“Sok csodálatos pillanata volt az esküvőnknek, de számomra a két legjobban várt és végül legemlékezetesebb az volt, amikor édesapám, majd pár perccel később Laci először látott meg a ruhában. Nem lehet leírni azt a boldogságot, amit a szemükben láttam.” – Enikő és Laci nagy napjával folytatjuk valódi esküvőket bemutató sorozatunkat. 

Hogyan ismerkedtetek meg Lacival?

Életem legnehezebb időszakában ismerkedtem meg Lacival, amikor elvesztettem az édesanyámat egy hosszú betegség után, és visszamentem dolgozni. Egy munkahelyre sodródtunk és először barátok lettünk. A vele töltött idő megtanított újra mosolyogni, aztán egymásba szerettünk.

Milyen volt a lánykérés?

Fél éve lehettünk együtt, amikor először kezdtem korcsolyázni tanítani a Városligeti Műjégpályán. Állítólag Laci már akkor megfogadta, hogy ha egyszer megkéri a kezem, arra ott fog majd sor kerülni és így is lett. Négy évvel később, 2016 telén kivitt este munka után korizni és egyszer csak a jégpálya feletti hídra mutatott.

Ott állt az összes barátom és édesapám, mindenki, aki fontos számomra és egy leplet engedtek le a felirattal: “Hozzám jössz, Bubu?”

Mire könnyek között visszafordultam Lacihoz, már a jégen térdelt, a korcsolyázók pedig körbeállva tapsoltak, mikor igent mondtam neki és megcsókoltam. Nagyon romantikus és megható volt. Utána a hídon pezsgővel várt minket a kis társaság.

Mi volt az esküvő koncepciója, milyen esküvőt képzeltetek el magatoknak?

A színekben (bordó, kék, sok zöld) és a helyszín hangulatában (vidéki, rusztikus, természetközeli) határozott elképzelésünk volt, amivel a dekorosok is könnyen tudtak azonosulni.

Hogyan találtátok meg az ideális helyszínt?

Laci Csurgóról származik, én pedig Budapestről, így szerettük volna a főváros közelében, de mégis valahol vidéken tartani az esküvőt. Néhány inkább vidéken tartott hagyományt is szerettünk volna őrizni a programban, hogy az egész vendégseregnek kedvére való legyen majd a nagy nap. Így esett a választásunk a Deák Udvarházra. Ahogy először személyesen volt szerencsénk meglátogatni a helyszínt, magával ragadott az a családias, kicsit falusias, mégis modern atmoszféra. A Deák család nagyon kedves és készséges volt mindenben, istenien főznek. Az erdővel körülölelt ház a tóval pedig egészen mesebeli.

Hogyan, mennyi idő alatt szerveztétek meg az esküvőt?

Laci 2016 decemberében kérte meg a kezem és 2017. szeptember 15-én volt az esküvő. Kevesebb mint egy évünk volt a szervezésre, de Vágvölgyi Andrea, az esküvőszervezőnk személyében olyan segítségre találtunk, hogy nem kellett aggódnunk hogy esetleg kevés lesz az idő.

Mi volt a kérésetek a dekorra, a meghívókra és a grafikára vonatkozóan?

Elképzeléseink alapján Andi hamar összehozott minket a számunkra tökéletes szolgáltatókkal és nem csak a dekort illetően. Bogdán Levente személyében olyan ceremóniamesterünk volt, aki minden korosztályt meg tudott nevettetni egész nap, DJ Misik zenéinek köszönhetően mindig voltak a táncparketten. Rozsondai Attila virágdekorációi varázslatos hangulatot adtak, mind a ceremónia helyszínének, mind a télikertnek, ahol a vacsorát tartottuk, és mindezekhez tökéletesen passzolt a bordó virágokból kötött gyönyörű csokrom, koszorúm és a vőlegény kitűzője illetve a koszorúslányok virágdíszei. A meghívók és egyéb grafikák pedig szintén dekorral harmonizálók és nagyon személyesek lettek Bernuskaa-nak köszönhetően, aki nagyon régi barátnőm, így pontosan tudta mi tükrözne minket igazán.

Milyen ételeket választottatok a vendégeknek? És a sütemények + menyasszonyi torta?

