Dorottya és Andrej nagyon pink, nagyon arany és romantikusan vintage nagy napjával folytatjuk valódi esküvőket bemutató sorozatunkat. 🙂

Fotók: Jágity Fanni Fotográfus

Hogyan ismerkedtetek meg a férjeddel?

13 éves korom óta ismerem, egy városban nőttünk fel (Baranya megye, Siklós). A húgával kötött barátságunk során ismertem meg közelebbről. Mondhatom, hogy szerelmünk már gyerekkorunkba elkezdődött: több mint 10 éve alkotunk egy párt és most végre egybekötöttük az életünket is.

Milyen volt a lánykérés?

A lánykérés nagyon egyedi és romantikus volt. A nagy kérdést Bécsben tette fel egy adventi hétvége alkalmával. Egy egész napos városnézést követően a Rathausplatznál lévő vásárban, egy szívecskelámpásokkal díszített fa alatt átadott egy Kinder tojást (ez a kedvencem), ami a meseszép gyűrűmet rejtette.

Mondhatom, hogy életem egyik legszebb pillanatát éltem át.

Mi volt az esküvő koncepciója, milyen napot képzeltetek el magatoknak?

A koncepciónk az volt, hogy a vendégeket is átjárja az a boldogság, ami kettőnket. A nagy napunkat a szűk család és barátok körében szerettük volna eltölteni. Az elképzelésünk az volt, hogy létrehozzunk egy romantikus kis világot, amiben mindenki együtt örül velünk.

Hogyan találtátok meg az ideális helyszínt ehhez?

Olyan helyszínt szerettünk volna, amibe jól beleillik a vintage hangulat. Az elképzelésünk az volt, hogy kicsit rusztikusabb, vidékiesebb de mégis modern hely legyen. Mivel sokat járunk Villányba, nem volt nehéz rátalálni az ideális helyszínre, a Sauska Pincészetre.

Ami elsőre megtetszett, az a háttérbe kimagasló hegy, valamint a szőlőültetvények látványa. Az esküvői videónk ezt a képet nagyon jól visszaadja.

Hogyan, mennyi idő alatt szerveztétek meg az esküvőt?

Az esküvőnket egy év alatt szerveztük meg, a legfontosabb dolgokat időben le kellett foglalni. Igyekeztünk nem az utolsó pillanatban nekiállni… Felosztottuk egymás között, ki mit intéz, és persze a családunk is nagyon sokat segített.

Mi volt az álmotok a dekorra, a meghívókra és a grafikára vonatkozóan?

A dekorral kapcsolatban három fő szempont volt, legyen: nagyon pink, nagyon arany és romantikusan vintage. 🙂 A dekoráció nagy részét mi szereztük be és mi készítettük, a helyszínt is mi dekoráltuk. Természetesen a virágdekorációt szakemberre bíztuk, aki hamar ráérzett az elképzelésünkre.

Ki készítette a süteményeket és a menyasszonyi tortát?

A süteményeket és a tortánkat a helyi Czukor Borsó (András Márta) névre hallgató cukrászda-kávézó készítette. A hagyományos formák lettek ötvözve a modern és különleges ízekkel. Külön desszertasztalt készítettünk, ahonnan a vendégek kedvükre válogathattak a finomabbnál finomabb süteményekből.

Hogyan esett a választásod pont erre a gyönyörű és különleges Daalarna esküvői ruhára? Milyen élményeid vannak a ruhapróbákról?

Kislánykoromban gyűjtöttem az esküvői magazinokat, már akkor tervezgettem, milyen ruhám lesz a nagy napon. A Daalarna ruhát, amit választottam, a 2016-os februári bemutatón láttam meg és szerelem volt első pillantásra. Szerettem volna valami légies és könnyed ruhát, amiben könnyen tudok mozogni, táncolni.

A ruhapróbák izgalmasak voltak és nagyon jó hangulatban teltek.

Mit szóltak a ruhához a vendégek és a férjed?

