A romantika jegyében íme a legszebb szerelmes filmek, amelyek tökéletes programot jelentenek a hűvös őszi estéken. Kihagytuk a kedvencedet? Írd meg kommentben! (Cikkünk első részét ide kattintva találjátok.)

 

,legszebb szerelmes filmek,legszebb szerelmes film,szerelmes filmek,szerelmes film,filmek,romantikus filmek,romantikus film,legjobb romantikus filmek,romantika,

Ha a nappalok egyre rövidebbek lesznek, ha az ablakon egyre inkább hűvös levegő tódul be, ha szívesebben választunk egy puha és meleg takarót egy koktélruha helyett, akkor az egyik legjobb program az őszi és téli estéken, ha egy nagy csésze forró itallal vagy borral uralmunk alá vesszük a tévét, és akár párosban, akár egyedül megnézzük az egyik kedvenc szerelmes filmünket.Szerzőnk, Kovács Zsófi kétrészes írásában összesen 15 szerelmes filmet gyűjtött össze, amelyek garantáltan szívmelengető pillanatokat csempésznek a hűvösebb estéidbe.

 

9. Mielőtt megismertelek

A Mielőtt megismertelek nemrég debütált a mozikban Emilia Clarke és Sam Claflin közös filmjeként. A történet kissé az Életrevalókra hajaz, ugyanakkor egy új megvilágításból mutatja be a főszereplők életét. Will egy örökmozgó, élettel teli fiatal volt, egészen addig, amíg egy baleset következtében nyaktól lefelé le nem bénul. A fiú elhatározza, hogy korábbi élete nem méltó a mostanihoz, és arra szánja magát, hogy 6 hónap elteltével eutanázia formájában véget vet az életének. Időközben a kissé szórakozott, de mindenképp bájos Luisa kerül mellé, akit Will ápolójaként alkalmaz a tehetős család. A lány elhatározza, hogy segít Willnek, hogy ismét észrevegye az élet szépségeit, majd mindeközben olyan érzések alakulnak ki a fiatalok között, amelyekre egyikőjük sem számított. A kérdés, hogy a szerelem mindenható lesz-e Will életében. Naná, hogy helye van a legszebb szerelmek filmek listáján!

 

10. Love story

A Love story az egyik legklasszikusabb a szerelmes filmek műfajában. Oliver Barrett egy tehetős családból származó fiatal, aki elhatározza, hogy érvényesülni tud apja anyagi támogatása nélkül is – ennek bizonyítására saját útját kezdi járni. A sors játéka, hogy épp egy szerényebb körülmények között élő lányba, Jennybe szeret bele, akivel a szülők ellenkezése ellenére is összeköti az életét. A lány azonban megbetegszik, és hamarosan tudatosul a fiatalok számára, hogy közös életükből már csak hónapok maradnak hátra.

 

11. Szerelem sokadik látásra

,legszebb szerelmes filmek,legszebb szerelmes film,szerelmes filmek,szerelmes film,filmek,romantikus filmek,romantikus film,legjobb romantikus filmek,romantika,

A szerelem sokadik látásra Ashton Kutcher és Amanda Peet romantikus vígjátéka, mely a főszereplők, Oliver és Emily találkozásait mutatja be. A kapcsolatuk egy könnyed románccal indul, majd bizonyos időközönként újra összehozza őket a sors. Időközben mindkettejük élete halad tovább a saját medrében, azonban ők mégis képtelenek elengedni egymást. Kattints ide a szerelmes filmek koronázatlan királyának előzeteséért.