Házias ízeket szerettünk volna, nagy választékot, kiadós adagokat. A kemencében, ott helyben, frissen sült ételek abszolút kielégítették az igényeinket, sőt azt hiszem, mikor Laci mamája megdicsérte a rétest (aki szintén világbajnok rétest tud sütni), úgy éreztük, felül is múlta az elképzeléseinket. A menyasszonyi tortánk és a desszertasztal süteményei pedig ágiiiiii kicsi világa keze munkáját dícsérik. A süteményei nem csak csodaszépek, de nagyon finomak is voltak.

Hogyan választottad ki a ruhádat?

A ruhaválasztás nem ment könnyen. Januárban kezdtem járni a szalonokat, úgy képzeltem, hogy majd felkapok egy kész darabot és érzem, hogy mintha rám öntötték volna. De nem jött az érzés és teltek a hónapok. Végül elmentem a Daalarna szalonba és megláttam azokat a gyönyörű kristálytüll szoknyákat, amiket előtte sehol máshol. Tudtam, hogy jó helyen járok, végre! A kiállított és próbálható darabok közül az egyiknek a felső része tetszett, kis módosításokkal, a másiknak a szoknyája és mikor mosolyogva bólogattak a szalonban, hogy minden elképzelésem megvalósítható, rájöttem, hogy a személyre szabott ruhavarratás a legtökéletesebb választás egy menyasszony számára. A próbák nagyon jó hangulatban teltek és minden kérésemet gond nélkül teljesítették. A kedvesség és a készségesség miatt nagyon szívesen jártam a próbákra.

És amikor az utolsó próbán felvettem a ruhát, akkor megvolt végre az a bizonyos érzés, amire olyan sokat kellett várnom, hogy igen, ez az én ruhám! 🙂

Mit szóltak a ruhához a vendégek és a férjed?

Sok csodálatos pillanata volt az esküvőnknek, de számomra a két legjobban várt és végül legemlékezetesebb az volt, amikor édesapám, majd pár perccel később Laci először látott meg a ruhában. Hogy minél jobban kiélvezhessük és megélhessük ezeket az első találkozásokat, úgy alakítottuk, hogy ezekre még a készülődés után a Deák udvarháznál kerüljön sor. Nem lehet leírni azt a boldogságot, amit a szemükben láttam. Könnyekben törtünk ki, mi is és a barátaink is, akik ezeknek részesei voltak. Apu a készülődés végén a lányok koszorújában látott meg először, Laci pedig a tó partján várt rám a csokrommal a szülei és a barátaink körében.

Azt hiszem, ezek a reakciók magukért beszélnek, mindenki imádta a ruhát. Azt mondták, ez annyira én vagyok és ezt a Daalarnának köszönhetem.

Mesélsz a többi részletről is a megjelenéseddel kapcsolatban?

Bordó volt a rúzsom, a körmöm, a cipőm és a szuper koszorúm virágai is. A vendégek szerint nagyon egyedire, karakteresre és látványosra sikerült a megjelenésem és pont ezt szerettem volna elérni. Amikor minden részlet a helyére került és tükörbe néztem egy hihetetlen önbizalombomba robbant bennem attól, amit láttam és ez az érzés az egész napomat bearanyozta.

Mesélsz kicsit a többi részletről is a megjelenéseddel kapcsolatban?

Bordó volt a rúzsom, a körmöm, a cipőm és a szuper koszorúm virágai is. A vendégek szerint nagyon egyedire, karakteresre és látványosra sikerült a megjelenésem, és pont ezt szerettem volna elérni. Amikor minden részlet a helyére került és tükörbe néztem, egy hihetetlen önbizalombomba robbant bennem attól, amit láttam és ez az érzés az egész napomat bearanyozta.

A koszorúslányok bordó maxiruhákban voltak. Kicsit aggódtunk, hogy mit veszünk majd a ruhákra, ha hűvösebbre fordul az idő. Úgy éreztük, hogy egy elegáns blézer nem passzolna hozzánk, úgyhogy formabontóan farmerdzsekikbe bújtunk, ami annyira megtetszett, hogy még a kreatív fotókon is visszaköszön. Nekem pedig a farmerdzsekik mellett volt még egy nagyon személyes kiegészítőm. Egy hófehér pelerin, amit még édesanyám viselt az ő esküvőjén sok évvel ezelőtt. Ez a kiegészítő is velem volt aznap.

Milyen volt az esküvő, milyen emlékeid vannak róla?

