A nyár legmelegebb időszakában különösen fontos, de egyébként is egész évben érvényes szabály a jó közérzet, a frissesség és a szép bőr érdekében, valamint a fejfájás ellen a megfelelő hidratálás. A Daalarna gyönyörű modelljeit kérdeztük arról, ők vajon mennyire tudatosak, ha vízivásról van szó és azt is megtudtuk, melyik a kedvenc Vöslauer ásványvizük. 

Vajon mennyi vizet isznak a hőségben a Daalarna modelljei? – Megkérdeztük őket, Fotó: Varga Zorán

Csizmadia Gréta

“Már kicsi korom óta sok folyadékot iszom, de az idő elteltével viszont még jobban odafigyelek rá. A szervezetemet pedig ha akarnám, sem tudnám becsapni, érzem, hogy nagyon igényli a folyadékot. Körülbelül 2,5-3 liter nálam az általános napi adag. A reggelt egy nagy bögre zöld teával és frissen facsart gyümölcslével kezdem. Napközben jöhet egy adag smoothie is, amelyet otthon készítek el. És persze víz, víz, víz. Ha nagyon meleg van, házi limonádéval kényeztetem magam. Sajnos a kávéért az íze miatt nagyon rajongok, de próbálok odafigyelni arra, hogy napi kettőnél ne igyak többet. Nem könnyű megállni. 🙂

Véleményem szerint nemcsak a szervezetemnek, de a bőrömnek is rettenetesen nagy szüksége van a megfelelő hidratálásra. Ezért mindenkinek azt javaslom, hogy ha teheti, figyeljen oda arra, hogy mit visz be a szervezetébe, mert hosszú távon meghálálja. “

Csizmadia Gréta a 2015-ös Daalarna bemutatón, Fotó: Kondella Misi

Jachimek Anett

„A sok munka és az egyetem miatt állandó rohanásban vagyok és olykor elfelejtek inni – ezt a rossz szokásomat pedig hajlamos vagyok nyáron is megtartani. Már egy ideje tudatosítottam magamban, hogy ez nem jó, hiszen a folyadékra nagy szüksége van a szervezetnek, ráadásul a megfelelő folyadékbevitel gondoskodik a szép bőrről is, ami a bemutatók és fotózások miatt is igen fontos nekem. Így azért, hogy megfelelő mennyiségű vizet igyak minden nap, letöltöttem egy alkalmazást, ami bizonyos időközönként szól, hogy igyak, a folyadékmennyiséget pedig évszaknak megfelelően állíthatom be – nyáron 3 liter a napi cél.

Jobbra: Jachimek Anett a Daalarna 2017-es divatbemutatóján, Fotók: Varga Zorán és FeCsa

Nem nagyon iszom mást a vízen kívül, legfeljebb ízesített vizet (a grapefruitos a kedvencem), de alapvetően a vizek terén elég válogatós vagyok, csak a legjobb minőségű termékeket választom. Összességében a szénsavmentes Vöslauer a kedvencem.”

Hangulatkép a Daalara atelier-ből, Fotó: Kondella Misi

Tóth Sára

Sajnos korántsem mondhatom el azt magamról, hogy odafigyelés nélkül eleget iszom. Valahogy napközben elterelődik a figyelmen, mindig valami mást csinálok, és egyszerűen elfeledkezem róla. Pedig ez lenne a legfontosabb, ezért tudatosan próbálok rá figyelni. Az iskolában mindig kikészítek magam elé egy 1 literes üveg vizet az asztalra, és fokozatosan kortyolgatok belőle.

Tóth Sára a Daalarna PARADISE kollekció kampányában, Fotó: Papp Éva és Schneider Zoltán

Versenyszerűen futok, szerintem az edzések alatt kell a legjobban odafigyelni a folyadékpótlásra, a dehidratáltság nagyban tudja csökkenteni az állóképességemet. Tipikus vízivó vagyok, vízen kívül nem nagyon iszom mást. Néha egy-két pohár tej vagy narancslé a reggelinél becsúszik, de semmilyen cukros üdítőt nem fogyasztok. A szénsavas víz is távol áll tőlem, szúrja a torkomat. 🙂

De az ízesített vizeket, amik éppen, hogy csak savasak és nem túl édesek, nagyon szeretem. Az egyik kedvencem például a Vöslauer mangós-őszibarackos íze.”

Hangulatfotó: Varga Zorán

Kulin Brigitta

„Egy ideje próbálok nagyon odafigyelni a megfelelő folyadékbevitelre. Sajnos ha például fotózáson vagyok, kevesebbet iszom, mert a nagy sietségben sokszor előfordul, hogy nem tudok arra is rendesen figyelni. Általában sima mentes vizet iszom és nem szeretem a nagyon hideg vizet, de úgy tudom, hogy az egyébként sem tesz jót a gyomornak.

Néha szoktam különlegesebb vizet is fogyasztani, a Vöslauer citrom-gyömbéres változatát például nagyon szeretem.”

Kulin Brigitta a Daalarna PARADISE kollekció lookbookjában, Fotó: Papp Éva és Schneider Zoltán

 

 

Fotó: Varga Zorán

Kattints ide és olvasgass további érdekességeket a Vöslauer ásványvizekről a márka weboldalán!