Valódi esküvőket bemutató sorozatunkban ezúttal egy meghitt őszi esküvő, Adri és Balázs nagy napjának eseményeit ismerhetitek meg a menyasszony beszámolója és az esküvőn készült fotók segítségével. 

,őszi esküvő,szeptemberi esküvő,esküvői beszámoló,daalarna ruha,esküvői ruha,esküvői beszámoló,

Meghitt őszi esküvő a Rókusfalvy Birtokon

Milyen esküvőt álmodtatok meg magatoknak, melyek voltak a legfőbb szempontok?

Családias, közvetlen, természetes esküvőt szerettünk volna, ezért az egyik jó barátunkat kértük meg arra, hogy segítsen az esküvőnk levezetésében. Fontos volt számunkra, hogy mindkettőnk személyisége, ízlése tükröződjön az esküvőnkben, így minden döntést együtt hoztunk meg.

Abban biztosak voltunk, hogy semmit sem akarunk túlizgulni, túlszervezni és szeretnénk arra koncentrálni, hogy ez az egyik legszebb nap az életünkben.

Mikor kezdtétek az őszi esküvő első előkészületeit?

Az esküvőt nagyjából fél év alatt szerveztük meg, ez az idő bőven elég volt. Mivel egy vasárnapi napot néztünk ki, könnyen találtunk szolgáltatókat is. Határozott elképzeléseink nem voltak, főként blogokat olvastam és a Pinteresten néztem ötleteket, illetve barátainktól, családtagjainktól kaptunk tanácsokat. Első lépésként helyszínt és fotóst kerestünk. A fotósunkról, Horváth Veronikáról is egy blogon olvastam először. Nagyon megtetszett Veronika látásmódja, és a férjemnek is az ő képei tetszettek a legjobban, így őt kértük meg, hogy örökítse meg a legszebb pillanatokat.

Hogyan találtátok meg az ideális helyszínt?

Olyan helyszínt szerettünk volna, amelyik természetközeli, egyszerű, önmagában is gyönyörű. A Rókusfalvy Birtokról először szintén az interneten olvastunk, ez volt a második helyszín, amit megnéztünk. A kis házak, a szőlőbirtok, a gyönyörű kilátás azonnal megfogott minket. A birtok esküvőszervezője, Fruzsi végig segített minket az előkészületekben és az esküvőnk napján is.

Milyen szempontok szerint választottad ki a menyasszonyi ruhádat?  

Mielőtt a Daalarna szalonba elmentünk volna, kinéztem több modellt is. Mindenképpen csipke-tüll variációban gondolkodtam. Valójában bármelyik ruhában férjhez mentem volna azok közül, amiket próbáltam, annyira gyönyörűek voltak. Mégis ebben a ruhában éreztem a legjobban magam, és úgy gondoltam, hogy a férjemnek is ebben fogok a legjobban tetszeni.

Milyen emlékeid vannak az esküvőről?

Az esküvőnk számunkra egy csodaszép emlék maradt, rengeteg gyönyörű pillanattal. Ebben nagyon fontos szerepe volt a családunknak, a barátainknak és a szolgáltatóknak is, akik mind hozzájárultak ahhoz, hogy valóban életünk legszebb napját élhettük át.

Mi volt a legszebb élményed?

A legszebb élmény számomra az volt, amikor a polgári szertartás és a gratulációkat követően pár percig kettesben maradtunk a férjemmel. Akkor tudatosult bennünk, hogy már férj és feleség vagyunk, csodálatos érzés volt.

,őszi esküvő,szeptemberi esküvő,esküvői beszámoló,daalarna ruha,esküvői ruha,esküvői beszámoló,

Mi volt a catering koncepciója, milyen ételeket választottatok a vendégeknek?

