Csilla és Gyuri romantikus és felszabadult hangulatú esküvőjét a menyasszony és a vőlegény szemszögéből is bemutatjuk nektek. Az alábbi interjúban a vőlegény, Gyuri legszebb élményeiről olvashattok, aki megosztotta velünk, hogyan tervezte meg a lánykérést, milyen ruhában képzelte el a leendő feleségét, vagy hogy mennyire vette ki a részét a szervezésből. (Ide kattintva találjátok Csilla válaszait.)

Hogyan ismerted meg Csillát?

Csillát egy internetes app segítségével ismertem meg. Véletlen szerencse volt, hogy egymásra találtunk. Azóta is sokat beszélünk erről, hogy milyen kis esélye volt, hogy összehozzon minket a sors az interneten.

Meg tudsz ragadni egy olyan jellemvonást Csillából és a közös életetekből, amiből biztosan érezted, hogy szeretnéd, ha ő lenne majd egyszer a feleséged?

Csilla egy nagyon mély érzésekkel teli lány, akivel a kezdetek óta komoly volt a kapcsolatunk. Általában hosszú út vezet ahhoz, hogy egy férfi elhatározza, hogy megkéri valakinek a kezét, és biztosan tudja, vele akarja leélni az életét. Bennem már elég hamar megérett a gondolat és az érzés, hogy Csilla az, akivel el tudom képzelni az életem, aki mellett jóban-rosszban mindig társra találok. Persze el kellett telnie pár évnek, hogy a gondolatot tett is kövesse.

Elmeséled, milyen volt a lánykérés? Mennyire tervezed meg előre? Milyen szempontok szerint választottad ki az eljegyzési gyűrűt?

Nem szerettem volna, hogy a lánykérést a külsőségek határozzák meg, inkább azt, hogy az érzéseinkről és annak kimutatásáról szóljon, valamint, hogy jelentése legyen, hol és mikor történik. Bár eleinte beindult a fantáziám, miként tehetném ezt a pillanatot még romantikusabbá és emlékezetessé, azonban ezeket el kellett vetnem, mert szerettem volna, hogy Csillát teljesen váratlanul érje, és meglepetés legyen az utolsó pillanatig.

Abban biztos voltam, hogy egy számunkra fontos dátumhoz fogom igazítani a lánykérést, így sikerült is a harmadik évfordulónkra időzíteni. Szerencsére nem sejtette, hogy ilyen komoly tervem van erre a napra. Az első randihelyszíneink egyike volt az Esztergomi Bazilika, ahová visszatértünk ezen a napon. Sikerült úgy alakítanom, hogy azt higgye, az ő ötlete volt az úti cél és a program. Maga a lánykérés a Bazilika ugyanazon részén történt, ahol három évvel ezelőtt az első csók is.

Talán sohasem izgultam annyira, mint akkor, ott. Emlékszem, hogy mennyit kellett várnom arra a pillanatra, hogy ne legyen senki a közelben, csak mi.

Amikor eljött a megfelelő pillanat, elővettem a gyűrűt, letérdeltem, és feltettem a nagy kérdést. Csilla szóhoz sem tudott jutni, annyira váratlanul érte a kérdés. Örömében, könnyek közt csak erősen bólogatni tudott. Életem egyik legszebb pillanata volt.

Az eljegyzési gyűrű kiválasztása egy külön sztori lehetne. Sok utánajárás után végül egy klasszikus gyémánt eljegyzési gyűrűt választottam.

Miért tartottad fontosnak azt, hogy összeházasodjatok?

Mindketten hagyományt követő emberek vagyunk, így egyértelmű volt, ha egyszer odáig jut a kapcsolatunk, akkor összeházasodunk, és a családunk, barátaink körében mondjuk ki az igent. Nagyon kevés olyan esemény van az ember életében, ami ennyire meghatározó, mint az esküvő.

Az a boldogság és szeretet, amit átél ilyenkor az ember, örökre beleég az ember szívébe, és mindig mosolyt tud előcsalogatni, ha visszagondol erre a napra.

Milyen esküvőt szeretettek volna?

Mindenképpen egy modern, fiatalos, családias, romantikus esküvőt szerettünk volna. Voltak alapvető koncepcióink és vágyaink arra, hogy milyen legyen az esküvőnk. Tudtuk, hogy mit nem szeretnék és több formabontó ötletünk volt, amivel még személyesebbé tehettük, amivel még inkább magunkénak érezhettük a napot. Ezeket a vágyainkat a villában maximális meg is tudtuk valósítani, mivel meg volt a lehetőségünk arra, hogy szabadon döntsünk mindenről és nem korlátozta senki az elképzeléseinket. Szerintem egy esküvő esetén ez egy igen fontos dolog, hisz ezt a napot egyedivé így lehet elsősorban varázsolni.

Mennyire hasonlított az elképzelésetek ezzel kapcsolatban?

