Ugyan első olvasásra talán egy új parfümre gondoltál, valójában nem egy illatról, hanem egy sminkmárkáról fogok mesélni. A By Terry rózsa eszenciával megbolondított termékei a nyár kedvenc darabjai lehetnek. A márka alapítója Terry de Gunzburg az alapozótól, a bronzosítón át, a szemhéjtusokig és a rúzsokig mindenre gondolt.

Az Operaház szomszédságában található Madison parfüméria ad otthont a By Terry termékcsaládnak, amely márka a sminken kívül a bőrápolásban is kedvelt a hölgyek körében, főleg azért, mert minden korosztály megtalálhatja a neki leginkább hasznos krémeket, szérumokat, testápolókat, sőt, már a sminkekben is választhatóak anti-aging, azaz fiatalító termékek. A Madison mutathatta be a By Terry legújabb nyári kollekcióját, a By Terry Sun Cruise-t, amelynek apropóján néhány újságíró, köztük én is, elsőként próbálhattuk ki a gyönyörű és illatos sminkeket. A tesztelésen kívül láthattuk, hogyan varázsolják át a Madison sminkmesterei a még nyár eleji világos bőrt üde bronzosítóval és élénk, pezsgő színekkel.

 

Bevallom őszintén, ezidáig nem sokat foglalkoztam a bronzosítással. A Pinteresten látott videók számomra inkább elrettentő példáként szolgálnak. Íjesztő, hogy már tizenéves lányok is képesek teljes egészében megváltoztatni arcvonásaikat, becsapva ezzel a körülöttük lévőket és saját magukat is. Pedig több réteg smink nélkül is gyönyörűek lennének. A bronzosítás, highlightolás, pirosítás valóban művészet a sminkelésen belül, de nagyon fontos, hogy legyen egy határ még a természetességen belül. A By Terry bemutatóján kellemesencsalódtam, ugyanis a nyári kollekcióban megtalálható árnyékolásra, világosításra, pirosításra való paletta olyan könnyű sminket varázsol a nők bőrére, amely abszolút megtartja természetességét, nem lesznek tőlük mesterkéltek, túlzóak a vonások. A fény felé fordulva az arc gyönyörűen csillog. Gyakorlatilag, ha valaki csak az arcbőrét szeretné kiemelni, élettel telivé varázsolni, nem is kell más sminkben gondolkodnia, elég, ha csak némi bronzosítót és fényt visz fel a megfelelő helyekre.Megint más, amikor készülünk valahova, egy nyáresti partira vagy egy esküvőre akár, izgalmas színekkel fokozható a hatás.

A By Terry története

A By Terry márkát Terry de Gunzburg alapította 1998-ban. Terry eredetileg orvosnak készült, majd egy életre szóló élmény hatására választotta a szépségápolás területét, amikor is egy évig a Carita nővérek mellett dolgozott, mint gyakornok. Elvarázsolták a sminkek és a bennük rejlő kimeríthetetlen lehetőségek.1970-ben már Yves Saint Laurent vette maga mellé, végül ő lett a márka művészeti igazgatója. 1998-ban azonban külön váltak útjaik, a személyre szabott és készített szépségápolási és sminktermékek felé kezdett kacsintgatni, majd megalapította önáló márkáját, a By Terry-t. A By Terry a rózsa eszenciáját veszi alapul, hatóanyagként és színezékként is kiváló alapanyag.

Az én két személyes kedvencem a kollekcióból a rúzsok és a szemhéjtusok voltak. Külön-külön, de együtt is intenzíven hatnak, feldobva a legegyszerűbb ruhákat is. Amellett, hogy gyönyörű árnyalatokban pompáznak éshogy rózsaillatot árasztanak még tartósak is, amely szerintem a nyáronelengedhetetlen kritiérium. A Rose Boom Boom, másik nevén a ‘flörtölő rózsaszín’ rúzs azóta vált a mindennapi sminkelésem eszközévé, amióta először próbáltam ki a Madisonban. Krémes állagú, tápláló, olyan érzés a szájon, mintha csak hidratáló ajakápoló lenne. Mindenközben vizes hatású rúzs, csillog és órákon keresztül kitart. Nem kenődik el, nem ragad a fogakra, egyszóval még nem találtam hozzá hasonlót.

 

A másik nagy kedvencem a szemhéjtus kollekció, azon belül is a Blue Fix, azaz ‘tengerészkék hullám’ és a Brown Glaze, ‘aranybarnán csillogó bronz’ fantázianevekre keresztelt árnyalatok. Egyszerre merészek és bájosak. Nem kell feltétlenül bronzbarnának lenni ahhoz, hogy jól álljanak ezek a színek. Onnan tudom, hogy magam is a világos bőrűek csoportját erősítem, kék szemmel és szőke hajjal, mégis amikor kipróbáltam ezt a két árnyalatot azonnal akartam mindkettőt. Vízállóak, így ellenállnak a megható pillanatoknak és a strandolásnak is.

Most már hivatalosan is nyár van, így ideje színekben és csillogásban gondolkodni. Egyszeregy bohém rúzs, máskor egy napcsókolta érzést keltő bronzosító hasznos kellékei lesznek az idei forró hónapoknak. Ne féljetek kísérletezni, adni egy kis plusz vidámságot a mindennapokhoz!

Szöveg: Czank Lívia, Fotók: Mányó Ádám