Akárcsak a ruhák divatjában, úgy a sminktrendek világában is van egy folyamatos körforgás és megújulás. Mára már a sminkelés sokszor több, mint egy reggeli rutin feladat – az olykor sokkal inkább hasonlít egy igazi művészetre –, azonban 2018-ban kicsit visszanyúlunk az alapokhoz, és előtérbe kerülnek a természetes jegyek, a finom árnyalatok és persze az üde, csillogó arcbőr. A legújabb trendekbe Soós Orsolya, a CATRICE Junior Marketing Managere avatott be minket, és mesélt kicsit a márka sajátosságairól is.

Egy fiatal, de máris meghatározó márka története

A cég alakulása 2001-re nyúlik vissza, amikor a Coty csoport egyik munkatársa, Christina Oster-Daum a saját álmait követve új márkacsoportot hozott létre Cosnova néven, amelynek részeként 2004-ben megszületett a CATRICE sminkmárka, ami egy újfajta színfoltot hozott a drogériák polcaira.

A CATRICE ekkor már egy határozott vezérelvekkel bíró cégcsoport része lett, amely célként tűzte ki maga elé a folyamatos megújulást, a legújabb trendek követését és a prémium minőséget – mindezt olyan elérhető ár-érték arányban, amely tovább fokozza a vásárlás élményét. Erről mesélt nekünk Soós Orsi is: „A CATRICE egy növekvő pályán van, és nagyon bízunk abban, hogy sok áll még előtte. Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy széles választékban, magas minőségű összetevőkből álló termékekkel, luxus textúrákkal és innovatív formulákkal dolgozunk. Ráadásul a termékek 25 %-a évente teljesen megújul – amely mindig új színt visz a már megszokott kínálatunkba –, a belső Trend Osztályunk pedig évente 14 limitált kollekcióval színesíti a termékpalettánkat, amelyet rendszerint a divatvilág kifutói inspirálnak.”

Fotó: Vojcehovskij

A minőség nemcsak az ár függvénye

Nagyon kevés márka bír olyan tulajdonsággal, hogy maximális precízség, elhivatottság és kiváló minőség mellett elérhetővé tud válni a vásárlók széles köre számára. Ahogy Orsi is fogalmaz, nagyon fontos számukra, hogy a vásárlás egy élmény legyen az embereknek, ezért pedig maximális figyelemmel ügyelnek arra, hogy kifogástalan minőségű sminktermékek kerüljenek ki az üzletek polcaira. Ennek érdekében pedig rendszeresen ellenőrzik a beszállítókat, és nem kerül egyetlen dolog sem úgy a kínálatukba, hogy annak hátteréről ne győződnének meg személyesen. Ebbe beletartozik az is, hogy nem dolgoznak olyan alapanyaggal, amelyek elkészítése állatokon való kísérleteket tenne szükségessé, illetve maga a kész termék sem esik át hasonló tesztelésen. Sőt, Orsi kiemeli azt is, hogy arra is ügyelnek, hogy a termékkínálatukban legyenek vegán sminkek is azok számára, akik tudatosan elhatárolódnak minden állati eredetű alapanyagtól. Tőlünk mindenképpen jár az elismerés ezért az odafigyelésért.

A nyár legnagyobb trendjei

A sminktrendek legalább olyan forgásban vannak, mint az aktuális divatirányzatok – minden szezonnak megvan a maga domináló jellegzetessége. „Abban a generációban vagyunk, ahol a sminkelés kezd egyre népszerűbbé válni, mindeközben az szinte már egyfajta művészetnek minősül. Ezzel együtt kezdtek elterjedni a több rétegből álló, maszkhatású sminkek, amelyek nem feltétlenül a valóságot tükrözték vissza. Szerencsére viszont egyre inkább kezd egy olyan irányzat is formálódni, amely visszatér a természetes jegyekhez és azokhoz a technikákhoz, amelyekkel üde hatást kölcsönözhetünk az arcunknak. Ezeket nedves hatású termékekkel, highlighterekkel és természetes árnyalatokkal lehet elérni – ezek nagy slágerei lesznek a nyárnak. Próbáljatok ki a rózsaarany és barackos színű púdereket és szemfestékeket, a nude árnyalatú matt rúzsokat, érjetek el ragyogó bőrt egy finom kis highlighterrel, és máris frissítő és harmonikus hatása lesz a sminketeknek” – tanácsolja Orsi.

A textúrák mellett természetesen minden szezonnak megvan a maga uralkodó színe is. Idén például nagyon hangsúlyos lesz a levendula szín és a fuksziás árnyalatok. Ezek talán elsőre kicsit kilógnak a legáltalánosabb színek palettájáról, de ha jól választunk a bőrszínünkhöz illő tónust, és ügyesen játszunk az anyagok felvitelével, akkor nagyon szép friss, fiatalos sminket kaphatunk. Nem elhanyagolható érv ráadásul a levendula szín mellett az sem, hogy a 2019-es esküvői ruhatrendekben is visszaköszön majd ez a szín, így tökéletes kiegészítője lehet majd egy ilyen árnyalatú smink a ruha mellett.

Orsi említést tesz a szezon csillogó trendjeiről is: „Idén nyáron fókuszba kerülnek a metálos és holografikus árnyalatok is. TrendScout csapatunk a világ nagy divatvárosait járja, miközben a legújabb trendek inspirálják őket – így kerül a kifutók divatja is a sminkpalettánkra. Az én személyes kedvencem ezek közül például a Galactic Highlighter Cseppek, amely folyékony highligterként nagyon szép ragyogó bőrt eredményez. Ráadásul nemcsak az arccsontra viheted fel, hanem nagyon jól mutat a szemöldökcsonton és a dekoltázson is.”

A CATRICE trendkiadásait szélesítik az ismert designerekkel való kollaborációk is – aktualitása van például a Lala Berlinnel való közös sminkkollekciónak –, de Orsi örömmel mesélt arról is, hogy nagyon büszkék arra, hogy a Daalarna divatbemutató vendégei is a márka szépségeivel térhettek haza.

010 Spaceshuttle

Nagy klasszikusok a nagy napra

„Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy egyre több díjnyertes termék erősíti a kínálatunkat, amelyeket bátran ajánlunk a menyasszonyoknak is. A 24 óráig is tartó HD folyékony alapozónk – amely 2017-ben top termékek kategóriában harmadik helyezést ért el – extra könnyű textúrája ellenére csodás fedést ad a tökéletes megjelenéshez.

010 Light Beige

Ezt erősíti például a Liquid korrektorunk is, amely segít eltüntetni az esetleges sötét karikákat, bőrhibákat és piros foltokat, hogy igazán nagy magabiztossággal vonulhass az oltár elé.

#010 Porcellain

Ha pedig attól tartanál, hogy az érzelmes pillanatokat nem vészeli át a szemsminked, bátran ajánljuk az Allround szempillaspirált, amely nemcsak dús, hosszú és ívelt szempillákat eredményez, hanem vízálló formulájának köszönhetően biztosan szépen a helyén marad az esküvőd napjának végéig is” – javasolta Orsi.

Kíváncsi vagy, hogy mik az aktuális trendek a menyasszonyi sminkekben is? Cikkünk második részében hamarosan mesélünk erről is.