Az esküvőkön törekszünk a legapróbb részletek közötti összhangra. Nagy alapossággal választjuk ki a helyszínt és a ruhát, majd igazítjuk ezekhez a dekorációt, a menüsort, de a legapróbb kiegészítőket is. A Flower kollekció a franciaországi Giverny virágoskert elemeit hordja magában és csempészi be a kert legromantikusabb pillanatait a ruha mintázatába. Ezt a hangulatot szeretnénk előcsalogatni az esküvőt körülölelő alkotóelemekbeis, amelyhez inspirációként a tavaszi, virágba borult esküvők stílusát hívjuk segítségül.

A tavasz az újjászületésről szól. Az első napsugarak nemcsak minket csalogatnak ki az otthonunkból, hanem a természet is kezd egyre több élettel megtelni. A még hideg földet egyre több tavaszi növény töri át, hamarosan a fák is ezernyi apró virágnak adnak majd otthont, és egyre inkább megtölti a levegőt az új évszak illata. A hónapok előrehaladtával a táj kezd egy festővászonra emlékeztetni, amit a virágok ezernyi színe fest meg, a paletta pedig a legfinomabb színtől egészen a legmerészebb árnyalatokig terjed. Távolról nézve talán csak egybemosódó színek tárulnak elénk, közelről azonban kirajzolódik minden részlet, amiben felismerhető az évszak sajátos szépsége.

A Daalarna Flower kollekciója épp ezt a hangulatot igyekszik megeleveníteni. A ruhák szinte kézzel fogható virágoskertet rejtenek magukban, amiben visszaköszön a – kollekció inspirációjául szolgáló – Giverny kert számos rózsája, cseresznyevirága, tavirózsája, vadvirága, sőt még az ezek körül repdesőpillangók is. Megelevenedik előttünk a csupazöld kert, a vízfelszínen tükröződő ezernyi szín, a napfény, ami fénnyel tölti ki a fáktól árnyékos rejtekhelyeket. A természet utánozhatatlan, már-már valószínűtlenül tökéletes harmóniája – pár négyzetméternyi anyagba rejtve. Ezért sem túlzó ezeket a ruhákat viselő menyasszonyokat a tavasztündérekhez hasonlítani.

A Giverny kert azonban nemcsak a ruhákhoz szolgálhat inspirációként, hanem az esküvői szervezéshez is. A dekorációban, csokorban, tortán vagy akár az ételekben megjelenő virágok, a kültéren tartott ceremónia, az ébredező természet megteremti azt a miliőt, ami Monet kertjében fogad minket. A kert és az ezen alapuló menyasszonyi ruhák adta stílust kihasználva a nagy nap tökéletes színtér ahhoz, hogy ezt a hangulatot importálva megteremtsük a saját, tavasz ihlette ,,virágoskert esküvőnket”.

Dekoráció

Az esküvői dekoráció szinte szerepelhetne a virágok szinonimájaként is – a megjelenő stílustól függetlenül nem láttam még olyan esküvőt, ahol az ne dominálna, mint díszítő elem. A mostani trendeket uraló rusztikus, vintage, romantikus vagy bohém stílus egyaránt alkalmat teremt arra, hogy a dekorációban domináló virágok élettel töltsék meg az üres tereket és a terembe csempésszék a tavasz illatát, színvilágát és azt a romantikus bájt, ami nemcsak hangulatossá teszi a környezetet, hanem ünnepivé is. A mennyezetről lelógó virágfüzérek, az asztalt díszítő kompozíciók, a padlóra szórt szirmok, a széken pihenő virágok, a – kampányfotókról már ismert – virágfal, a lámpásokba bújtatott kis csokrok gondoskodnak arról, hogy a helyre belépve egy olyan ,,virágzó kert” fogadja a párt és a vendégeket, ami egy valóságos tündérkertbe varázsolja őket. Emellett az idő egyre inkább lehetőséget teremt arra, hogy a zárt falakat kinti területre cseréljük, a kültéren tartott esküvők legszebb kiegészítője pedig kétségtelenül maga a természet.

 

Menyasszonyi csokor

A menyasszonyi csokor összetételében és színvilágában is idomul az évszakhoz és a stílushoz. Vitathatatlan, hogy egy rusztikus arculatú esküvőre más megjelenésű csokrot érdemes választani, mint például egy vintage hangulatúra, azonban a közös nevező ott rejtőzhet mindegyikben. Lehet laza kötésű vagy szoros gömb, csoportosulhat benne több virágszál vagy inkább dominálhat a zöld, lehet klasszikus vagy bohókás, de a tavaszi virágok ugyanúgy megférnek mindegyik stílusban. Az orgona, tulipán, gyöngyvirág, liliom, jácint, boglárka vagy a frézia magában hordozza az évszak jegyeit, és színükben is ugyanannyira párosíthatóak a kollekció leggazdagabban printelt ruhájához, mint a letisztultabb csipke darabokhoz.

 

 

Esküvői torta

A torta – és egyúttal a desszertasztal – mára már több, mint szimbolikus esküvői tradíció, ami késő estére kerül csak a nagyközönség elé. Egy-egy sütemény elkészültét több órányi aprólékos munka előzi meg, a végeredmény pedig ugyanannyira megállja a helyét a művészet kategóriájában, mint a cukrászatéban. Épp ezért az esküvői torta túlmutat egy egyszerű süteményen, sokkal inkább a dekoráció egy eleme, ami amellett, hogy kifejezi a pár egyéniségét, illeszkedik az esküvő arculatának színvilágához, a menyasszonyi ruhához vagy a helyszín hangulatához. A 2016-os év süteményekre jellemző színtrendjei – így a pasztellszínek, a halványkék és rózsaszín árnyalatok vegyítve egy-egy metálszínnel vagy élénk színű díszítéssel – visszaköszönnek a Flower kollekcióban is, a formavilágnak pedig csak a képzelet szab határokat. Idén leginkább a rusztikus, festett, fodrozott, barokk, csipkézett vagy textúrált torták hódítanak, amit az esküvőn megjelenő stílushoz igazítva a terem egyik leghangsúlyosabb díszeként bárki megcsodálhat.

 

Ehető virágok

Míg a tortákongyakran jelennek meg a virágok, addig a menüsorban viszonylag ritkán kerül terítékre. De abban is biztos vagyok, hogy első ránézésre a legtöbben egészséges bizalmatlansággal tolnák ki a tányér szélére a kósza virágfejeket, pedig az ehető virág egyre több étterem tálalásában jelenik meg, ami amellett, hogy esztétikailag tupíroz az étel megjelenésén, nemcsak puszta dekoráció, hanem fogyasztható alkotóelem is.

A virágok feltűnhetnek az italokban, desszerteken vagy akár a főételeken is, a felhasználási mód széles palettán mozog. Ízesíthető, illatosítható velük a cukor, dzsem, zselé, lekvár, de megszárítva, majd porlasztva aromaként is használhatóak, azonban mégiscsak akkor a legkülönlegesebbek, ha kandírozva vagy frissen kerülnek a tányérra. Hű társa hidegtálaknak, salátáknak, a fine dining díszítésnek, de bátran dekorálhatóak vele az italok is, akár jégkockákba zárva.

A felhasználásukkor fontos meggyőződnünk arról, hogy a virágok nincsenek-e kémiai anyaggal kezelve, vagy nem származnak-e olyan helyről, ahol szennyezés érhette a növényt.

 

Forrás: http://www.bridalguide.comhttp://www.storyboardwedding.comhttp://www.pinterest.comhttp://www.arioso.hu