Esküvőre vagy hivatalos, de nem tudod, hogyan sminkeld ki magad? Sipos Zita sminkmester segítségével a tökéletes esküvői smink titkaiba avatunk be most titeket, amely bármely nyári esküvőn megállja a helyét. Próbáljátok ki ti is!

A vendég sminkje alapvetően nem figyelemfelkeltő, hiszen nem illik szebbnek lenni a menyasszonynál. Mivel a nyári esküvők melegben történnek, így különösen fontos, hogy a sminkhez használt festékek alapanyagai tartósak, esetleg vízállóak legyenek. Mivel ez egy alkalmi esemény, így egy könnyű alapozót érdemes azért feltenni, de a ragyogó bőrűek ezt akár el is hagyhatják.

 
 A tökéletes esküvői smink titkai 10 lépésben

A szemhéjra fényes port vigyünk fel, hogy a nyári napfényben tündököljenek a szemeink. Törekedjünk a natúr, földszínek használatára, az erős, füstös fekete kerülendő. A szemöldök is legyen minél természetesebb, ne nagyon használjunk rá semmilyen festékanyagot, elég, ha szépen átfésüljük egy erre alkalmas szemöldökspirállal. A száj lehet hangsúlyos, de itt sem ajánlott drámai színeket választani. A szempillát spirálozzuk, emeljük ki a tekintetet, de semmiképp ne használjunk soros műszempillát!

A következő sminkkel garantáltan ti lesztek a legcsinosabb vendégek az esküvőn!

Tökéletes esküvői smink lépésről lépésre:

  • Sminkelés előtt nyáron ne rakjunk krémet az alapozó alá, mert a melegben ettől csak még jobban ledobja az arcunk a sminket. Inkább az éjszakai arcápolásra és hidratálásra helyezzünk nagyobb hangsúlyt.

Szerzőnk, Jachimek Anett saját magán mutatja be a nagy átalakulás fázisait a Secret Stories olvasóinak

  • Az alapozó könnyű állagú legyen, pluszban a szemhéjon és a szem alá használjunk korrektort.
  • A matt hatásért a púder a felelős, egy kompakt verziót a táskába is bedobhatunk, ha a melegben nagyon elkezdene csillogni az arcunk, könnyen tudjuk korrigálni.

  • A szemöldökök legyenek minél természetesebbek, csak szükség esetén használjunk egy kevés port, mellyel átsatírozzuk a szemöldököt. Mi most egy kicsit ráerősíttettünk a szemöldökre, mert Anettnek nagyon világos színű a szemöldöke, az ő esetében érdemes minimálisan hangsúlyozni, hogy ezzel is keretet adjunk az arcának.
  • Pirosítónak inkább krémes állagút válasszunk, ez a melegben jobban tart, mint a porállagú pirosítók. Mi egy mályvás színárnyalatú pirosítót választottunk, hogy ezzel is még jobban kihangsúlyozzuk az arccsontot.
  • A szemre csillogó színeket alkalmaztam, a bronz, a rézvörös és a pezsgő különböző árnyalatait satíroztam el alul és felül is.

 

  • A felső szempilla tövébe, a külső részre 3-3 szál tincses szempillát ragasztottam – ez még az a határ, amitől nem lesz „mű” a smink, csak épphogy egy kicsit megdúsítja a szempillákat. Ezután egy fekete szempillaspirállal összedolgoztam a pillákat.
  • Ez a lépés nem kötelező, de mi egy kicsit megbolondítottuk a sminket: Anett szemének színéhez jól passzol a kék, így az alsó vízvonalat egy ilyen színű ceruzával emeltem ki.

 

  • A szájat ceruzával kontúroztam, satíroztam, majd a végén egy, a szem sminkjéhez hasonló árnyalatú, folyékony állagú rúzzsal festettem ki.
  • A smink i-jére a pontot a highlighter teszi fel, melyet a szem alatti és az arccsont közötti részre vittem fel ecset segítségével.

 

A tökéletes menyasszonyi smink titkairól ezen a linken olvashatsz bővebben. Ha pedig esküvői frizuratippek érdekelnek, kattints ide interjúnkért Hajas László mesterfodrásszal.