„A helyszín önmagában is csodálatos volt. Ezt tiszteletben tartva és az erdei rusztikus-romantikus hangulatra ráerősítve választottuk kiegészítőnek a csipkét és a virágokat.” – Eszter és Gyuri nagy napja a Secret Stories-on. 

“Álomszerű volt, nem is kívánhatnánk szebbet” – Eszter és Gyuri erdei esküvője

Hogyan ismerkedtetek meg?

Férjemmel, Gyurival előző párom által ismerkedtem meg, évekig voltunk barátok, mit sem sejtve arról, hogy minket egymásnak teremtettek. Azóta tudjuk, hogy véletlenek márpedig nincsenek.

Milyen volt a lánykérés?

A lánykérés 2016. szeptember 24-én történt, mikor még vártuk a ma már egy éves, gyönyörű keresztfiunk érkezését. A fiúk a babaszobát festették, innen tért haza Gyuri tetőtől-talpig festékesen. Gondoltam, tiszta ruhát kutat elő a gardróbból, de a következő pillanatban már előttem térdelt, kezében a kis ékszerdobozzal, amely hónapok óta várta szekrényen, gondosan elejtve a tökéletes pillanatot. Amit ebben a pillanatban éreztem, azt nehéz szavakba önteni, egészen álomszerű az emlék.

A világ legboldogabb emberének éreztem magam, mikor felhúzta az ujjamra a gyűrűt, ami nem csak csodálatosan szép volt, de tökéletesen a méretem is.

Mi volt az esküvő koncepciója, milyen esküvőt képzeltetek el magatoknak?

Egy olyan ünnepélyt képzeltünk el az esküvőnk napjára, mint amilyenek mi ketten vagyunk. Fiatalos, vidám, egyedi, felhőtlen, kötetlen.

Ehhez elengedhetetlen volt számunkra a szeretteink társasága és egy olyan helyszín, amit magunkhoz közel érzünk. Semmiféle szabályhoz, elváráshoz, trendhez, szokáshoz nem akartunk alkalmazkodni, amitől mi vagy a vendégeink esetleg kényelmetlenül érezhetik magunkat. Mindent a saját egyedi elképzeléseink alapján alakítottunk ki. Katolikus szertartás keretein belül szerettünk volna örök hűséget esküdni egymásnak Isten színe előtt, azonban ezt is oly módon, hogy vallási nézettől függetlenül minden jelenlévő valóban átélhesse velünk ezt a néhány percet.

Hogyan találtátok meg az ideális helyszínt?

Élnek szeretteink az ország minden részén és az országhatáron kívül is, így nem volt egyszerű a helyszínválasztás.

Habár évek óta Budapesten élünk, én Kecskeméten nőttem fel, Gyuri Sátoraljaújhelyen. Úgy ítéltük meg, hogy Kecskemét környéke volna a legkönnyebben megközelíthető vendégeink többségének, így itt kezdtünk el körülnézni.

Hihetetlen öröm volt, amikor rátaláltunk erre a gyönyörű kis erdei kápolnára (Szent Hubertus-kápolna, Nagynyíri erdő), hiszen katolikus szertartást kevés külső helyszínen tartható. Ez tökéletesen megvalósította az álmunkat.

Mikor első alkalommal kilátogattunk, elvarázsolt minket az erdő illata, a madárcsicsergés. Éreztük, hogy ez az a hely, ahol mi és a vendégeink is elhagyva a várost, teljesen át tudunk szellemülni erre a különleges napra. Ehhez arra is szükség volt, hogy az erdőt valóban ne kelljen elhagyni a menyegző végéig, így a kápolnától néhány száz méterre szintén az erdőben található rendezvényhelyszínt választottuk a vacsora helyszínének (Potykató Pihenőpark), valamint szállást foglaltunk a vendégeinknek az ott található erdei iskolában. Mi pedig erdei kis faházakban készülődtünk egész nap, külön a fiúk, külön a lányok.

Hogyan, mennyi idő alatt szerveztétek meg az esküvőt?

Közel egy év állt rendelkezésünkre megszervezni a 2017.09.09-i esküvőnket.

A szervezésben mindent én tartottam kézben, Gyuri pedig férfiakat megszégyenítő módon igyekezett kivenni a részét mindenben. Ott segített, ahol tudott mindvégig, bármiről is volt szó. Ő türelmesen véleményezte az összes felmerülő koszorúslányruha fazont és színt, a szalvétákat és a csipketerítőket, még ha egyáltalán nem is értett hozzá. Mert tudta, hogy nekem az ő véleménye a legfontosabb, és ez így is volt.

Az egyedi elképzelések megvalósítása és a bensőségesség megőrzése végett minél kevesebb idegen személyt próbáltunk bevonni a szervezésbe szolgáltatók terén.

Mi volt az álmotok a dekorra, a meghívókra és a grafikára vonatkozóan?