A catering kiválasztásánál átnéztük a Rókusfalvy Birtok által ajánlott cégeket, akik közül az ArtGastronomyt választottuk. A menü kialakítása során nagyon rugalmasak voltak, így laktóz-, gluténérzékeny illetve vegetáriánus vendégeinknek is többféle ételből választhattak. Az ételek nagyon finomak voltak és a személyzet is kedves volt, maximálisan meg voltunk elégedve.

Ki készítette a menyasszonyi tortát?

A Lefi cukrászdát kértük meg a sütemények és a mennyasszonyi torta elkészítésére, mivel ők régóta a családunk barátai, és a legfinomabb süteményeket ők készítik. A menyasszonyi torta szintjei különböző ízesítésűek voltak: volt párizsi krémes, túrós és gyümölcsös. Emellett voltak kisebb torták is citrom, sacher és csokoládé ízesítésben.

A fantasztikus sütemények mellett nagy segítséget nyújtottak nekünk az adagok kiszámításában is, így nyugodtak voltunk, hogy biztosan mindenből lesz elég.

Mi volt a kérésetek a dekorációra vonatkozóan? 

Kedves, természetes dekorelemeket képzeltünk el. A dekoráció és a virágok elkészítésére a Sylva Design-t kértük fel. Szilviben teljes mértékben megbíztunk, néhány kép és ötlet után azonnal ráérzett az ízlésünkre, így nagyrészt szabad kezet adtunk neki. Ez pedig egy nagyon jó döntés volt, sokkal szebb lett minden, mint amilyet mi elképzeltünk. A grafikai munkákat a Magnolia készítette. A meghívó stílusa visszaköszönt az étel-, és itallapon, az ujjfán és a köszönőajándékon is, amelyek nagy sikert arattak a vendégek körében.

 

Milyen volt a zene? 

Az esküvő elején mindenképpen élőzenét szerettünk volna, a buli részére pedig dj-t. Az élőzenét az NR Duó biztosította, akiket egy barátunk ajánlott. Az együttes minden képzeletünket felülmúlta, fantasztikus hangulatot teremtettek és több, számunkra fontos dalt is megtanultak az esküvőnkre. Őket DJ Balu váltotta, akinek fontos szerepe van a közös életünkben, mivel akkor is ő zenélt, amikor először találkoztunk.

Voltak olyan hagyományok, amelyeket megtartottatok? 

A hagyományok szempontjából néhányat megtartottunk, de saját ízlésünknek megfelelően alakítottuk őket. Volt nyitótánc élőzenére, de nem tanultunk be külön táncot, valahogy azt őszintébbnek éreztük, és plusz terhet sem szerettünk volna a nyakunkba venni. Csokordobás helyett macidobás volt, amihez a macit én horgoltam, szerettem volna maradandó ajándékot adni annak, aki elkapja.

A szertartás részeként semmiképpen sem szerettünk volna homokszórást vagy gyertyagyújtást, helyette legót raktunk össze együtt.

A szertartást követően pedig barátaink készültek játékokkal és beszédekkel. Ezek mellett a zsidó hagyományok közül is megtartottunk néhányat, amelyek nagyban hozzájárultak a jó hangulathoz. Volt pohártörés, széktánc, a szertartás végén pedig a barátaink mondtak ránk áldást.

Nézd végig képeken is az őszi esküvő legszebb pillanatait!

 

 

 

 

 

Esküvői szolgáltatók Adri & Balázs nagy napján:

Helyszín: Rókusfalvy Birtok, Etyek
Fotó: Veronika Horvath Photography
Menyasszonyi ruha: Daalarna
Menyasszonyi smink: Viland Gabriella Make up & Styling 
Menyasszonyi frizura: Close szalon
Szertartásvezető: Barta Zsoltné Zsuzsa
Dekoráció, virágok: Sylva Design
Grafikai munkák: Magnólia
Zene: NR Duó, Dj Balu
Mennyasszonyi torta, sütemények: Lefi cukrászda

Hogy tetszett ez a családias hangulatú őszi esküvő? Még több valódi esküvői beszámolót olvashatsz ide kattintva!