Rabloczky András és Szilvi (Rabloczky Wedding Photography) 10+1 kedvenc saját fotóját válogatta össze és egészítette ki a hozzájuk fűződő gondolatokkal a Secret Stories felkérésére.

1.

Az esküvőfotós kedvenc képei – Rabloczky Wedding Photography

Ha a Four Seasonsre gondolok, az első ami eszembe jut, a kifinomultan csillogó elegancia. A sok apró részlet, hatalmas csillárok, finom felületek együttesétől kétségkívül a legizgalmasabb helyszínek egyike számomra. Egy borongós szeptemberi délutánon az eső elől bemenekülve szívesen láttak pár kép erejéig. A kép érdekessége, hogy zárt ajtó mögül fotóztam a párt, így a mozdulatok természetesek maradtak instrukciók hiányában. (András)

2.

Két éve egy fantasztikus nigériai-magyar esküvőnek voltam részese. Kehinde, a vőlegény egy olyan kéréssel állt elő, hogy barátaival csináljuk meg a Beatles legendás Abbey Road lemezborítóját. A képpel hamar végeztünk, de akartam egy életszerűbb saját verziót is, ezért a portréfotózás végeztével megbeszéltem velük, hogy indulás előtt a Hősök terén találkozunk. Kamerával a kezemben vártam rájuk, mint gyanútlan járókelőkre, hogy elkészítsem a saját Abbey Roadom. Azóta is ez a borítóképe a Facebookon. (András)

3.

Bécsben fotóztunk egy osztrák-perzsa esküvőt Herczeg Zoli barátommal. Szertartás közben kimentem a teraszra, ahol az üvegfalon keresztül kaptam lencsevégre egyszerre a vendégekkel teli tradicionális perzsa szertartást és az utca túloldalán mögöttem álló templomot. Nagyon szeretem ezt a képet a rétegeltsége miatt, illetve ahogy a kinti szürkület hűvös árnyalatai keverednek a benti hangulatfényekkel. Fontos megemlítenem, hogy ahogy ez is, az összes képem egyetlen expozíció. (András)

4.

Kedvenc menyasszonyi portrém. Nincs két egyforma menyasszony, ezért egyforma megközelítés sem. Szeretném megmutatni a ruha mögött rejlő nőt. (Szilvi)

5.

Első pillantásra furcsának tűnhet, de tartalmát tekintve ez a kép az egyik legerősebb számomra. A holland-brazil pár mindkét tagjának ez a második házassága. Szertartás végén kivonulásnál a széken ülő fiú elkapta mellette elhaladó apja kezét. Tették mindezt anélkül, hogy egymásra néztek volna. Nem gratuláció volt, megerősítés. (András)

6.

Ismét egy nagy nemzetközi esküvő Budapesten. A két New Yorkban élő fiatal a Szent István Bazilikában mondta ki az igent, ahová pár órával később visszatértünk megejteni a portréfotózást kedvezőbb fényviszonyokban. Nagyon szeretem használni a napfényt, találtam is egy keskeny napos részt a környező épületek árnyékának ölelésében. Míg a pályám kezdetén kiretusáltam volna a háttérben sétáló embereket, most kifejezetten örülök közreműködésüknek. (András)

Anett és Willem nagy napjáról részletesen is beszámoltunk, kattints a menyasszonnyal készült interjúnkért és a fotókért erre a linkre!

7.

Ez a fotó az osztrák walpersdorfi kastélyban készült egy érzelmekkel teli, vidám mennyegzőn. Már a szertartásnak otthont adó kápolnában éreztem, hogy mennyire különleges ez a nap, ugyanis a végén állva tapsolt és énekelt a násznép, beleértve a párt is. A vacsora megnyitó beszéde utolsó soraiban el-elcsukló hangon mondott köszönetet Andreas menyasszonyának, Elkének, aki meghatódottságában nem várta ki a beszéd végét és magához ölelte. (Szilvi)

8.

Bevallom, sosem gondoltam volna, hogy egy pezsgős kép valaha is benne lesz a top 10-emben. Ha jobban belegondolok, ez életem első pezsgőbontós képe. Azért is szeretem, mert tökéletesen összefoglalja azt a hosszú, forró júliusi napot: friss, laza, vidám, energikus, őrült. (András)

9.

Ez a kép kicsit elüt a stílusunktól, de annál inkább szeretjük mindketten. Számomra az 50-es évek film noir hangulatát idézi, ahol egy filmstúdió díszletei közt forog a kamera, poros studiólámpák derítik a záró képsorokra egymásra találó szerelmeseket. A pillanat meghittséget növeli, hogy rendhagyó módon háttal állnak, kizárva a szemlélőt. (Szilvi)

10.

Fotó: Rabloczky András és Szilvi – Rabloczky Wedding Photography (weboldal)

És végezetül: mert a vőlegény készülődése nem csak a nyakkendő megkötésből áll… (András)

Tetszettek a Rabloczky Wedding Photography kedvenc képei? Ide kattintva találod a sorozat korábbi részeit.