Február 12-én rendezték meg a BAFTA-gálát a Royal Opera House-ban, ahol a Brit Film- és Televíziós Akadémia 2016 legjobb filmjeit és alkotóit díjazta. Nemes Jeles László többszörös díjnyertes filmje, a Saul fia nemcsak a jelöltek, hanem a díjazottak közé is bekerült. Az Oscar-díjas magyar rendező barátnőjét is elvitte magával az eseményre, ahol Nemes Jeles László szerelme, Lilla nagy örömünkre egy Daalarna ruhában vonult végig a vörös szőnyegen.

,Nemes Jeles László szerelme,bafta,nemes jeles lászló,daalarna,daalarna ruha,vörös szőnyeg,Nemes Jeles László barátnője,

A Saul fia stábja a 2017-es BAFTA-gálán, Lilla mellett Sipos Gábor producer, Nemes Jeles László mellett Rajna Gábor producer látható. Lilla Daalarna ruhát visel REKAVAGO cipővel és táskával, valamint Splendor gyémánt ékszerekkel, Fotó: Molnár Levente

A ruhapróba kulisszatitkai

Lilla és László együtt érkeznek a Daalarna szalonba, a lány rögtön elkezdi a válogatást az estélyi ruhák között.A próba elején az idén Oscar-díjra jelölt Mindenki című rövidfilm stábjának egy részével is összetalálkoznak: ők is Daalarna ruhákat próbálnak a február 26-i eseményre. A rendező, Deák Kristóf, felesége azonnal él a lehetőséggel és tíz perc alatt alaposan kifaggatja Nemes Jeles Lászlót a vörös szőnyeges események protokolljáról. Nagyon izgulnak, úgy tűnik, László minden szava aranyat ér nekik, ő pedig örömmel, a tőle megszokott szerénységgel mesél az egy évvel ezelőtti élményekről.

“László természetesen nagyon örült, hogy a Saul fiát ismét egy fontos nemzetközi díjra jelölték és hogy a díjátadón Lillával együtt vehettek részt, de már az új filmje előkészítésén dolgozik.”

A Sunset egy fiatal lány felnőtté válásának története az 1910-es évek Budapestjén, forgatókönyvét Nemes Jeles László, Clara Royer és Matthieu Taponier közösen jegyzik. László ugyanazzal a stábbal folytatja, akikkel az Oscar-díjas Saul fiát is készítette. A forgatás pár hónap múlva kezdődik, a bemutató 2018-ban várható.

Nemes Jeles László szerelme, Lilla eközben izgatottan próbálgatja a ruhákat. A pszichológusként dolgozó lány alkatához és magasságához szinte minden ruha tökéletes, ezért fazonban és színben többfélét is kiválaszt. Végül két ruha – egy kékes-narancssárgás és egy élénkpiros – között vacillál, aztán a jelenlévők véleményének kikérésével dönt a színátmenetes hernyóselyem muszlin ruha mellett, ami Lászlónak is nagyon tetszik. 

,Nemes Jeles László szerelme,bafta,nemes jeles lászló,daalarna,daalarna ruha,vörös szőnyeg,Nemes Jeles László barátnője,

Nemes Jeles László szerelme, Lilla a Daalarna szalonban, Fotó: Daalarna

A ruhapróba után Lillát elcsíptük egy rövid interjúra.

Emlékszel arra, hogy hol voltál éppen, amikor megtudtad, hogy ismét egy ilyen rangos díjra jelölték a Saul fiát?

Igen, épp dolgoztam akórházban, amikor megkaptam az üzenetet. Bearanyozta a napomat.

Ha jól tudom, már látatlanul is nagyon tetszettek neked is és Lászlónak is a Daalarna ruhák. Mi fogott meg bennük?

Igen, így van, amikor László megkért, hogy kísérjem el a díjátadóra, az örömködés után az volt az első kérdésem, hogy “jóó, de mit fogok felvenni?”.Az első márka, ami eszembe jutott, a Daalarna volt: gyönyörűnek tartom az esküvői kollekcióit és hallottam, hogy alkalmi ruhákat is készítenek. Felmentem a honlapra és már a képeken is csodálatosnak találtam szinte minden darabot. Ugyanaz tetszett bennük, mint az esküvői kollekciókban: nőies, romantikus és ízlésesen merész. A GLAMOUR magazin segítségével aztán időpontot egyeztettem a Daalarnához, ahol nagyon kedvesen fogadott mindenki.

Milyen stílusú ruhát képzeltél el előzetesen a BAFTA-ra, milyen szempontjaid voltak a választásnál?

Nem igazán volt elképzelésem, az egyetlen szempontom az volt, hogy jól álljon rajtam a ruha. Később – miután a barátomtólmegtudtam a red carpet íratlan szabályait -, úgy döntöttem, hogy csinos szeretnék lenni, de kísérőként nem a legkihívóbb és legfigyelemfelkeltőbb ruhát fogom kiválasztani, hiszen sem színésznő, sem jelölt nem vagyok.

