Decemberben az ünnepek, a csillogás és a meghitt pillanatok kerülnek előtérbe. Hangulatos fényekkel díszítjük az otthonunkat, a legdíszesebb ruháinkat vesszük ki a szekrényünkből, és talán nem túlzóan fennkölt azt mondani, hogy legbelül is ragyogunk ebben az időszakban. Miért ne párosítanánk ehhez a sminkünket is? Karácsonyi sminktippek a Catrice-tól.

Egy-egy magasfényű textúra, egy megcsillanó glitter, egy metálos szemfesték akár önmagában is páratlanul visszaadja ennek az időszaknak az emelkedett hangulatát, másfelől tökéletes összhangot ad ahhoz, hogy a ruházatunk mellett a bőrünket is ünneplőbe öltöztessük. Ezért összegyűjtöttünk 6 sminktippet, amit – a CATRICE segítségével – ajánlunk számotokra, hogy most is stílusosan köszönthessétek az ünnepeket. Vigyázz, kész, csillogásra fel!

Glitterek a négyzeten

Ebben a hónapban nehezen tudsz túlzásokba esni; még az sem túl harsány, ha az egész arcod glitterekben pompázik. Sőt, minél bátrabban bánsz a termékekkel, annál egyedibb összhatást tudsz elérni. Applikálj egy kis csillámport, vagy akár egészen nagy glittereket a mozgó szemhéjadra, vagy pedig tapogasd őket egy krémes, magasabb fényű rúzsba. Az utóbbi nem túl vacsorabarát, ellenben nagyon különleges és látványos.

Ha szolidabb megoldást szeretnél, amiben azért mégis van egy kis plusz, keresd a CATRICE folyékony glitter ajakrúzst, ami négy limitált színben kínál számotokra magas fedésű, csillogó árnyalatokat.

 

Klasszikusok, amikkel mindig elegáns leszel

Ti tudnátok olyan alkalmat mondani, ahová nem illik egy vörös rúzs és egy szépen ívelt szemhéjtus?! Egy biztos, ami a divatban a kis fekete ruha, az a sminkekben egészen biztosan ez a kombináció. Megunhatatlan, időtálló és végtelenül elegáns. Az ünnepek alkalmára vigyél bele egy kis csavart: húzz rendhagyó tusvonalat, és készíts ombre árnyalatot két különböző árnyalatú, de hasonló színvilágú rúzsból!

 

A fények játéka

Ha az ünnepek és a csillogás kerül fókuszba, nem feledkezhetünk meg a highlighterekről sem. Nagyon szép játékot adnak az arcnak és a szemeknek, ráadásul nagyon könnyen variálhatóak a legtermészetesebb sminkektől egészen a legdrámaibb alkotásokig. Íme egy tipp a Catrice-től, hogy hogyan találd meg magadnak a tökéletes árnyalatot: „Fontos, hogy a bőrtípusodnak megfelelő árnyalatot viselj, így érhetsz majd el tökéletes ragyogást. A világosabb bőrön a hűvös árnyalatok – mint például a gyöngyház –, az enyhén napbarnított bőrön a rozé, arany, és pezsgő tónusok mutatnak jól. Ha sötétebb bőrszínnel rendelkezel, akkor pedig a meleg színek a legideálisabbak számodra.”

Szuper választás lehet a Glitter storm gél highlighter, amit akár önmagában is használhatsz egy natúr sminkhez, de eloszlathatod az alapozódon is, különösképpen az arccsontod hangsúlyos részein.

 

 

Karakteres színek

Ha a hétköznapokban gyakran nyúlsz az alap sminkkészleted után, és most inkább kipróbálnál valami hangsúlyosabbat, akkor a mélylila és sötétzöld színek tökéletes kiegészítői lehetnek akár a karácsony, akár a szilveszter estédnek.

A CATRICE-nél most ráadásul egy dou-chrome fényű, folyékony szemhéjtussal is fokozhatod a hatást, amivel csillogó vonalat húzhatsz a szempilláid tövébe.

 

Főszerepben: bronz és arany

Az üzletek polcain leginkább az arany és bordó árnyalataiban sorakoznak a ruhadarabok, amelyekhez nagyon jól társíthatóak a meleg színekre fókuszáló sminkek, amiket bronzos hatású szemhéjfestékkel gazdagíthatsz még tovább. Előbbit akár viselheted nappali sminkként, amelyet egy pillanat alatt át tudsz alakítani az estére.

Próbáld ki a CATRICE „Glitter Storm Dazle Metal” palettáját, ami a nude árnyalatok mellett egészen a bogyós gyümölcsös és arany tónusokig kínál számodra variációkat – matt és fényes színekben egyaránt.

 

Csak természetesen

Nem mindenki szeret olyan díszesen ülni a karácsonyfa mellett, mintha ő maga is dekorációnak öltözött volna. Ha komfortosabban érzed magad egy szolid sminkben, az is lehet elegáns és ünnepi – csupán ügyelned kell egy-két apró részletre. Válassz például hangsúlyos szempillaspirált és egy természetes fényű highlightert, majd dobd fel a szetted egy szép fülbevalóval, az megadja majd a csillogó keretet az arcodnak is.