Építészmérnökként nem áll távol tőlem az enteriőrtervezés és a dekorálás, valamint a kézügyességem is adott volt ahhoz, hogy az esküvőnk dekorációjának megtervezését és kivitelezését is kezembe vegyem annak érdekében, hogy minden pontosan olyan egyedi módon készüljön el, ahogy mi megálmodtuk.

A helyszín önmagában is csodálatos volt, ezt tiszteletben tartva, az erdei rusztikus, romantikus hangulatra ráerősítve választottuk kiegészítőnek a csipkét és a virágokat.

A meghívóink is ennek jegyében készültek. Egy kedves festőművész ismerősöm festett egyedi akvarellvirágokat számunkra, melyek nem csak a meghívóban, az esküvő valamennyi grafikájában visszaköszöntek (ültetőkártya, menükártya, asztalszám stb.).

Mi volt a catering koncepciója, milyen ételeket választottatok a vendégeknek?

A menü tekintetében kivételesen követtük a hagyományokat és a visszajelzések alapján nagyon jól tettük. A fogadás helyszínéül szolgáló erdei pavilon mellett helyben készültek az ételek. Bográcsban főtt a marhapörkölt, a sültek pedig az erdő szélén. Éjfékor pedig töltött káposzta került felszolgálásra a fiúk előzetes kérése alapján.

És a sütemények + menyasszonyi torta?

Házi süteményekből összeállított desszertasztalt álmodtunk meg. A desszertasztal roskadozott a hazai finomságoktól, köztük néhány régi családi fénykép is helyet kapott a sütemények között, felette pedig egy fa tábla lógott „A szerelem édes…” felirattal.

A menyasszonyi tortát pedig egyik kedves barátnőm/vendégünk készítette nekünk aki a Cupcake tortaműhely cukrásza. Együtt álmodtuk meg a mennyei finom kis cupcakekből álló tortát, melyet egy virágokkal díszített „csupasz torta” koronázott meg.

Hogyan esett a választásod pont erre a különleges Daalarna esküvői ruhára?

A lánykérést követően édesanyámmal nyaralni indultunk. Kihasználva a hosszú repülőutat, a koszorúslányfelkérőket tervezgettem, valamint képtelen voltam kiverni a fejemből a tényt, hogy néhány napon belül megjelenik a legújabb Daalarna kollekció, melyet immár menyasszonyként tekinthetek meg, kiválasztva A tökéletes ruhát. Emlékszem, alig vártam, hogy a szállodában internetközelbe kerüljek, és meglássam a Paradise kollekciót. Mikor elkezdtem olvasni, hogy erdei esküvő ihlette a menyasszonyi ruhákat, majd kiugrottam a bőrömből, tudtam, hogy itt van a ruhám. Mikor megláttam a PRD 237-et nem bírtam ki, hogy ne mutassam meg a már mellettem szundikáló édesanyámnak, aki valójában túl fáradt volt abban a pillanatban ehhez, én pedig úgy könyveltem el, hogy nem tetszik neki.

Év vége felé elérkezett az első ruhapróbám. Nem bírtam kivárni, hogy délutáni időpontot kapjak, így beértem egy ebédszünettel, de nem találtuk meg az igazit, sőt a közelében sem jártunk.

Majd próba próbát követett, édesanyám, a koszorúslányaim, valamint a szalon személyzete is azon volt, hogy megleljük, amit keresünk, de bennem teljes tanácstalanság lakozott. Mígnem a harmadik próba alkalmával felvetettem az ötletet, hogy felpróbálnám a PRD 237-et, és ebben a pillanatban eldőlt minden: mindenki egyetértett abban, hogy ez az én ruhám.

Mit szóltak a ruhához a vendégek és a férjed?

Gyurinak a próbák után mindig megmutattam az ott készült fotókat, és kértem, hogy mondja, el, melyik tetszik neki (így zártuk ki kapásból a sellő fazonú ruhákat), de végül nem tudhatta, hogy melyik ruhára esett a választás. Az igazit csak akkor láthatta meg, mikor az esküvő napján kiléptem a faházunkból, amiben készülődtünk, ott várt kezében a csodás csokrommal. Egyáltalán nem jutott szóhoz.

A vendégeink el voltak ájulva a ruhától, mindenki szerint tökéletesen passzol hozzám és a menyegző hangulatához.

Mesélsz kicsit a többi részletről is a megjelenéseddel kapcsolatban?

A koszorúslányaim koszorút szerettek volna viselni, így alakult ki, hogy nekik lesz koszorújuk, nekem pedig virágos hajdíszem. Kiegészítőt nem viseltem, a ruhám annyira csodálatos volt, hogy nem éreztem szükségesnek, a jegygyűrűm, majd a karikagyűrűm pontosan elegendő volt. A cipőm pedig egy szatén szandál volt amely a már említett akvarellvirágok színeivel azonos színű szalagokból állt. Ezzel kapcsolatban bizonytalan voltam, hogy illik-e a ruhához, de az utolsó varrodai próbámon megerősítést kaptam ezzel kapcsolatban is.