Nagyon sok emlékezetes pillanatot őrzünk a nagy napról és a szuper fotósunknak Kondella Misinek, illetve a videósunknak, a Roterának köszönhetően ezeket olyan tökéletesen sikerült megörökíteni, hogy még a leendő unokáinknak is hiánytalanul tudjuk majd őket átadni. Az esküvőn sokat sírtunk és nevettünk, megható és vicces pillanatok váltották egymást egész nap.

Megható volt a templomi szertartás a csodálatos Ócsai Református templom ódon falai között és a szabadtéri polgári szertartás is a Deák udvarház tavának partján, illetve a beszédeink is nagyon érzelmes percei voltak a napnak. A legviccesebb pillanatok Levinek, a ceremóniamesterünknek köszönhetőek, aki jól megizzasztotta Lacit a menyasszonyrablás után, hogy visszaszerezzen.

Fekvőtámasz közben bókolástól, a szoknya alatt éneklésen át a cipőből ivásig volt ott minden.

Meddig tartott a parti?

Mindenféle zene volt a mai pop slágerektől a mulatósig, így mindenki megtalálta benne a kedvenceit. Hajnali 5-ig nyomtuk a bulit, már világosodott, mikor megcéloztuk a gyönyörű nászutas lakosztályt. A zene egyébként nem csak a bulin adott pluszt a naphoz. A polgári szertartáson apu a Margaret Island Feszt szerelem című számára kísért Lacihoz, a Baywach főcímdalára vonultunk be a vendégek közé a vacsorára, Ed Sheeran Perfect című számára táncoltunk és a torta a Trónok harca zenéjére érkezett. Más-más okból ezek a zenék rengeteget jelentenek nekünk, ezért minden házasság előtt álló párnak azt tanácsolom, hogy szánjanak időt arra, hogy ezeket a zenéket maguk válasszák ki, mert még személyesebbé teszi ezeket a pillanatokat.

Mi volt, ami miatt a leginkább izgultál az esküvő előtt?

Mint oly sok más pár, mi is nagyon izgultunk, hogy ne rontsuk el a nyitótáncot, de szerencsére olyan jól sikerült, hogy vissza is tapsoltak minket.

Volt rossz emléked vagy olyan részlet, amit megváltoztatnál utólag?

Egyedül az a pillanat volt rossz, amikor konstatáltuk, hogy vége van. Annyi készülődés után olyan gyorsan elmúlt. Szerencsére sokan, akik már túl voltak az esküvőn, jó tanáccsal láttak el, hogy sokszor álljak meg egy-egy pillanatra és szívjam magamba az élményt, az arcokat, az érzéseket, a látványt…mindent. Igyekeztem a tanácsnak eleget tenni, így úgy érzem sikerült igazán megélnem minden pillanatát.

Annak egyébként nagyon örültünk, hogy úgy döntöttünk, hogy nem az esküvő napján kerítettünk sort félrevonulva a vendégektől a kreatív fotósorozat elkészítésére, hanem egy későbbi időpontban.

Ennek rengeteg előnye volt. Egyrészt jó volt egy pillanatra sem otthagyni az értünk jött vendégsereget, illetve szuper volt még egyszer felvenni az esküvői ruhát, másrészt mivel mi Szlovéniába utaztunk a fotók elkészítéséhez, így a fotózás nagy kaland volt és egy hatalmas plusz élménnyel toldotta meg a csodás esküvői pillanataink sorát.

Esküvői szolgáltatók Enikő és Laci nagy napján:

Fotók: Kondella Misi Photography
Esküvőszervező: Dream Wedding – Vágvölgyi Andrea
Menyasszonyi ruha: Daalarna – Benes Anita
Helyszín: Deák Udvarház
Dekor és meghívó: Bernuskaa
Virágok: Casa Budapest Flower
Ceremóniamester: Bogdán Levi
Haj: Huszka Petra Hair
Smink: Nora Brown Makeup
Zene: István Misik
Torta: Ágiiiiii Kicsi Világa
Tánctanár: Anna Pollák
Videó: Rotera

Még több valódi esküvői beszámolót találsz ezen a linken, kattints! Vagy kövess minket az Instagramon még több inspirációért! A Daalarna aktuális esküvői kollekciói, az OCEAN és a SUNSET felpróbálhatók a Daalarna budapesti showroomjában. Időpont-foglaláshoz kattints ide az elérhetőségekért.