Szandra két év szervezés után szombaton végre kimondja a boldogító igent vőlegényének, Máténak. Esküvőmre készülök rovatunkban az izgatott menyasszony mesél a Secret Stories olvasóinak arról, hogyan állnak az előkészületek közvetlenül a nagy nap előtt.

Esküvőmre készülök - Szandra és Máté

Esküvőmre készülök – Szandra és Máté

Az esküvőszervezés első lépései

Azt gondolom, hogy bátran mondhatjuk, hogy pont olyan esküvőt álmodtunk magunknak, mint amilyen előreláthatólag néhány nap múlva a Nagy Napunk lesz. Többször felmerült, hogy lehet, hogy jobban tennénk, ha a rengeteg szervezkedés helyett elmennénk egy messzi tengerpartra kettesben vagy szűk családi körben, és ott házasodnánk össze, de valahol a szívünk legmélyén mindig tudtuk, hogy ez egyébként is amolyan édes teher, és igazából mindketten arra vágyunk, hogy ne csak a közeli családtagok, hanem a számunkra legfontosabb barátok, távolabbi családtagok és nem utolsó sorban a Nagymamák is velünk ünnepelhessenek.

A helyszín

Fontosnak tartjuk az esküvőnk szervezésében, hogy az egész koncepció arról szóljon, ami mi ketten vagyunk, amit mi szeretünk és képviselünk. Számunkra Pannonhalma több okból is fontos hely, valahogy a mi kis nyugalomszigetünk már a kapcsolatunk kezdete óta, nagyon szeretjük a hely kisugárzását, az apátsági hangulatot, a levendulát, a Viator konyháját, valamint a párom, Máté bencés diák volt, így már csak emiatt is nagy a kötődés, más helyszín szóba sem jöhetett.

Már az eljegyzés előtt többször beszélgettünk arról, hogy milyen lenne egy számunkra tökéletes Nagy Nap. Így addigra, amire eljött a lánykérés, már konkrét elképzeléseink voltak, pedig nem voltam az a lány, aki már az óvodában az esküvőjéről álmodozott volna. Talán fel sem merült ez a téma a gondolataimban, amíg meg nem ismertem Mátét.

Pannonhalma – Fotó: Facebook

A szolgáltatók kiválasztása

Máté nővérének 5 éve volt az esküvője, aminek megszervezésében igyekeztem sokat segíteni, akkor kezdtem kicsit belemélyedni az esküvők világába, ami akkor teljesen elvarázsolt, így sokat foglalkoztam a témával, ekkor körvonalazódott, hogy mely szolgáltatók volnának azok, akiket szívesen látnék a saját esküvőmön.

Úgy döntöttünk, hogy két évre lesz szükségünk a szervezéshez, hogy a mi kis álomcsapatunk egyik tagja se legyen még foglalt az időpontunkon, ráadásul így kiélvezhettük a készülődés minden apró pillanatát, nem kellett kapkodnunk és kényszermegoldásokhoz nyúlnunk. Máté 2015. július 8-án, az egyik számunkra legkedvesebb helyen, Mallorcán egy romantikus esti séta közben térdelt elém és tette fel a nagy kérdést, ami után rögtön el is kezdtünk tervezgetni, még azon az estén eldöntöttük, hogy maradunk a dátumnál, az eljegyzésünk második évfordulóján lesz a Nagy Napunk.

A szervezés első időszakában felkerestük a legfontosabb szolgáltatókat, a helyszínen kívül a Pesty Party Showband, a fotósunk, Kondella Misi, valamint a videósunk Kovács Robi voltak azok, akik nélkül nem tudtuk volna elképzelni az esküvőnket, majd jött egy kicsit nyugodtabb időszak, hiszen a dekorral szerettük volna megvárni a 2017-es trendeket.

Esküvőmre készülök – Szandra a cikkben látható inspirációs fotóikat a Pinterestről válogatta össze a Secret Stories kérésére

Greenery

2016 karácsonyi időszakán egy összebújós este során jött az ötlet, hogy hogyan tudnánk a greenery trendet a saját esküvőnkbe beleilleszteni úgy, hogy ne vigyük el az esküvőt a már kicsit elcsépelt vintage irányba, törekedtünk megőrizni egy kifinomult, letisztult eleganciát, ekkor döntöttük el, hogy pannonhalmi fűszernövényekre alapozunk, azok közül is a rozmaring lesz a fő témánk egy nagyon kevés levendulával kombinálva, hiszen pont a pannonhalmi Levendulahéten lesz az esküvőnk.

Ezután kezdtük megterveztetni a logónkat Havasi Bettivel (Amavi Design), akivel már az első pillanattól kezdve tudtuk, hogy nagy összhangban tudunk együtt dolgozni, később vele terveztettük a meghívónkat, valamint az esküvő teljes grafikai dekorját is ő készíti. Betti páratlan lelkesedése nagyon megfogott, olyan izgalommal készített számunkra mindent, mintha a saját esküvőjéről lenne szó.

Esküvőmre készülök – Szandra a cikkben látható inspirációs fotóikat a Pinterestről válogatta össze a Secret Stories kérésére

A dekor virágos részét a Zahara Art fogja készíteni, akiknek beleszerettünk egy a Viatorban készített korábbi munkájukba, de akkor még nem tudtuk, hogy ők készítették, majd pár héttel később egy véletlen folytán rájuk találtunk a Facebookon, és úgy gondoltuk, hogy ez igazából nem lehet véletlen, ők a mi dekorosaink.