A fodrászom és sminkesem az unokahúgom volt, aki Németországban dolgozik ebben a szakmában. Fontos volt mindkettőnk számára, hogy ezen a napon ő készíthesse el a sminkemet és a hajamat, azonban így nem volt lehetőség próbát tartani, mert az esküvőt megelőző este érkezett az országba. De maximálisan megbíztam benne, tudtam, hogy jó kezekben leszek, és pontosan úgy fogok kinézni, ahogyan elképzeltem. Természetes hajat és sminket képzeltem el, semmi olyat nem akartam, ami idegen tőlem és más alkalommal nem viselném.

Milyen volt az esküvő, milyen emlékeid vannak róla?

Olyan volt, amilyennel elképzeltük. Az egész napot az erdőben töltöttük a barátainkkal, majd délután elkezdtek érkezni a vendégek, ekkor már nőtt bennünk az izgalom. Majd egy szempillantás alatt már szólt a zene és vonultam a nagypapám mellett az oltárhoz. A világ legtermészetesebb dolga volt számunkra az eskü, hiszen erre vártunk mióta, hogy egy család legyünk.

Eseményt esemény követett, eltáncoltuk a nyitótáncunk, majd hamarosan érkezett a torta, és egy szemvillanás alatt már új asszonyként kezemben egy gyertyával sétáltam az erdőben, a harmatos fűben, fel a pavilonba a vendégeinkhez.

Álomszerű volt az eljegyzés, a menyegző és az egész év is, ami eltelt. Nem kívánhatnánk szebbet.

Ha 5 szóval kellene jellemezned, milyen volt az esküvőtök?

Fiatalos, vidám, egyedi, romantikus, kötetlen.

Milyen volt a zene? Meddig tartott a parti?

A DJ a legkülönbözőbb zenéket játszotta, igyekeztünk mindenkinek a kedvére tenni. A meghívó tartalmazott egy kártyát, amin számot lehetett kérni. Mindenkit megtáncoltattunk a saját zenéjére.

A nyitótáncunkat Ed Sheeran Tenerife sea c. számára táncoltuk. Tudtuk hogy csodás koreográfiát rakott össze nekünk Rita, de utólag kiderült, hogy nem csak mi imádtuk, nagyon meghatódtak rajta a vendégeink is.

Éjfélkor gyertyafénykeringőt táncoltunk Salvador Sobral Amal Peros Dios c. számára, majd a menyecsketánc, ezt követően pedig a buli következett hajnali 4-ig.

Melyek voltak a legemlékezetesebb pillanatok?

A legemlékezetesebb pillanatok azok voltak mindkettőnk számára mikor megtapasztaltuk, hogy mennyi mindent tesznek meg értünk a szeretteink. Édesanyám egy éven át tartó kemény munkája, bármiről is volt szó, számíthattunk rá. A koszorúslányok és -fiúk egész nap ott segítettek, ahol tudtak, erőt, energiát nem sajnálva. A rokonaink, akik átutazták az országot vagy éppen Európát értünk. Ez a sok szeretet, amit kaptunk ez idő alatt, megerősített minket egymásban.

Mi volt a legszebb élményed?

Mindaddig, míg meg nem néztük az About Time c. filmet, aggódtunk, hogy mi lesz ha esni fog az esküvőn. Aztán megállapítottuk, hogy valójában milyen szép is tud lenni, ha esik az eső. Így amikor kápolnánál az eskünk alatt elkezdett csepegni az eső, egészen csodálatos és megható volt (majd el is állt pár perc múlva).

Mi volt, ami miatt a leginkább izgultál az esküvő előtt?

Elsősorban amiatt aggódtam, hogy lesz-e annyi időnk egymásra, amennyit szerettünk volna, és hogy meg tudunk-e érkezni lélekben a szertartásra.

Volt rossz emléked vagy olyan részlet, amit megváltoztatnál utólag?

Az egyetlen rossz dolog az volt, hogy csak egy napig tartott az egész. De persze igazán jóból mindig keveset adnak. 🙂

Esküvői szolgáltatók Eszter és Gyuri nagy napján:

Fotó: Peter Simon Photography 
Ruha: Daalarna 
Helyszín: Potykató pihenőpark
Virág: Torkos Rita
Tánc: Torkos Rita
Torta: CupcakeTortaműhely
Smink, frizura: Hairstyle by Athina
Zene: DJ Rolez

Még több valódi esküvői beszámolót találsz ezen a linken, kattints! A Daalarna legújabb esküvői kollekciói, az OCEAN és a SUNSET próbálhatók a Daalarna budapesti showroomjában. Időpont-foglaláshoz kattints ide az elérhetőségekért.