Még szinte alig vágtunk bele a 2017-es esküvőszezonba, mikor a tavaszi Bridal Fashion Weeken már a 2018-as kollekció mutatkozott be a kifutókon. Esküvői ruha 2018 – íme a legnagyobb trendek a fekete menyasszonyi ruhától a köpenyszerű megoldásokig!

Ha egy menyasszonyi ruhát jelzőkkel kellene illetni, biztosan a klasszikus, fehér, tradicionális és állandóság szavakkal tennénk. Pedig a trendek az esküvői divatra is hatással vannak, és formálják azt minden szezonban anélkül, hogy a ruha sajátos jegyei elvesznének. A következő évben a részletgazdagságon és a különleges kiegészítőkön lesz a hangsúly. Mutatjuk, mik voltak a leghangsúlyosabb irányvonalak a tervezők elképzeléseiben, majd ezt követően a kifutókon.

Mély kivágások

Ha szereted a merészen dekoltált ruhákat, vagy a hátat szabadon hagyó fazonokat, akkor továbbra sem kell kompromisszumot kötnöd, hiszen ez a stílus örökzöldként jelent meg a kifutón. Ügyelj azonban a részletek közötti összhangra, és arra, hogy egyszerre ne hangsúlyozz túl sok szabad bőrfelületet, bármennyire is jól áll. Bár sokak számára az esküvő a buliról (is) szól, ne felejtsd el, hogy ez mégis más alkalom, mint egy szombat este a barátnőkkel.

Esküvői ruha 2018

Esküvői ruha 2018 – Balról jobbra: Mira Zwillinger, Monique Lhuillier, Daalarna, Jim Couture, Berta

Esküvői ruha 2018

Daalarna mély kivágású esküvői ruha, Fotó: Papp Éva és Schneider Zoltán

Fehér helyett fekete

Gondoltál már arra, hogy a hagyományos fehér vagy pasztell árnyalatokat magad mögött hagyva egy formabontó színű ruhát válassz? A következő szezonban lehetőséged lesz egy igazán kontrasztos lépésre is, hiszen a fekete menyasszonyi ruha több felvonásban is megjelent a jövő év trendjei között. Ha azonban túl komornak találod a sötét összhatást, feldobhatod a fehér ruhádat is fekete kiegészítőkkel, például masnikkal, övvel, fejdíszekkel – ahogyan tette azt több tervező is –, így igazán egyedi és karakteres megjelenésed lesz, ami ráadásul a hagyományokhoz is közelebb áll, mint gondolnád. A világ több országában jelent tradicionális viseletet a fekete menyasszonyi ruha, sőt Magyarországon az 1900-as évek elején még viseltek a menyasszonyok sötét színeket.

Esküvői ruha 2018

Esküvői ruha 2018 – Balról jobbra: Kelly Faetanini, Peter Langner, Vera Wang, Reem Acra, Reem Acra

Ejtett vállú ruha

Ez a fazon nemcsak az idei évben hódított teret magának, hanem jövőre is helyet foglal a kedvenc viseletek soraiban. Nem hiába, sokan a női váll szabadon hagyását kifinomultabbnak és elegánsabbnak tartják a dekoltázs hangsúlyozásánál.

Esküvői ruha 2018

Esküvői ruha 2018 – Balról jobbra: Daalarna, Theia, Lela Rose, Alexandra Grceco, Mira Zwillinger

Daalarna ejtett vállú esküvői ruha, Fotó: Papp Éva és Schneider Zoltán

Köpenyszerű vállmegoldás

Szinte minden tervező repertoárjában megjelent legalább egy olyan ruha, amely pelerin, illetve köpeny ihletésű felsőrésszel bírt. Ezek a ruhák igazi királyi esküvő hangulatát idézik, és amellett igazán praktikusak is, ha a hűvösebb nyári estéken már elkélne plusz egy réteg.

Esküvői ruha 2018

Esküvői ruha 2018 – Balról jobbra: Berta, Monique Lhuillier, Lela Rose, Monique Lhuillier, Marchesa

Hangsúlyos ujjak

A puffos vállak, fodrok, hosszú ujjú ruhák és a viktoriánus stílust idéző jegyek mind-mind markáns elemei lesznek a jövő évi stílusvilágnak.

Esküvői ruha 2018

Esküvői ruha 2018 – Balról jobbra: Monique Lhuillier, Christos Costarellos, Berta, Jenny Packham, Reem Acra

Daalarna mély kivágású esküvői ruha

Daalarna hosszú ujjú esküvői ruha, Fotó: Papp Éva és Schneider Zoltán

Háromdimenziós virágok

Jellegzetes és egyszerre bájos textúrát adnak ezek a térbeli virágok, akár a legegyszerűbb szabású ruhán is. Noha már évek óta vissza-visszatérnek az esküvői divatban, ezúttal igencsak nagy teret nyernek majd a ruhák felületén. Ha igazi romantikus hangulatra vágysz, ezt a szabást biztosan imádni fogod majd!

Esküvői ruha 2018

Esküvői ruha 2018 – Balról jobbra: Randy Fenoli, Lela Rose, Daalarna, Berta, Marchesa

Daalarna esküvői ruha

Daalarna csipke, 3D virágos esküvői ruha, Fotó: Papp Éva és Schneider Zoltán

Még nincs vége! Masnik, gyöngyök és csipkék – kattints ide a 2018-as esküvői trendeket bemutató cikkünk második részéért!