Az illatok képesek arra, hogy emlékeket hordozzanak magukban, megragadjanak egy érzést, és hogy hangulatot teremtsenek. Erre épül a Jo Malone London esküvőillatosítása is, amely célja egy olyan parfümkombináció létrehozása, amelynek köszönhetően az illatokhoz kapcsolható élményeinket csak ehhez a naphoz társítjuk majd.

Az agyunk az emberi szervezet legrejtélyesebb és egyben legkevésbé feltérképezett része. Ez az érzékeink központja, ez irányít és határoz meg minket, és ez az, ami gondoskodik az életünk emlékkockáinak megőrzéséről.

Az emlékeink viszont nemcsak a kézzel fogható tapasztalatainkhoz társulnak, hanem minden olyan pillanathoz is, amely valamely oknál fogva fontos marad a számunkra. Ez teszi lehetővé, hogy megőrizzük az illatokhoz kapcsolódó emlékeinket is, amelyek képesek lehetnek a megélt érzelmek pontos visszaadására. A szaglásunk központja ugyanis összeköttetésben áll a temporális lebenyünk azon részével, ahol az érzelmi reakcióink születése, feldolgozása és megőrzése történik – ezért van az, hogy a nárcisz illatát a tavaszhoz kapcsoljuk, a gyerekkori kedvenc süteményünk a nagymamánkat idézi fel bennünk, a parfümök pedig egy korábbi élményre vagy akár egy egész életszakaszra emlékeztetnek minket.

Tökéletes és egyedi illat az életre szóló emlékekért

Az illatok tehát képesek arra, hogy emlékeket – és értékeket – hordozzanak magukban, megragadjanak egy érzést, és hogy hangulatot teremtsenek. Erre épül a Jo Malone London esküvőillatosítása is, amely célja egy olyan parfümkombináció létrehozása, amely az illatokhoz kapcsolható élményeinket csak ehhez a naphoz társítják majd.

Az esküvőillatosítás több pillérből tevődik össze, amely első és legfontosabb esszenciája, hogy a menyasszony és a vőlegény megtalálja a számára legkedvesebb parfümöt, vagy akár azok kombinációját, amely – amellett, hogy az a Jo Malone London egyik sajátossága is – tökéletes jelképe annak az összeolvadásnak, amelyet az esküvő maga is jelképez. Az üzletben illatjegyek szerint csoportosítva, decensen sorakoznak a parfümök és a kozmetikumok, amelyek egyaránt csalogatják a női és férfi vendégeket is. A termékek között a pár bármelyik illatban megtalálhatja a magáét, nincsenek korlátok abban, hogy melyik nemnek melyik illat áll jól. A fókusz a viselőjén van, és akár egy Peony & Blush Suede is lehet ugyanolyan markáns és különleges egy férfin, akárcsak egy nőn. Minden a bőrtípusunkon – és persze az ízlésünkön – múlik.

A FRAGRANCE COMBINING™ azonban nemcsak a magunkon viselt parfümök kombinációjában jelenthet meg, hanem a pár közös illatjegyeiben is. Nagyon szimbolikus és izgalmas, ha valamelyik illat megegyezik a menyasszonyon és a vőlegényen viseltek közül, amelyhez mindkettőjük társíthat egy másik további, számára kedves darabot. Finom párosítás például, ha közösen kiválasztjátok a Lime & Basil-t, amihez a menyasszony a Peony & Blush Suede, a vőlegény pedig a Myrrh & Tonka, vagy az Oud & Bergamot parfümöt választja.

Az esküvői helyszín illatosítása

Az esküvőillatosítás határai persze a magunkon viselt parfümöknél tovább is húzódnak. A tér illatosítása szintén nagyon emlékezetessé teheti az esküvőn megélteket, amelyben csakugyan visszaköszönhetnek a pár által választott parfümök. Legyen szó gyertyáról, room spray-ről, diffuser-ről – vagy az előbbiek kombinációjáról –, biztosan egyszeri és meghitt hangulatot hozhatunk létre. A tér illatosításában legmarkánsabban a gyertyák és diffuserek játszanak szerepet, ezek azok, amelyek a legintenzívebben és a legtovább töltik meg illatukkal a helyszínt. Fontos azonban az elhelyezés és az időzítés – a tér nagyságától függően legalább egy órára van szükség, hogy a kellemes illat szerephez jusson, illetve érdemes olyan helyre elhelyezni a termékeket, amelyek központi helyet kapnak. Így a levegő mozgásától nemcsak markánsabban érvényesülnek majd, hanem csodás kiegészítői is lehetnek a dekorációnak.

Ha a helyszín túl nagy és kevésbé szellős, akkor pedig praktikus néhány fújásnyi room spray-vel megerősíteni az illatot, hogy biztosan emlékezetes maradjon az élmény.

 

Így építheted be tudatosan az esküvőd napjába az illatokat

A parfümök, kozmetikumok és illatosítók már az első pillanatoktól kezdve végigkövethetik az esküvőd napját. A textilekre használt illatok a nagy nap előtti éjszaka gondoskodhatnak a kényeztető alvásról, a szépségápolást pedig folytathatod másnap reggel a Jo Malone London tusfürdőivel, fürdőolajaival, testradírjaival és krémeivel. Tudtad például, hogy Kate Middleton is a Jo Malone London termékeit használta az esküvője napján? Az ő személyes kedvence az Orange Blossom, amely nemcsak őt, de a Westminsteri apátságot is bearanyozta aznap. Erre az illatra szavaz Benes Anita is, akinek csakugyan csodásan áll a kellemes és friss virágillat.

Nem Kate viszont az egyetlen a királyi családból, aki szívesen választ a brit márkától. Meghan Markle kedvence például Wild Bluebell és a Wood Sage & Sea Salt.

Következő lépésként már a készülődésed során bízd meg a dekorációért felelős szolgáltatódat vagy szerettedet, hogy helyezzék ki az illatosítókat, majd gondoskodj a saját finom illatodról is. Fújd be alaposan magad a parfümökkel, illetve használd bátran a room spay-ket is a szobában, amelyben készülődsz, így még inkább társul majd az illatok emléke az esküvőd napjához.

 

Ha szeretnéd, hogy a vendégeitek is mindig emlékezzenek majd erre a különleges napra, köszönőajándékot is választhattok a Jo Malone London – akár travel size méretű – termékei közül, amelyek apróságuk ellenére mégis óriási örömet képesek okozni.

A nap végére biztosan mélyebb érzelmek társulnak majd ezekhez az illatokhoz, mint egy hétköznapi parfümhöz. A fényképek megmaradnak, a gyűrű ott csillog a kezeteken, a ruhátok ott lóg a szekrényben, de csak egy dolog marad velünk minden nap minden percében – az emlékeink. Tedd őket te is maradandóvá és különlegessé, hogy később, amikor romantikus percekre vágytok, a házassági évfordulótokat ünneplitek, vagy éppen nem találjátok a közös hangot, akkor mindig ott legyen számotokra az az illat, ami egész életetekre magában hordozza azt a sok szép emléket, amelyet az esküvőtök napja közrefogott.

Ti is szívesen választanátok a Jo Malone London különleges illataiból? Látogassatok el a budapesti Ritz-Carlton Hotel aljában található üzletükbe, ahol egy ajándék kéz & kar masszázs keretein belül lehetőségetek nyílhat mélyebben is megismerkedni a kultikus parfümökkel és kozmetikumokkal!