Íme a 15 legjobb romantikus film, amelyek tökéletes programot jelentenek a hűvös őszi estéken. Kihagytuk a kedvencedet? Írd meg kommentben!

 

,romantikus filmek,romantikus film,legjobb romantikus filmek,romantika,szerelmes filmek,szerelmes film,szerelmünk lapjai,igazából szerelem,álom luxuskivitelben,ps i love you,filmek,

Egy jól kiválasztott romantikus film olykor legalább annyi impulzust képesek kiváltani, mint egy mozgalmas és akciódús mozi, és a sztereotípiák ellenére nem kell minden szerelmes filmnek az emberi kapcsolatokat giccses és túlcsorduló mivoltukban feltüntetni. Sokuk igazi kikapcsolódást, feltöltődés és érzelmes pillanatot rejt magában, és gondoskodik arról, hogy jó társa legyen egy otthon töltött könnyed estének. Szerzőnk, Kovács Zsófi kétrészes írásában összesen 15 romantikus filmet gyűjtött össze, amelyek garantáltan szívmelengető pillanatokat csempésznek a hűvösebb estéidbe.

1. Szerelmünk lapjai

A Szerelmünk lapjai az egyik legklasszikusabb és legismertebb szerelmes történet, amelyet lehetetlen rezzenéstelen arccal végignézni. A romantikus film középpontjában Allie és Noah áll, akik fiatal korukban a társadalmi különbözőségek ellenére egymásba szeretnek. Idővel az élet nehéz sors elé állítja őket, amelyet egy idős úr szavaiból ismerhetünk meg a kezdetektől egészen a kettejük történetének végéig.

A film egyik híres csókjelenete a történelembe is beírta magát, ugyanis a 2005-ös MTV Movie Awards-on ez a jelenet nyerte el a legjobb csókért járó díjat (nézd meg ide kattintva).

 

2. Igazából szerelem

A legtöbb olyan romantikus film, amely több szálon futva mutatja be különböző emberek, párok életét – főként ha ez párosul egy sztárokból álló szereplőgárdával –, az többnyire sikerre van ítélve. A műfajon belül az egyik legkiemelkedőbb alkotás az Igazából szerelem, amely az utóbbi években szinte kötelező programmá nőtte ki magát a karácsonyi pihenés alatt. A történet a szerelem minden válfajára kínál alternatívát – legyen az első látásra, házasság alatt, legyen mindenen túlmutató, vagy reménytelen és csalódásokkal teli. Az Igazából szerelem egy igazi könnyed hollywoodi mese, amely hol az érzelgősségtől, hol a nevetéstől csal könnyeket az ember szemébe.

 

3. Álom luxuskivitelben

,álom luxuskivitelben,romantikus filmek,romantikus film,legjobb romantikus filmek,romantika,szerelmes filmek,szerelmes film,szerelmünk lapjai,igazából szerelem,álom luxuskivitelben,ps i love you,filmek,

Az Álom luxuskivitelben Audrey Hepburn egyik legismertebb és legklasszikusabb filmje, noha ő maga azt vallotta, hogy hiba volt ráosztani ezt a szerepet. A főszereplő egy makacs és álmodozó lány, aki fiatal korában hátrahagyva szülővárosát és férjét New Yorkba költözik, hogy az elit csábító és fényűző világában éljen. Holly szerepében Audrey egy playgirl-t alakít, aki igyekszik tehetős úriembereket az ujja köré csavarni, egészen addig, amíg bele nem habarodik egy cseppet sem vagyonos férfiba, aki mellett a fényűzést nem, de a szerelmet megtalálja. Kattints ide az egyik legjobb romantikus film előzeteséért.

 

4. Sztárom a párom

A sztárom a párom Julia Roberts és Hugh Grant közös filmje, amely szintén állandó szereplő a romantikus filmek listáján. Ahogy számos szerelmi történetben, itt is hamar siker lett a különböző sorsú és életű szereplők találkozásából – Anna ugyanis Amerika egyik legismertebb színésznője, még William londoni könyvkereskedőként dolgozik. A sors fintora, hogy Anna épp William boltjába sétál be, akik között hamarosan kibontakozik az a kapcsolat, amiről a férfi álmodni sem mert volna.