Az ötleteinket, terveinket nem sikerült 100 százalékig megvalósítani, hiszen abból rengeteg volt, időből viszont annál kevesebb. Mégis úgy érezzük, hogy még így is felülmúlta az elképzeléseinket, hisz egy dolog, amit az ember elképzel és megtervez, más, amikor megvalósulva látja is azt. Az egész nap folyamán csak ámultunk, hogy tényleg eljött a nap, amit olyan régóta szerveztünk, és kézzel fogható minden, amit meg szerettünk volna valósítani.

A férfiak általában kevésbé veszik ki a részüket az esküvőszervezés részéből. Te hogy voltál ezzel, mennyire vonódtál be?

Teljes mértékben. 🙂 Mivel esküvői fotósként dolgozom, így elég jól ismerem a lehetőségeket és sok szolgáltatót is, így egyértelmű volt, hogy teljes egészében kivegyem a részem a szervezésben. Egyedül a szervezés késői szakaszában tudtam kevésbé kivenni a részem, mivel a fotós munkáim is eléggé felgyülemlettek a szeptemberi dátumunkig.

Mely szolgáltatók voltak a prioritások számodra?

Talán nem meglepő, de a legfontosabb szolgáltató a fotós személye volt. Számtalanszor feltették a kérdést nekem korábban, hogy mi lesz, ha egyszer nekem lesz esküvőm, akkor ki fog fotózni? Persze akkor még viccelődtünk ezen, de amikor valóban esküvőt szervez az ember és választani kell, az más. Mégis, mikor meg lett az esküvő dátuma, már tudtuk kit szeretnénk. Rokolya Zsoltot, Roky-t kérdeztük meg először, szabad-e még aznap. A másik szolgáltató, akit szintén elsőként kerestünk meg, Belényi Zoltán volt, a ceremóniamesterünk. Csilla is ismerte, és látta is már munka közben, így nem volt kétségünk, hogy vele képzeljük a nagy napot.

A többi főbb szolgáltató kiválasztása is könnyedén ment szerencsére. A legtöbbjüket személyesen is ismertem korábbról, így a közös munka is nagyon jól telt mindenkivel, az esküvő előtt és az esküvő napján is. Mintha a szolgáltatók is a vendégsereg részei lettek volna.

Nagyon szerencsések vagyunk, hogy ilyen jó szakemberek segítettek minket a nagy napon, és hozzásegítettek ahhoz, hogy megvalósuljon minden, amit elképzeltünk.

Volt vitátok az esküvőszervezés során vagy olyan részlet, amiben nehezen jutottatok egyetértésre?

Viták természetesen akadtak, de ez egy esküvőszervezés alatt szinte teljesen normális dolog, főleg, ahogy egyre közelebb kerültünk az esküvő dátumához. Sokszor az apróbb dolgok tudtak parázs vitákat gerjeszteni, mivel nekem is voltak konkrét elképzeléseim és Csillának is, de a végén mindig sikerült közös egyetértésre jutnunk. 🙂

Mennyire figyeltél a részletekre a saját esküvői megjelenéseddel és a külsőségekkel kapcsolatban? Sokáig kerested az öltönyt vagy könnyen választottál?

Viszonylag későn kezdtem el foglalkozni az öltönykérdéssel és a saját megjelenésemmel kapcsolatban. Bár a fejemben egyértelmű volt, hogy mit szeretnék, de csak az esküvő előtt körülbelül egy hónappal találtam meg azt az öltönyt, amiben igazán el tudtam magam képzelni az esküvőn, és amiben valóban elegánsnak érezhettem magam. Persze ehhez kellett Csilla is, mert az ő véleménye nagyon fontos volt számomra, ő tudta, mi harmonizálna legjobban az ő ruhájához is.

A vőlegény, Gyuri

Csilla ruhája teljes meglepetés volt a számodra? Kikérte a véleményed előtte?

Figyelemmel kísértem a választás folyamatát, és nagyon kíváncsi is voltam, milyen lesz a végleges döntés. Annyit tudtam, hogy Daalarna ruha lesz, de minden más meglepetés volt. Egy-két részletben kérte csak ki a véleményem Csilla, például, hogy legyen-e uszály a ruhához vagy sem.

Csillának nagyon jó ízlése van, így tudtam, bármilyen ruhát is választ, abban gyönyörű lesz. 🙂

Milyen ruhában képzelted el őt?

Voltak elképzeléseim, és mivel sok Daalarnás menyasszonnyal találkoztam már, így bizonyos stílusjegyeket el tudtam képzelni, de nem szerettem volna túlságosan belegondolni, milyen lehet majd a ruhája. Hagytam, hogy az esküvő napján legyen igazi meglepetés. És tényleg az is volt, mert ilyet még korábban egyet sem láttam. 🙂

Mi volt az első gondolatod, amikor megláttad őt a Daalarna ruhájában?

