Ha nyár, akkor esküvő, ha esküvő, akkor örömanya – őt pedig kifogástalan smink illeti meg. Sipos Zita sminkmester nagy sikerű „5x-en túliak sminkje” tanfolyama során mindenki megtanulhatja, hogy milyen smink áll a legjobban egy ötvenen túli hölgynek. Zita most ezek közül a legfontosabb tudnivalókat osztja meg az olvasókkal. Íme a tökéletes örömanya smink titkai!

Örömanya smink

Fotó: Easyweddings AU

Milyen céllal indult az 50+ sminktanfolyam?

Az 5x-en túliak ötlete az örömanya sminkekből indult, ugyanis nagyon sokan keresnek fel minket, hogy hamarosan a gyermekük, unokájuk házasodik, és szeretnének maguknak szép sminket a nagy napra. Ezt a nagy igényt látva döntöttünk úgy, hogy elindítjuk a sminktanfolyamot, amelynek során megtanítjuk, hogyan sminkelje magát egy ötven fölötti hölgy – és nemcsak egy jeles eseményen, hanem a hétköznapokon is.

Egy bizonyos kor felett is sok lehetőségük van arra is, hogy a megfelelő színekkel és technikákkal üde, fiatalos, de korban hozzájuk illő sminket készítsenek maguknak.

Mi az, amiket nem szabad használnia egy 50 év feletti nőnek?

Szinte mindent lehet használni, de a legfontosabb a megfelelő anyagok kiválasztása. Sajnos csodákat nem szabad várni, mert a ráncokat a sminkek sem szüntetik meg, ezt meg kell értenie mindenkinek. De egy jól megválasztott alapozóval nagyon sokat javíthatunk a bőrünkön optikailag. Mindenképpen finom, jó minőségű, lágy alapozót ajánlok. Sokan azt hiszik, ha több vagy egy sűrűbb összetételű alapozót tesznek fel, az majd elfedi a táncokat, de ez sajnos nem igaz, sőt. Az erős fedést kerülni kell, ugyanis minél jobban fed, annál jobban szárít és hozza elő a ráncokat. A bőrhibákat külön kell elfedni, tanácsos korrektorral helyileg javítani. Ugyanígy a fényes szemhéjporokat és rúzsokat is kerülni kell, ugyanis sokkal jobban belemennek a ráncokba és csak jobban kiemelik azokat.

Jó példák 50 felett: Diane Keaton, Meryl Streep, Jane Fonda, Helen Mirren, Fotók: Pinterest

Mi a legfontosabb a sminkelést illetően egy 50 év feletti hölgy esetén?

A leglényegesebb a sminkelést megelőző arcápolás, ami után a sminkelés is sokkal egyszerűbb lesz. Ha örömanyáról beszélünk, akkor a nagy nap előtt ajánlatos egy kozmetikai kezelést igénybe vennie, ami tartalmaz radírozást, masszázst, pakolást, esetleg anti age-kezelést. A sminkelést megelőzően anti age szérum és ránctalanító krém használatát javaslom, melyek még jobban felfrissítik az arcbőrt. A legjobb egyébként, ha az alapozó is öregedésgátló összetevőket tartalmaz, ilyen például a Sothys Lift Defense Age-Defying Enriched Cream terméke is, ami tartós, nem esik össze és nem mászik bele a ráncokba.

Milyen a tökéletes örömanya smink?

A fent említett alapozás a legfontosabb, ezt követően púdert, az arccsontra egy kis highlightert javaslok. A szemhéjra kerüljük a fényes porokat, mindenképp matt festékeket használjunk, abból is inkább a földszíneket. A pillák tövébe egy erősebb kontúr is mehet, amit jól satírozzunk el. Kevés tincses pillát is használhatunk, de semmiképp ne sorosat és ne 3D tartós pillát! Aki szeretné hangsúlyozni a száját, annak tartós, matt rúzst ajánlanék, ami nem fut bele az apróbb ráncokba. A rúzs színe lehet erősebb, pirosas, ciklámenes, bordós, ezek általában mindenkinek jól állnak. Ugyanígy az arcpír is lehet kicsit hangsúlyosabb, de vigyázzunk, nehogy „bohócszerű” legyen a pirosítás! Ha az örömanya megfogadja ezeket a tanácsokat, garantáltan nem foghat mellé a sminkjével.

Nem csak az örömanya smink titkai érdekelnek? Kattints Szépség rovatunkra és olvass még több sminktippet vagy nézegess valódi esküvőket ezen a linken