Háromrészes sorozatunkban Kövér Krisztián virágkötő mester (Botanic Art) mesél a Secret Stories olvasóinak 2018 esküvői virágdivatjáról. Virágtrend 2018 összefoglalónk második részében a „Klasszikus színek, kicsit újragondolva” témát boncolgattuk. 

Ez a kollekciód is tartalmaz különlegességeket. A rózsafajták, amiket használsz, egészen ámulatba ejtőek.

Igen, ez egy új fajta az Apple Jack, amelynek nem csak a formája, de a szirma színe is nagyon különleges. Formavilágában a boglárkához hasonlít leginkább, az elmúlt években ez a rózsatípus nagyon divatos lett. Többféle színben és fejmérettel is termesztik, fantasztikus viráganyag áll rendelkezésünkre az esküvői díszítésekhez.

Milyen színeket használsz ehhez a témához?

Az Apple Jack rózsához igyekeztem olyan színeket választani, melyek kiemelik ennek a fajtának a különleges formáját és a szirmok struktúráját, a halvány barackos lisyanthus és a zöldes színű hortenzia, valamint a kiegészítőként használt bogyók is ehhez járulnak hozzá.

Milyen menyasszonyoknak javaslod ezt a színvilágot?

Mindenképp egy olyan menyasszony kezében képzelem el ezt a csokrot, aki kicsit szeretne mást, mint a klasszikus fehér színű csokrot, de túlzásokba sem mer esni, mert fél a kritikáktól „Klasszikus színek, kicsit újra gondolva”, ez lehet ennek a stílusnak a mottója.

Amennyiben teremdíszítést is készítesz ehhez a csokorhoz, mit tudsz elképzelni hozzá?

Több, kisebb dísz egymáshoz közel, mécsesekkel, gyertyákkal és egy-egy díszben kizárólag egyféle virággal. Ez az elrendezés most nagyon divatos és a virágfajták is sokkal jobban érvényesülnek, jobban megmutatják magukat, mintha vegyesen használnánk a fajtákat. Idén tavasztól gyönyörű virágfalat is tudunk hozzá adni, amit ki lehet bérelni tőlünk és fantasztikus hátteret adhat a fotózáshoz.

Milyen környezetben mutat jobban ez a színkombináció?

Mindkét környezetben jól mutat, szerintem a kiegészítők használatakor tudjuk megteremteni az összhangot a helyszín és a dekoráció között. Egy díszesebb teremben például egy hozzá illő kaspóban, üvegedényben készíteném el, ami természetesen az étkészlettel is harmonizál, egy naturálisabb helyszínen, például fatálcákra lehet elhelyezni az egyes elemeket és így kaphatunk kész kompozíciót.

A legfontosabb, hogy harmóniában legyen minden mindennel, a menyasszonyi csokortól az összes díszítő elemig és természetesen a pár stílusával, ízlésével.

Fotók: Kövér Krisztián

Virágtrend 2018: Esküvő a nyári réten – Sorozatunk első részét ide kattintva találod.