,Nemes Jeles László szerelme,bafta,nemes jeles lászló,daalarna,daalarna ruha,vörös szőnyeg,Nemes Jeles László barátnője,Nemes Jeles László szerelme, Lilla a Daalarna szalonban, Fotó: Daalarna

Hogyan esett a választásod végül erre a gyönyörű színátmenetes ruhára?

A ruhapróba szuper élmény volt, mindenki nagyon kedves volt és még akkor is biztattak, amikor nem jött rám a kifutón látható modellekre szabott mintaruha. 🙂 Az elején kiválasztottuk, hogy miket fogok felpróbálni, majd egyenként bebújtam a ruhákba és megmutattam magam a szalon három fős közönségének. Legelőször ezt a ruhát próbáltam fel és rögtön beleszerettem. Érdekes, hogy a fogason nem nyerte el annyira a tetszésemet, de felpróbálva úgy éreztem, hogy tökéletesen illik hozzám és az alkalomhoz. Ezután már csak egyetlen másik, gyönyörű piros ruha volt még versenyben, de az előbb említett szempontok miatt inkább emellett a kicsit visszafogottabb, de csodálatosan szép darab mellett döntöttem.

Ha jól tudom, korábban még sosem vettél részt ennyire nagyszabású nemzetközi díjátadón.

Így igaz, még nem voltam ilyen eseményen, ha azt nem számítjuk bele, hogy tavaly, amikor Londonban éltem, a rajongók sora mögül láttam egy fél arcot Will Smithből, aki az egyik Leicester Square-i londoni filmpremieren sétált épp a vörös szőnyegen. 🙂 Kíváncsian várom, hogy belelássak ebbe a mindennapoktól nagyon távoli világba és boldog vagyok, hogy hivatalosan is együtt jelenünk meg Lászlóval egy ilyen rangos eseményen.Kicsit persze izgulok, mert még sosem beszélgettem hollywoodi sztárokkal, de állítólag ők is emberek, remélem, minden jól sikerül majd.

,Nemes Jeles László szerelme,bafta,nemes jeles lászló,daalarna,daalarna ruha,vörös szőnyeg,Nemes Jeles László barátnője,Nemes Jeles László szerelme, Lilla a BAFTA-gálán

Pszichológusként is készíted magad lélekben egy ekkora felhajtásra?

Azt hiszem, hogy a legfontosabb, hogy élvezzem és az izgulást csak annyira engedjem eluralkodni magamon, amíg az kellemesen felpörget, nem pedig blokkol. Erre nagyon jó relaxációs és imaginációs technikák léteznek: például a progresszív relaxáció vagy az autogén tréning, amelyek nem csak ellazulni segítenek, hanem fejlesztik a koncentrációt is. Emellett önerősítő és egyéb mentális tréning technikák is alkalmazhatók, amelyek növelik az önbizalmat és segítenek kizárni a zavaró tényezőket. Ezeket egészen biztosan használni fogom, de a legfontosabb, amit ilyen teljesítményhelyzetekben nem szabad elfelejteni, az a légzés. Sokat segít!

A próba alatt észrevettem, hogy nagyon sokat számít neked László véleménye, aki végig segített a választásban. Mennyire kéritek ki egymás véleményét az öltözködésben?

Ez így van, nagyon sokra tartom a véleményét az élet minden területén.Hasonlít az ízlésünk, szeretjük egymás öltözködési stílusát. A szmoking, amit László a BAFTA-n fog viselni, már jóval az én ruhám előtt megvolt, szerintem nagyon elegáns benne.

,bafta,nemes jeles lászló,daalarna,daalarna ruha,vörös szőnyeg,

Nemes Jeles László illusztris társaságban: a BAFTA gála díjazottjai között (balról a harmadik), Fotó: BAFTA

A hollywoodi hírességek közül kinek a stílusa áll közel hozzád? Nézegettél mostanában ilyen képeket, hogy felkészülj?

Igen, most is nézegettem, de egyébként is érdekel, hogy ki, milyen ruhában jelenik meg a vörös szőnyeges eseményeken. Hozzám Blake Lively stílusa áll a legközelebb. Szinte nem tud hibázni, gyönyörűbbnél gyönyörűbb ruhákat visel, amelyek mind kiemelik a nőiességét és az alakját, tökéletesen illenek hozzá. Bár az a gyanúm, hogy ő egy pólóban és egy szakadt farmerban is tökéletes vörös szőnyeges sztár lenne – az élet egyszerűen nem igazságos. 🙂

Lilla BAFTA utáni élményeiről a Glamour Online-on olvashattok, ide kattintva.

Lájkold a Secret Stories Facebook oldalát, hogy mostantól még több titkos történetről értesülj az esküvők és a Daalarna világából! A cikkben található fotók engedély nélküli publikálása, másolása, bármilyen módon történő felhasználása a Secret Stories írásos engedélyéhez kötött (info@secretstories.hu).