Ha rangsorolnunk kellene, még mindig a nyári időszak erősíti leginkább a főszezont az esküvők időskáláján. Olykor megszállottan kötődünk a hőmérő magas fokához, a nyári estékhez, az eső lehetőségének minimalizálásához, pedig egy őszi esküvő megannyi részletében rejt több lehetőséget. Az ízek, illatatok, textúrák, színek, fények mind hívogatóak, ráadásul az ősz nyugalma számos más praktikumot is rejt magában. Az alábbiakban összegyűjtöttünk nektek 7 érvet az őszi esküvők mellett, hogy ti is bátran tehessétek le a voksotokat a hűvösebb időszakban tartott esküvők mellett.

Fotó: Veronika Horvath Photography

Csodálatos színek

Te is nagy csodálója vagy annak, hogy milyen színpompás „öltözékbe” bújik ilyenkor a természet? A bordós és rozsdabarna árnyalatok minden esküvői helyszínt sokkal melegebbé, otthonosabbá varázsolnak ebben a szezonban, és nagyon karakteres környezetet teremtenek mindenféle stílusirányzathoz. Az ősz romantikája az erdei, rusztikus, vintage és borvidéki tematikákhoz párosítható a legjobban, de az arany, réz és bronz színekkel játszva ugyanúgy beilleszthetőek akár egy elegáns környezetbe is.

 

Változatos dekoráció

Egy évszak sem képes annyiféle jellegzetes dekorációs elemet felölelni, mint ez az időszak. Az őszi dekorációk során ne csak a színekre fókuszálj, gondolkodj a legkülönfélébb kiegészítőkben is. Válassz például virágok helyett gyümölcsöket az asztali díszedbe, használj sok fa kiegészítőt, kő kaspókat és edényeket, csillagszórókat, rengeteg gyertyát és fémes árnyalatokat.

Dekor: Natural Wedding Decor, Fotó: Török-Bognár Reni

Sajátos ízjegyek

Az ősz tele van finomabbnál-finomabb ízjegyekkel, amelyek hamisíthatatlanul kötődnek ehhez az évszakhoz. A sütőtök, az almás vagy körtés forró piték, a forralt bor, a forró csoki mind kiváló lehetőséget adnak ahhoz, hogy igazi őszi csemegékkel kínálhasd meg a vendégeidet. Ráadásul a hűvösebb időszak lehetőséget teremt ahhoz is, hogy a hőmérsékletre kényesebb falatokat is kihelyezhesd az asztalra. Készíts ki például a vendégvárásra néhány különleges sajtot, és párosíts őket frissen szüretelt szőlővel, dióval és fügelekvárral!

 

Egyedi fotók

Készítsetek csodás fotókat, ahol a természet a legszebb kiegészítő! Ez az évszak annyi különleges jelenséget hordoz magában, hogy biztosan nagyon változatos fényképekkel tölthetitek majd meg az albumotokat. Sőt, a borongós idő miatt sem kell aggódnotok – gondoltátok volna, hogy épp ez az időjárási viszony eredményezi a legszebb fotókat?

Erről mesélt nekünk Kondella Misi, esküvői fotográfus is: „Én szívem szerint az összes esküvőt őszre vagy télre szervezném. Őszinte leszek, a nyári kánikula sokkal inkább embert próbálóbb. Nem mozog a levegő, a légkondicionáló nem mindig optimalizálja az igényeket, illetve a sminkek és a frizurák is nehezen bírják a forróságot. Ebben a helyzetben nagyon nehéz nyerni. Míg egy őszi-téli esküvőn könnyű az időjáráshoz megfelelő ruházatot találni, szélesebb a skála a kiegészítőket illetően is. Fotós látásmóddal pedig kétségtelenül az egyik legnagyobb előnye a rosszabb időjárási körülmények között tartott esküvőknek az, hogy a borús időnél szórt fény van – ellentétben az éles direkt napsütéssel –, drámaibbak a fények, jó textúrák, tükröződések jelennek meg, és persze tobzódni lehet a markáns természeti jelenségekben. Az egész egy nagyon jó hangulatot tud teremteni, ami szinte úgy köszön vissza a fényképről, mintha az egy festmény volna.”

Fotó: Kondella Misi

Különleges kiegészítők

A hűvös időnek hála megannyi kis ötletes aprósággal tudsz a vendégeidnek kedveskedni, amelyek egyben tökéletes köszönőajándékok is lehetnek. Gondoskodj például esernyőről, teás és forró csokis bögréről, vagy például takarókról, amely utóbbit akár mindenki személyes monogramjával is elláthatjátok. Egy biztos, az összes vendég imádni fogja a figyelmességeteket és a gondoskodásotokat!

Fotó: Heather Hawkins

Extra kedvezmények a szolgáltatóknál

Nagyon sok szolgáltató tisztelet- vagy bérleti díja más összeget tesz ki, ha a csendesebb, őszi vagy téli időszakban kéritek fel őket. Ugye szerintetek sem lenne jó elmulasztani egy ilyen lehetőséget?

Több szabad időpont

A főszezon elmúlásának eredményeképpen az esküvők száma is egyre ritkább számra csökken, így nagyobb eséllyel tudjátok lefoglalni a kedvenc szolgáltatóitokat. Mindez magával hozza azt is, hogy nem kell aránytalanul sok időt szánnotok az esküvő megszervezésére.

Kattints ide és nézd meg a Daalarna teljes új kollekcióját, a WHISPER-t ide kattintva. Időpont-foglaláshoz kattints ide az elérhetőségekért. Ha tovább szeretnél inspirálódni, nézegess ezen a linken valódi esküvői beszámolókat és kövess minket az Instagramon is exkluzív kulisszatitkokért!