Amikor először megpillantottam Csillát az esküvő napján szóhoz sem jutottam. Annyira szép volt, összhangban is volt minden. Hirtelen nem is hittem el, hogy ez most az én esküvőm, és hogy ő tényleg az én menyasszonyom. 🙂

Emlékszel arra, hogy a nagy napon a készülődés során mi foglalkoztatott a legjobban, mi miatt izgultál a legjobban?

A készülődésünk a villában volt, és egyszerre zajlottak az előkészületek, a sminkelés valamint a termek berendezése, a dekorálás és a terítés. Így amíg Csilláékat sminkelték, addig én próbáltam koordinálni a hátramaradt feladatokat, szolgáltatókat. Ami miatt izgultam, hogy időben elkészüljek én is, illetve, hogy a legjobb barátom és egyben tanúm is időben megérkezzen, hogy segédkezni tudjon a készülődésemnél.

A készülődést követő első találkozás volt, amit leginkább vártam, hogy végre megláthassam Csillát.

Ha 5 szóval kellene jellemezned, milyen volt az esküvőtök?

Megható, felszabadult, romantikus, álomszerű, felejthetetlen.

Melyek voltak számodra a legemlékezetesebb pillanatok?

Az egyik mindenképpen az első találkozás, de számomra az egész nap olyan pillanatokat hordozott, amelyek egyformán bevésődtek az emlékeimbe.

Mi volt a legszebb élményed?

A legszebb talán az volt, mikor Csillának a fogadalmát hallgathattam a polgári szertartásunknál. Nem tudtuk, mit fog mondani a másik, és azt sem sejtettük, milyen érzelmeket fog kihozni belőlünk.

Mi volt, ami miatt a leginkább izgultál az esküvő előtt?

Talán a nyitótáncunk volt, ami miatt izgultunk leginkább Csillával. Kevés időnk maradt a felkészülésre. Az esküvő előtti napon sikerült először hibák nélkül eltáncolni. Az esküvő napján viszont nem volt már rá időnk, hogy utoljára elgyakoroljuk, és az ajándékátadás után egyből a nyitótáncba csöppentünk, így egy-két baki ugyan becsúszott, de ebből a vendégek szerencsére nem sokat észleltek, és nagy sikere lett a táncunknak.

Volt rossz emléked vagy olyan részlet, amit megváltoztatnál/másképp csinálnál utólag?

Az esküvő szervezését utólag kicsivel hamarabb kezdeném el. Bár így is majdnem egy évvel korábban kezdtük el, de sosem tudni, milyen problémákba, akadályokba ütközik az ember a szervezésbenm és a mi esküvőnknél felmerült egy-két probléma, ami lelassította a szervezést.

Az esküvő előtti napok már nagyon fárasztóak és stresszesek voltak, és az esküvő napjára így nem tudtunk igazán rápihenni.

Pedig magam is szoktam javasolni a pároknak, hogy pihenjenek rá az esküvőre. Legjobb, ha az esküvő hetére már csak az utolsó simítások maradnak. Sokszor persze ez kivitelezhetetlen, de az biztos, utólag mindent úgy szerveznénk, hogy az esküvő előtti napunk és az esküvő délelőttje már nyugis legyen. Amikor pedig elkezdődnek az események, azok úgy is mindig úgy alakulnak, ahogy annak lennie kell.

Hol voltatok nászúton, és miért pont ezt a helyet választottátok?

Közvetlenül az esküvő után volt lehetőségünk pár napra elutazni Noszvajra, kipihenni magunkat és élvezni a házas élet első napjait. Amit ajánlok minden párnak, mert ilyenkor még tart az az érzés, hogy mintha csak egy álom lett volna az esküvő, és fel lehet idézni minden apró mozzanatot az esküvőről. Egy hosszabb utazást is tervezünk, ami kicsit aktívabb lesz, Vietnámba és Kambodzsába.

Szolgáltatók: 

Helyszín: Sorg-villa
Fotó: Rokolya Photography
Menyasszonyi ruha: Daalarna
Vőlegény öltöny: Digel Store Budapest
Video: Sanchofilm Cinematográfia
Ceremóniamester: Belényi Zoltán
Dj: Gasper – Gáspár Ákos
Szertartásvezető: Gohér Zsuzsa
Catering: Pepper House Catering
Dekoráció és virágok: Kifli és Rezeda
Asztalok, székek: Dress The Day
Fatáblák, ültetőkártyák: Kisdió
Meghívó, grafikai anyagok: Linda Buttercup Design
Smink: Kádár Andrea – n’drea make-up
Haj: Lola’s hair Budapest
Torta és sütemények: fromJuci
Tánctanár: Szénási Roland
Köntös: Darcsi Orsolya

Ide kattintva találjátok Csilla válaszait. Még több valódi esküvői beszámolót olvashatsz ezen a linken, kattints! Kövess minket az Instagramon még több inspirációért! Nézd meg a Daalarna legújabb esküvői kollekciójának kampányfotóit ide kattintva