Különleges és emlékezetes nászútra vágysz? Akkor számodra ideális úticél lehet Japán. Ráadásul programoknak sem lesztek híján: szinte mindennap ünnepelnek valamilyen eseményt a felkelő nap országában.

,nászút,japán japán nászút,nászutas úticél,utazás,japán utazás,tokió nászút,nászút a világ körül,legjobb nászutak,őszi nászút,

TOKIÓ

Tokió egy halászfaluból nőtte ki magát a világ egyik legnagyobb gazdasági központjává. Annak ellenére, hogy a japán fővárosban több mint 13 millióan élnek, a világ egyik legbiztonságosabb városának számít. A nyüzsgő, neontól fénylő metropolisz felejthetetlen élményeket tartogat a szórakozni, vásárolni vagy művelődni vágyó látogatóknak.

A város egyik fénypontja a káprázatos Császári Palota, valamint az Edo Kastély, ami egykor a világ legnagyobb erődítménye volt. Shitamachi, Tokió óvárosi negyede megőrizte a régi idők hangulatát. Az Ueno Park, amelyben számtalan kulturális emlékhely és múzeum található, tavasszal, a cseresznyefák virágzásakor valóságos paradicsommá válik.

A Higashi Gyoen kert színpompás virágaival és csodálatos környezetével ideális hely a kikapcsolódáshoz. Ginza, az elegáns bevásárlónegyed számos üzletével vonzza a vásárlókat. Roppongi és Shinjuku, a diszkók, éttermek és éjszakai klubok sosem alvó negyedei mágnesként vonzzák a szórakozni vágyókat.

 

 

MOMIJI – japán őszi nagykörút

Japánban különösen nagy jelentősége van az évszakoknak: az ősz vörösen izzó juharfáival (a Momijik) az egyik legszebb időszak. Az enyhe októberi idő tökéletes arra, hogy felfedezzétek a vidéki Japán varázslatos tájait.

Egy ilyen helyen egyszerre elevenedik meg a szamurájok és gésák egykori világa. Az érintetlen, ősi Japán hangulata lengi be az utcákat és parkokat. Nem maradhatnak ki az ország legfontosabb látványosságai sem, ám érdemes kissé letérni a megszokott ösvényről és felderíteni az ország rejtettebb arcait is: Kanazawa, Takayama, Shirakawa-go is utunk részét képezi. Bővebb információ és izgalmas japán őszi körutak ezen a linken.

 

 

FONTOS TUDNIVALÓK AZ INDULÁS ELŐTT

ÚTLEVÉL

Japánba utazás előtt mindenképp ellenőrizzük az útlevelünket, ugyanis a tervezett hazaút után még 6 hónapig érvényesnek kell lennie.

IDŐJÁRÁS

A nyár Japánban nagyon meleg és rendkívül magas a páratartalom. A nyár a tűzijátékok és tűzfesztiválok időszaka. Június és július az eső és a tájfun évszaka. A téli hónapokban az idő tiszta és a hőmérő higanyszála ritkán süllyed 0 celsius alá. Az északi rész rendkívül népszerű a téli sportok szerelmeseinek körében. Az ősz októbertől decemberig tart. Ez az évszak főként a krizantém és a bonszáj fesztiválok időszaka. A tavasz a legideálisabb a Japánba történő utazáshoz. Virágtengereket talál az ember, bármerre is lép, a hamvasan virágzó japánrózsától egészen az íriszig minden gyönyörű színekben pompázik. Ilyenkor különböző virágfesztiválokat rendeznek.

ÉTTERMEK

Az éttermek ablakaiban a kínált fogások műanyag mását fedezhetjük fel, megkönnyítve ezzel a választást. A sushi sokkal olcsóbb, mint Európában. Amennyiben a szállás nem tartalmaz reggelit, választhatjuk a japán kávéházak elfogadható áru reggeli kínálatát, amelyek általában kávéból, pirítósból és salátából állnak. Szinte minden boltban vásárolhatunk friss szendvicseket vagy rizslabdákat (onigiri).

ÁRAK

Az árak valamivel magasabbak, mint itthon, de nem érik el pl. a skandináv- vagy német szintet. Leginkább a szállás és a távolsági közlekedés drága, de étkezni meglepően olcsón lehet. Az áruválaszték szinte mindenben felülmúlja az európait.

IDŐELTOLÓDÁS

Az időeltolódás Magyarország és Japán között 8 óra téli, illetve 7 óra nyári időszámítás alapján. Azaz a reggel 9 óra Budapesten 17 órának felel meg tokiói idő szerint télen, és 16 órának nyáron.

 

 

ÖLTÖZKÖDÉSI NORMÁK

Turistaként kényelmes, hétköznapi viseletben is betérhetünk a legtöbb helyre. A szentélyek meglátogatásakor le kell venni a cipőt, így mindenképpen legyen nálunk zokni.

FIZETÉSI MÓDOK

Japánban még mindig a készpénz a fő fizetési eszköz, főleg a kisebb boltokban, éttermekben. Japán pénzneme a jen (JPY). Hitelkártyákat nem mindenhol fogadnak el, a banki automaták pedig általában nem fogadnak el európai kártyát.

ELEKTROMOS ÁRAM

Japánban a konnektorok hálózati feszültsége 110 volt – keleten 50, nyugaton 60 hertzes frekvenciával. Adapter használata szükséges.

KÖZLEKEDÉS

A közúti közlekedésben a balkéz szabály érvényes. Japánban a Magyarországon kiállított nemzetközi jogosítványt nem fogadják el.

TAXI

Taxit nem lehet telefonon keresztül rendelni – a legegyszerűbb, ha leintünk egyet az utcán. Csak néhány taxisofőr beszél angolul Japánban, de megbízhatóak és segítőkészek. A taxi ajtaját az utasnak nem kell kinyitni. A taxival történő közlekedés nem olcsó a városokon belüli viszonylag nagy távolságok miatt, illetve egy minimum díjról (kb. 650 JPY) indul az óra.

 

 

Fotók és szöveg: Japánspecialista & Travelhouse

További hasznos információkat találsz Japán kultúrájáról, szokásairól és a japán etikettről a Japánspecialista weboldalán, japán körutakat a Travelhouse oldalán tudsz foglalni, ide kattintva pedig még több nászutas úticélközött böngészhetsz.