 

5. Szerelem a végzetem

Ha hiszel a sorsszerűségben, akkor ezt a filmet neked találták ki. Sara hisz abban, hogy véletlenek nincsenek, így amikor összehozza őt Jonathan-nel a sors – és egy pár kötött kesztyű –, akkor annak dacára, hogy mindkettejük kapcsolatban él, együtt töltenek egy estét Manhattan-ben sétálva, úgy hogy egymás nevéről sem tudnak. Mikor az elválásra kerül sor, Jonathan azt javasolna Saranak, hogy cseréljenek nevet és telefonszámot, a nő azonban óckodik tőle, ezért felveti, hogy ha a sors úgy akarja, akkor idővel úgyis egymásra találnak majd. Épp ezért a saját nevét és telefonszámát rögzíti egy öt dollároson, és arra kéri a férfit, hogy a ő is írja bele a saját adatait egy könyv borítójába. Évek telnek el a találkozásuk óta, az élet pedig igazán messzire sodorja őket egymástól, egészen addig, amíg az egyikük elérhetősége be nem kopogtat a másikhoz. A kérdés az, hogy a saját kezükbe vehetik-e a sorsukat.

 

6. Két hét múlva örökké

,két hét múlva örökké,sandra bullock,hugh grant,romantikus filmek,romantikus film,legjobb romantikus filmek,romantika,szerelmes filmek,szerelmes film,filmek,

Hugh Grant és Sandra Bullock párosából egy igazán szórakoztató és bájos romantikus vígjáték született, amely a legszürkébb napokon is képes újra és újra megnevettetni. George Wade egy new yoki ingatlanfejlesztési vállalat felelősségteljes pozícióját tölti be, aki híres arról, hogy dekoratív, ámde nem túl szakképes jogásznőket alkalmaz maga mellé. Bátyja megelégeli George rossz döntéseit, és választás elé állítja: vagy választ egy megbízható ügyvédet, vagy elveszti a részvényeit. George mellé végül a tudatos és minden lében kanál Lucy kerül, aki főnöke tulajdonságainak teljes ellentéteit hordozza magában. A különbözőségek idővel azonban szerelembe csapnak át. Ezen a Youtube linken tudod megnézni a romantikus film előzetesét.

 

7. Napsütötte Toszkána

,napsütötte toszkána,,romantikus filmek,romantikus film,legjobb romantikus filmek,romantika,szerelmes filmek,szerelmes film,szerelmünk lapjai,igazából szerelem,álom luxuskivitelben,ps i love you,filmek,

A Napsütötte Toszkána igaz történeten alapul. A főszerepben Frances, az amerikai nő áll, aki a házasságában bekövetkezett válság után barátai unszolására részt vesz egy toszkánai utazáson. Az egyik apró helyi városban, Cortonában észrevesz egy hirdetést, ami egy eladó házról szól. Hirtelen gondolattól vezérelve megveszi a házat, és úgy dönt, hogy az életét Olaszországban folytatja. A kezdeti jónak tűnő ötlet végül számos nem várt problémát hoz magával, azonban épp erre a drasztikus váltásra volt szüksége ahhoz, hogy egy másik kontinensen találjon rá az Igazi.Ezen a linken nézheted meg az egyik legjobb romantikus film előzetesét.

Ha te is rajongsz a toszkán tájért, olvasd el korábbi cikkünket (ide kattintva találod), ahol számos tippet tudhatsz meg arról, hogy mit érdemes meglátogatni a térségben. Többek közt a Napsütötte Toszkánában lévő eredeti ház is megtekinthető – a filmben csak egy hasonló szerepel –, a helyiek ugyanis készségesen segítenek, hogy melyik kanyargós úton lehet megtalálni az erdeti házat, azaz a Bramasole-t.

 

8. PS. I love you

Ez a film sokkalta keserédesebb, mint az előbbiek. A történet középpontjában Holly és férje, Gerry áll. A sors sajnos idejekorán elszakítja őket egymástól, Gerry ugyanis halálos betegségében elveszti életét – a szerelmét azonban nem teljesen. Még halála előtt elhatározza, hogy leveleket ír Holly-nak, és különböző programokat szervez le előre számára, hogy megkönnyítse azt a fájdalmat, amit az elvesztése jelent. A film olykor szórakozató szituációkat tár a néző elé, olykor pedig a múlandóság elkerülhetetlen voltát idézi fel, miközben egy percig sem hagyja lankadni a figyelmünket.

 

Kattints ide cikkünk második részéért, amelybenújabb 7 varázslatosan szép romantikus filmet ajánlunk. Lájkold a Secret Stories Facebook oldalát, hogy mostantól még több titkos történetről értesüljaz esküvők világából!