 

12. Az angol beteg

,legszebb szerelmes filmek,legszebb szerelmes film,szerelmes filmek,szerelmes film,filmek,romantikus filmek,romantikus film,legjobb romantikus filmek,romantika,

A második világháború vége felé egy súlyosan sebesült férfit találnak, aki egy repülőgép szerencsétlenség következtében szinte a felismerhetetlenségig megégett, és a történtek következményeként az emlékeit is elvesztette. A személyazonosságának felismeréséhez az egyetlen kulcs egy levelekkel, térképekkel és fotókkal megpakolt könyv, amit a férfinál találtak. Hana, az ápolónő a könyvből vett történeteket kezdi felolvasni annak reményében, hogy a férfi felismeri azokat. Idővel a beteg emlékezni kell, a filmkockák pedig egy másik helyszínre sodornak minket, ahol Gróf Almásy László magyar nyelvész és kutató tűnik fel, aki tagja volt egy olyan expredíciónak, amely addig feltérképezetlen sivatagokat járt be. Az expedícióhoz egy friss házaspár is csatlakozik – a feleség, Katherine pedig hamar szoros érzelmeket kezd táplálni a gróf iránt, mindez pedig a férfi részéről is viszonzásra kerül. Kapcsolatuknak azonban egy tragikus baleset vet véget. Ide kattintva nézheted meg az egyik legszebb szerelmes film trailerét.

 

13. Szerelem a fehér házban

A Szerelem a Fehér Házban az Egyesült Államok elnöke és egy környezetvédelmi aktivista kapcsolatát mutatja be Michael Douglas és Annette Bening főszereplésével. Andrew Shepherd elnök első ciklusa lejártát követően a választásokon a pozíció megtartásáért kampányol, mikor megismerkedik Sydney Ellen Wade-del. Dacára annak, hogy Sydney mélyen elítéli a politikát, a két szereplő egymásba szeret, ami a kezdeti aggályok ellenére nem hátráltatja Andrew-t a kampányok során. Utóbb azonban előkerül egy felvétel, amelyen Sydney fiatal korában egy amerikai zászlót éget el – ez pedig aligha jó ajánlólevél egy elnökválasztás során.

 

14. Micsoda nő

,micsoda nő,julia roberts,richard gere,legszebb szerelmes filmek,legszebb szerelmes film,szerelmes filmek,szerelmes film,filmek,romantikus filmek,romantikus film,legjobb romantikus filmek,romantika,

A Micsoda nőt nem kell bemutatni azoknak, akik szeretik Julia Robertset, Richard Gere-t, vagy akik életükben láttak már tévét, ugyanis ez a film évek óta állandó vendég valamelyik csatornán. Nem véletlenül – mind a szereplők, mind a történet magához bilincseli a nézőket. Edward jóképű és tehetős férfi, aki egy üzleti ügy kapcsán Los Angelesbe utazik. Egy magányos estén belebotlik egy fiatal örömlányba, Vivianbe, aki a jó üzlet reményében azonnal kap az alkalmon. A munka azonban nem egészen úgy alakul, ahogyan azt a megszokott séma követelné. Edward megkéri a nőt, hogy az üzleti rendezvényeken legyen a partnere, Vivianre pedig ösztönzőleg hat a jó fizetés reménye. Természetesen – ahogyan azt egy jó szerelmes filmtől el is várnánk – a munka idővel vonzalommá alakul, a vonzalomból pedig szerelem lesz. Kattints ide a film előzeteséért.

 

15. Fogadom

A Fogadom hasonlít Az 50 első randi gondolatmenetére, azonban sokkal drámaibban közelíti meg a történteket, és ebből adódóan sokkal inkább képes arra, hogy a szórakoztatás mellett egy üzenetet is megformáljon a nézőknek. A történetben Leo és Paige fiatal házasok, akik őrülten szeretik egymást. Az idillnek azonban egy baleset vet véget, amelyben a nő elveszti az emlékeit. Az élet egy próba elé állítja a párt – különösen Leót, hogy képes-e újra elhódítani a lány szívét, dacára annak, hogy Paige szülei az emlékezetkiesést arra használják fel, hogy a lányt korábbi jegyese felé irányítgassák, elszakítva ezzel Leótól.

 

Tetszettek a legjobb szerelmes filmek? Kattints ide cikkünk első részéért, amelyben újabb 8 varázslatosan szép szerelmes filmet ajánlunk. Lájkold a Secret Stories Facebook oldalát, hogy mostantól még több titkos történetről értesülj az esküvők világából!