Ami még igazán fontos számunkra, hogy olyan szolgáltatóink legyenek, akikkel biztosra mehetünk, akik véletlenül sem teremtenek számunkra kellemetlen szituációkat az esküvőn, ami úgy gondolom, hogy a ceremóniamesterrel kapcsolatosan a legmeghatározóbb félelem, így esett a választásunk Herendi Gáborra, aki már a szervezés során végig a kezünket fogja, és ez óriási biztonságérzetet nyújt.

Esküvőmre készülök – Szandra a cikkben látható inspirációs fotóikat a Pinterestről válogatta össze a Secret Stories kérésére

A koszorúslányok

Ha a nagy napomról álmodoztam, mindig sok kis tündéri koszorúslányt képzeltem magunk köré, így a 14 éven aluli kislány vendégek közül mindenkit felkértünk, akik természetesen mind a kilencen örömmel vállalták és hozzánk hasonló izgalommal készülnek a szombati napra. Az ő ruhájukba a Daalarna show-n szerettünk bele anyukámmal, ugyanis volt ott egy kislány, aki azt a ruhát viselte, és az anyukájától megtudtuk, hogy hol tudjuk beszerezni.

Az álomruha

Volt még egy másik nagy álmom, ami nem más, mint az, hogy Daalarna ruhában sétálhassak az oltár elé. Az első ruhapróbán ugyan nem sikerült megtalálnom az igazit, ettől függetlenül is biztos voltam benne, hogy a Daalarna lesz a nyerő, eszembe sem jutott máshol ruhát nézegetni. Egyeztettünk egy következő időpontot, és a második ruhapróbán meg is született a megoldás, mind a menyasszonyi, mind a menyecskeruhára igent mondtam.

Nagyon-nagyon hálás vagyok Nikinek, a Daalarna munkatársának, akinek segítőkészsége nélkül nem biztos, hogy ennyire tökéletes eredményt értünk volna el. Számomra roppant fontos, hogy valakivel egy hullámhosszon tudjak mozogni, és úgy érzem, hogy ez Nikivel a legelső pillanattól kezdve működött, olyan volt, mintha egy barátnőm lett volna velem a ruhapróbán.

A catering

Az édességek kapcsán egyértelmű volt, hogy mivel győriek vagyunk, Lengyel József csodaszép és egyben isteni desszertjei lesznek az esküvőnkön, aki szintén a találkozás első pillanatától kezdve óriási lelkesedéssel tervezte meg számunkra a rozmaringos kollekciót, még a logónkat is fel fogja használni a sütik dekorálásánál. Az apátsági Pausa Cukrászda édességeit is olyannyira szeretjük, hogy őket sem szerettük volna kihagyni a napból, az éjféli menühöz ők készítenek nekünk donut tortát.

Esküvőmre készülök – Szandra a cikkben látható inspirációs fotóikat a Pinterestről válogatta össze a Secret Stories kérésére

Egy kis DIY

A dekorációhoz mi is szerettünk volna hozzátenni, hogy még személyesebb legyen, mivel a Családom, és mi is kővel foglalkozunk, szerettük volna ezt is megjeleníteni az esküvőn, emiatt az asztalszámokat és az ültetőkártyákat az egyik kedvenc kövünkből, római travertinből készítette el nekünk Apukám, összhangban a Viator külső burkolatával.

A köszönőajándékkal nem szerettük volna elrontani a letisztult asztalképet, és unalmasnak is találtuk, emiatt döntöttünk úgy, hogy nem vendégenként, hanem családonként készítünk egy-egy kis dobozt mini apátsági termékekkel, mint a Pausa cukrászda rozmaringos zabkeksze, apátsági levendulás fürdősó, pálinka… és a hölgyeknek egy kis csokor levendula.

Szandra a cikkben látható inspirációs fotóikat a Pinterestről válogatta össze a Secret Stories kérésére

A ceremónia

Mindkét ceremónián más-más gyűrűtartónk lesz, a templomban Máté 4 éves unokaöccse egy a logónkkal megfestett egyedi Biblián fogja a gyűrűket a Bazilika oltárához hozni, az esti polgári szertartáson pedig egy Angliában egyedileg készített, a logónkkal nyomatozott szőnyegen bevonulva a kiskutyánk rozmaring koszorúval a nyakában és Máté öccse egy átlátszó nagyon modern kis plexi dobozban fogják az Anyakönyvvezető elé hozni, amibe szintén a logónk lesz belegravírozva.

A szertartás végén a homoköntés helyett fröccsceremóniát választottunk, mivel a homokot is nagyon elcsépeltnek találtuk már, valamint a pannonhalmi borvidéken talán így sokkal stílusosabb is.

Az egész esküvővel kapcsolatosan számunkra nagyon fontos, hogy személyes legyen, ne a megszokott sémákon mozogjunk, és minden egységes legyen, igyekeztünk egy arculatot kiépíteni, hogy minden összhangban legyen és a legapróbb részletek is át legyenek gondolva. Már csak két nap van hátra az esküvőnkig, azt hiszem, minden jól alakul a szervezéssel, úgyhogy alig várom a szombatot! 

Nézegess valódi esküvői beszámolókat ide kattintva vagy inspirálódj a saját esküvődre ezen a linken!