A ruhát a férjemmel együtt választottuk, szerettem volna, ha egy olyan darab van rajtam, amitől neki is eláll a lélegzet. A hatást azt hiszem elérte, hiszen a vendégek is sorra jöttek és mondták, hogy nagyon különleges, egyedi és olyan „Dorcis”. 🙂

Mesélsz kicsit a többi részletről is a megjelenéseddel kapcsolatban?

Mivel a ruhám elég különleges volt, így próbáltunk kicsit visszafogottabb frizurát és sminket készíteni. Mániákusan szeretek figyelni az apró részletekre, hogy minden passzoljon mindenhez, ezt a megrögzöttségemet kiélhettem a dekorációban. 12 koszorúslányom volt, akik a pink két árnyalatában pompáztak. A kedvencem a vendégeknek kialakított fotósarok volt. Szerettünk volna egy olyan kis interaktív élményt adni a vendégeinknek, amivel jól szórakozhatnak. Polaroidfényképezőt helyeztünk el egy üres fotó albummal, valamint a fotózáshoz szükséges kis kiegészítőket.

Egymásról készíthettek fényképeket, amiket az albumba beragaszthattak és írhattak nekünk hozzá, lényegében ez volt a vendégkönyv.

Milyen volt az esküvő, milyen emlékeid vannak róla?

Az esküvő nagyon jó hangulatú volt, felejthetetlen élmény mindannyiunk számára.

Ha 5 szóval kellene jellemezned?

Meghitt, romantikus, bulis, táncos, nagyon pink és arany.

Milyen volt a zene? Meddig tartott a parti?

A bulit a nyitótáncunkkal indítottuk, ami mindenki számára nagy meglepetés volt. A zenéért és a hangulatért Heszberger Tamás DJ kezeskedett, minden korosztály zenei ízlését sikerült eltalálnia és a parti másnap reggel 6-ig tartott. Az esküvő levezénylésében nagy segítségünkre volt Nagy Csaba ceremóniamester, aki minden helyzetet kezelt, intézkedett, ha kellett és irányította az egész napot, hogy minden zökkenőmentesen alakuljon.

Melyek voltak a legemlékezetesebb pillanatok?

A legemlékezetesebb az volt, amikor édesapám bekísért a templomba és átnyújtotta a kezem a leendő férjemnek.

Mi volt a legszebb élményed?

A legszebb élményem akkor volt, amikor a videófelvételeket készítettük. Videósunk, Mario Horvátországból érkezett és az esküvő előtti napon elmentünk pár felvételt készíteni. Azért ez a legszebb, mivel a sok jövés-menésben, szervezésben, pakolásban nem volt egymásra időnk a férjemmel, sokat stresszeltünk, rohantunk, kapkodtunk. Mario volt az, aki, ha mondhatom, a videózás 1,5 órájára megállította az időt számunkra.

Semmi más dolgunk nem volt, csak egymásra figyelni és ez nekünk nagyon sokat jelentett.

Mi volt, ami miatt a leginkább izgultál az esküvő előtt?

A legjobban azért aggódtam, hogy ne hervadjanak el a virágok a nagy melegben, de szerencsére enyhébb volt az idő, így minden dekor bírta.

Volt rossz emléked vagy olyan részlet, amit megváltoztatnál utólag?

Nagyon gyorsan elröpül az egész. Csak annyit változtatnék, hogy aludnék egy nagyot a NAGY nap előtt! 🙂

Esküvői szolgáltatók Dorci és Andrej nagy napján:

Fotó: Jágity Fanni Fotográfus
Ruha: Daalarna 
Helyszín/étel: Sauska Pincészet – Villány
Virágdekor: Pillangó virágüzlet
Ceremóniamester: Nagy Csaba
Videó: Cat Paw Videography /Mario Špicar
Zene: Heszberger Tamás
Smink: Hambuch Dóri
Haj: Holcapfel Andrea

Még több valódi esküvői beszámolót találsz ezen a linken, kattints! A Daalarna legújabb esküvői kollekciói, az OCEAN és a SUNSET próbálhatók a Daalarna budapesti showroomjában. Időpont-foglaláshoz kattints ide az elérhetőségekért.