Vajon mitől lesz különleges egy esküvő? Talán attól, hogy kitűnik az átlagos napokból, miközben az alapvető dolgok mégsem másabbak, mint egy közönséges hétköznapon. Talán attól, hogy a rohanó világban is adódik egy alkalom, amikor időt szánunk egymásra, és alkalmunk nyílik önzetlenül együtt örülni más boldogságának. A gondoskodástól, és azoktól a részletektől, amiktől mi különlegessé tesszük ezt a napot. A másiknak mondott ígérettől, egy gesztustól, egy cinkos összenézéstől, a nagymama süteményétől, az apukád jókívánságától. Ezek azok, amikre mindig emlékezni akarunk. Esküvői parfüm a Jo Malone Londontól – tudj meg mindent az új illatokról!

Esküvői parfüm a Jo Malone Londontól

A memóriánk viszont idővel szelektál, sokszor csak egy-egy képet tudunk kiragadni egy egész nap eseményéből, és bármennyire is kapaszkodunk a fontos percekbe, néha csak fakó emlékképek maradnak utánuk.

Az érzékszerveink viszont különös dolgokra képesek, ha tudatosan odafigyelünk a részletekre.

Gondolj csak egy fényképre! Figyelted már, hogy sok évre visszamenőleg akár lényegtelen dolgokra is emlékszel abból, ami a fotón szerepel? A kép odaköt egy emlékhez, és a körülötte lévő néhány perchez, amit biztosan nem felejtesz majd el. Ilyenek a parfümök is; egy-egy illat akár egy egész életszakaszt, életérzést felidézhet bennünk sok évre visszamenőleg is. Nem meglepő ezért, hogy esküvőkön is egyre gyakoribb szokás az, hogy egy egyedi illatot választunk, ami valamilyen formában visszaköszön a nap többi részletében is.

A Jo Malone London kiemelt figyelmet szentel az esküvőillatosításnak, és annak, hogy a nagy napra való készülődést nemcsak szebbé varázsolja, hanem emlékezetesebbé is tegye – mindezt az illatok segítségével.

Már a készülődéstől kezdve lehetőséged van – szó szerint – megmerítkezni a termékekben, legyen szó egy kényeztető habfürdőről, Body Scrubról vagy Body Creme-ről. Az illatok kulcsa mindössze annyi, hogy megtaláld azt, amelyik számodra legkedvesebb, vagy kombinálva őket megalkosd a saját személyes parfümödet.

Korábbi cikkünkben (link) már meséltünk nektek arról, hogy egészen az esküvődig hogyan építheted fel tudatosan az illatokhoz kapcsolódó emlékeket, mostantól viszont még különlegesebbé teheted ezt a készülődést. A Jo Malone Londonban bestseller parfümök és gyertyák várnak titeket egy esküvői kollekció részeként, amelyek különböző csipkék mintázatát viselik magukon, hogy az esküvőd díszei minden aprócska részleten megjelenjenek.

A budapesti Ritz-Carlton Hotel aljában található üzletbe ellátogatva egy esküvői konzultáción vehetsz részt, ahol a Jo Malone London stylistokkal közösen kitölthetitek az esküvőtökről szóló saját kis füzeteteket, és kérhettek személyes tanácsadást a tökéletes illatok megtalálásra vonatkozóan. A brosúrában végigvezetheted, hogy milyen termékekkel szeretnél felkészülni a nagy napra, milyen illatkombinációkat választanál a parfümökből, milyen gyertyákkal dekorálnád a teret, valamint melyek azok a köszönőajándékok, amelyekkel meglepnéd a vendégeidet.

Az választásnál számos olyan apróság van, amely iránytűként szolgálhat – természetesen amellett, hogy te milyen illatjegyeket részesítesz előnyben. A Jo Malone London néhány tippel is szolgált nekünk: „Az illatokat számos hangulat, érzés és más tényező inspirálhatja. Az egyik, hogy milyen virágokat választunk az esküvőnkre. A rózsa – a Red Roses parfüm fő esszenciája –, időtlen és romantikus, amely a maga klasszikusságával szerepet kap az irodalomban, a szerelemben, és sokszor az esküvőkön is. A narancsvirág – amely az Orange Blossom illatjegye – a boldogság, az ártatlanság és a jó szerencse jelképe, nem véletlen, hogy Viktória királynő is ezt az illatot választotta a nagy napján.

A kifinomult harangvirág, amely a Wild Bluebell összetevőjét is adja, megannyi dologhoz társítható, az alázatosságtól egészen az örökké tartó szerelemig. Egyes állítások szerint ez a virág a jótündérekhez szól, ráadásul a színe miatt tökéletesen megtestesíti a „valami kék” kiegészítőt az esküvő napján. A hangulatra hatással lehet az esküvő időpontja is: ha télies esküvőt álmodtatok meg, akkor válassz valami melengetőt és rejtélyeset, például az Oud & Bergamot-ot, vagy a Velvet Rose & Oud-ot, ha pedig napsütötte ünneplést tervezel, akkor próbáld ki a frissítő, citrusos és gyümölcsös illatokat, például a Lime Basil & Mandarint vagy a Grapefruit illatokat. Amennyiben szeretnéd mindezeket minél intenzívebben érezni, akkor végső simításként fújj néhányat a fátyladra, és a ruhád aljára az parfümödből, de akár a vendégeknek szánt meghívókat, névtáblákat, menükártyákat is illatosíthatod az esküvő fő jegyeivel”.

A Jo Malone London csipkemintás esküvői kollekciója az esküvőtök után is egy kedves emlék maradhat számodra. Gravíroztasd bele a monogramotokat, vagy akár az emlékezetes dátumot, és vedd elő, amikor épp a házassági évfordulótokat ünneplitek, vagy amikor egy kedves visszatekintésre van szükséged a hétköznapok forgatagában.

Olyan apróságok, figyelmességek ezek, amelyek talán nem is kerülnek fel feltétlenül a prioritási listádra az esküvői készülődésben, viszont később, évek, vagy akár évtizedek múlva kincsként őrzöl majd minden apróságot, ami ahhoz a naphoz fűz, és hálásan tekintesz vissza, hogy van valami, amibe beleszippantva képes vagy akár az időben is utazni. Lélekben biztosan – az pedig ezer fényképpel is felér.

Ha szeretnéd személyesen is megcsodálni az esküvői kollekciót, a Jo Malone London stylistjai várnak titeket, hogy kiválasszátok azokat a kedvenceket, amelyek hozzájárulnak majd egy felejthetetlen naphoz. A „Wild Rose Wedding Lace” és „Daisy Leaf Wedding Lace” mintázatú parfümökből a Peony Blush & Suede, English Pear & Freesia, Nectarine Blossom & Honey, Orange Blossom, Wild Bluebell és Red Roses illatokat tehetitek a nagy napotok részévé, a dekorációt pedig Peony Blush & Suede, English Pear & Freesia, Red Roses és Orange Blossom variációkkal gazdagíthatjátok, szintén a csipkés kollekcióból.

 

Ha megtetszett az egyik karácsonyi parfüm, kattints arra a Jo Malone illatra, amit nagyobb méretben szeretnél látni!