajtához ragaszkodni és kizárólag azzal dekorálni és abból a típusból felszolgálni, legjobb, ha vegyesen válogatjátok őket össze, hogy mindenki megtalálja a kedvére való gyümölcsöt.

Dekoráció: Fleur&BallonDekor, Bútor: Chair Style, Fénytechnika: Eventech Solutions Kft, Grafikai anyagok: PimpernelWeddings, Catering: Waldorf-Wedding, Desszertasztal: Egy csipet torta, Fotó: Jaksa Tímea, Szervezés, értékesítés: Creative Weddings by Landesz Kati

Ha még nincs helyszínötletetek, akkor az etyeki Hernyák Birtok Füvészkertje remek választás lehet. Az itt található, viktoriánus stílusban tervezett üvegházban a pincészet finomabbnál finomabb borait élvezheti a násznép a szőlőfürtök közvetlen szomszédságában.