Budapesten, de mégis egy romantikus erdei helyszínen tartanád az esküvődet? Akkor a Csillagkert pont rád vár!

Képzelj el egy esküvőt, ahol a gondolataidban megbújó terveket valóra válthatod. Egy esküvőt, ahol a meghittséget, a gondoskodást és a figyelmet az állandó vendégek között tudhatod. Egy helyszínt, ami Budapest határában, de mégis a természet ölelésében vár titeket. Egy családias környezetet, ahol egyaránt jól érzi magát a nagymamád, és a legapróbb vendéged is. Egy kulináris helyet, ahol a tradicionális menüsoroktól kezdve egészen a gourmet fogásokig válogathatsz. Ez a Csillagkert Budapest.

Ahhoz, hogy bemutassuk számotokra, hogy mennyi ötletet, lehetőséget rejt magában a Csillagkert eseményközpont, egy inspirációs fotózás keretein belül vendégül invitálunk titeket a helyszín legújabb és legkultikusabb színterére – remélve, hogy sikerül majd néhány ötletet belecsempészni a saját esküvőtökbe is.

A Csillagkert környezete

Gyakran hallani az esküvőjükre készülő pároktól, hogy szívesen maradnának Budapest vonzáskörzetében, viszont hiányzik számukra az a nyugalom és miliő, amit csak egy természetközeli helyszín biztosíthatna számukra. A Csillagkert remekül ötvözi az esküvő ezen hozzávalóit, hiszen csupán egy 20 perces autóútra fekszik a belvárostól, mégis – a Budai Tájvédelmi Körzetben található – lokációja gondoskodik arról, hogy amíg a szem ellát, dombokkal körbefont erdei hangulat várja a hozzájuk ellátogatókat.

A 2 hektáron elterülő Csillagkert idén ünnepelte a 20. születésnapját, amely idő alatt markánsan felírta magát Magyarország esküvői térképére. A mára felújított helyszín egy körben ablakos, 200 fő befogadására alkalmas panoráma teremmel, és egy teljesen új, hangulatos pajta épülettel várja a párokat és vendégeiket.

A helyszín

A korábban már említett panoráma terem mellett, az egykori legendás lovarda épület új külsőt kapva kelt életre, ami részleteiben az örök klasszikus vintage stílus főbb jegyeit őrizi. Nem csoda, még ma is ez az egyik legpopulárisabb esküvői tematika. Ezért az uralkodó színek a fehér, barna és a szürke árnyalatai között oszlanak meg, így válassz bármilyen színvilágot vagy stílust, biztosan jó kiindulási alapot ad majd az épület letisztult enteriőrje. A pajta esküvők ráadásul napjaink legkedveltebb irányzatai közé tartoznak, hiszen elegáns köntösben képesek megtestesíteni mindazt a rusztikus és romantikus világot, ami a vidéki hangulatú esküvőket körül lengi.

A 320 négyzetméteres épület 150 fő befogadására képes, és szemben más pajtákkal, akár a legszélsőségesebb időjárástól sem kell megijednetek, hiszen legyen szó hűtésről vagy fűtésről, nem probléma, hogy komfortos környezetben ünnepeljetek. A terem méretével pedig nem kell úgy bánnotok, mint egy sakktáblával, könnyen helyet adhattok a zenekarnak, bárpultnak, kör- és táblaasztaloknak, és önfeledten szórakozhattok a kellő méretű tánctéren is.

A szertartás

Bár épp csak félórát tesz ki a napból, mégis az esküvő szíve és lelke a szertartás. Egy személyesen megírt fogadalom, a másiknak tett ígéret, a család és a barátok jelenléte az, ami felejthetetlenné teszi ezt a napot. Hiszen nincs hibátlan forgatókönyv, és nincs teljesen tökéletes esküvő sem. A pillanatokat viszont tehetitek azzá. Gondoskodjatok arról, hogy a szertartás valóban emlékezetes és sallangoktól mentes, személyes élmény legyen számotokra, és tegyetek félre mindenféle megfelelési kényszert, amit ez az alkalom generálhat sok párban. Ez a Ti napotok, éljétek meg úgy, ahogy számotokra a legkedvesebb.

A pajta épülete mellett egy fedett, árnyékos részen fogadhatjátok meg egymásnak, hogy egy életen át kitartotok a másik mellett. Az esketés épülhet hivatalos szertartásra – az anyakönyvvezető kitelepülésével –, szimbolikus polgári ceremóniára, egyházi szertartásra, vagy akár az előbbiek ötvözésére. Ha pedig igazán rendhagyó, hangulatos és különleges eseménnyel fűszereznétek meg a nap végét, próbáljátok ki az éjszakai szertartást, aminek akár az árnyas, fás terület is otthont adhat.

Reggeli, másnap

Nincs is annál jobb az esküvő másnapjában, mint amikor reggel alkalmatok nyílik még egyszer összeülni egy finom reggeli fölött, és megbeszélni az előző nap emlékezetes történeteit és legszórakoztatóbb momentumait. A Csillagkert reggelizője nosztalgikus, rusztikus stílusával igazi vidéki hangulatot hoz a fővárosba, ahol kényelmesen hátradőlve, egy bögre forró kávé vagy tea társaságában beszélgethettek – épp abban a kényelemben, mintha otthon lennétek.

Töltsd a hétvégét a Csillagkertben!

A Csillagkert 6 szobája 16 fő részére tud komfortos szállást biztosítani, hogy az esküvő után ne kelljen még kilométereket utaznotok ahhoz, hogy kipihenjétek a nap történéseit. Ha minden vendégeteket elszállásolnátok, az sem okoz gondot, az épülettől gyalogosan is elérhető – saját szaunával is rendelkező – panzióban biztosan találsz majd elegendő férőhelyet a meghívottaidnak.

Kulináris sokszínűség

Az esküvő nem is lenne teljes finom falatok nélkül, amelyet a Gála Eseményszervező Kft. biztosít számotokra. A vendégek érkezésétől egészen az este utolsó percéig gondoskodhattok a legváltozatosabb fogásokról, hiszen a klasszikus vacsora mellett számos olyan lehetőség kínálkozik, amely nemcsak ízeiben, de megjelenésében is hozzátesz a gasztronómiai élményekhez. Legyen szó az aperitifről, welcome falatkákról, sajtasztalról, fröccspultról, candy barról, kenyérlángosról, koktélbárról, kürtőskalácsról, és még sok más finomságról.

Ha kíváncsiak vagytok arra, hogy a Gála milyen személyre szabott ajánlatokkal vár titeket, kattintsatok korábbi cikkünkre, és csemegézzetek – akár szó szerint is – a kínálatukból.

Az inspirációs fotók készítői:

Dósa Győző – Beloved
Daalarna – Benes Anita
Gála Eseményszervező Kft.
 Csillagkert Budapest
Gulácsi-Szakács Emese – Natural Wedding Decor
Horváth Alexandra – Egy csipet torta
Dióssi Linda – Kisdió
Boros Kitti – YESS EVENT HIRE
Smink: Aradi Kata
Modellek: Balogh Eleni és Szentesi Dani