Niki és Zoli külföldön élnek, az esküvőjüket gyakorlatilag teljesen online szervezték meg. A helyszínt úgy foglalták le, hogy korábban élőben sosem látták, az esküvői ruha pedig az első és egyetlen darab volt, amit a menyasszony felpróbált. Azt meséli, szerelem volt első látásra. A pár megérzései nagyon jónak bizonyultak, mert végül olyan volt a nagy napjuk, amilyenről mindig is álmodtak. Valódi esküvőket bemutató sorozatunkban most az ő történetüket ismerhetitek meg.

,valódi esküvő,esküvő,esküvői beszámoló,esküvői fotók,daalarna ruha,

Hogyan ismerkedtetek meg a férjeddel?

Több mint nyolc évvel ezelőtt ugyanannál a cégnél voltam gyakornok egyetemistaként, ahol Zolidolgozott. Eleinte nem volt szimpatikus, fiatalabb is nálam, de aztán sokat segített nekem a munkában, ezáltal jobban megismertem és rájöttem, hogy nem olyan, amilyennek gondoltam. 🙂 Miután már nem dolgoztunk ugyanannál a cégnél, randizni kezdtünk. Lassan nyolc éve vagyunk együtt, és hét év után, 2016-ban kérte meg a kezem.

Milyen szempontok alapján választottátok ki az esküvő helyszínét?

Az esküvõnk helyszíne Etyeken a Rókusfalvy Birtokon volt. Természetközeli, vidéki, ugyanakkor Budapesthez közeli boros helyszínt kerestünk, amit az ízlésünknek megfelelően könnyen tudunk alakítani. Miután 1 hónapig hiába kerestem olyat, ami minden kritériumnak megfelel, a legjobb barátnőm ajánlotta nekem a birtokot. Annyira megtetszett mindkettőnknek, hogy látatlanban lefoglaltuk.

Hogyan szerveztétek meg az esküvőt? Mikor kezdtétek az első előkészületeket?

Körülbelül nyolc hónappal az esküvő előtt kezdtünk el helyszínt keresni. Mivel egy őszi, pénteki napon tartottuk az esküvőnket, így ennyi idő elegendő is volt. Az esküvőt ketten a férjemmel szerveztük meg. Én találtam ki a kreatív részt (dekor, helyszín, szertartás stb.), a férjem pedig a kivitelezésben és az ötleteim szűrésében segített. Az ültetőtáblát és az asztalszámozókat is együtt csináltuk kézzel. Külföldön élünk, ezért telefonon, e-mailben és Skype-on keresztül egyeztettünk a szolgáltatókkal, így is választottuk ki őket. Amikor hazamentünk, akkor persze személyesen is egyeztettünk, de a szervezés nagyobb része interneten keresztül történt. Nem törekedtünk a legegyedibb, legformabontóbb, legnagyobb esküvőre, csak annyit szerettünk volna, hogy csapjunk egy nagy bulit a közeli rokonokkal, barátokkal. Talán pont emiatt is, de egyáltalan nem éreztük stresszesnek a szervezést, sőt, kifejezetten élveztük.

,valódi esküvő,esküvő,esküvői beszámoló,esküvői fotók,szabadtéri esküvő,rókusfalvy birtok,

Milyen esküvőt álmodtatok meg magatoknak?

Mindenképpen olyan esküvőt szerettünk volna, ami rólunk, nekünk szól, pont ezért nem szerettünk volna elvárásoknak megfelelni. Oldott hangulatú, bensőséges esküvőt szerettünk volna azokkal, akik közel állnak hozzánk, és ilyen is lett.

Hogyan esett a választásod erre a gyönyörű Daalarna esküvői ruhára?

Interneten keresgéltem, és teljesen véletlenül bukkantam erre a ruhára. Szerelem volt első látásra. Tartottam tőle, hogy egy ilyen nagy szoknyában picinek tűnnék, mert nagyon alacsony vagyok, de a különleges anyaga és szabása miatt mindenképpen fel szerettem volna próbálni, mert úgy gondoltam, átalakítással akár nekem is jól állhat. Amikor felpróbáltam, meglepődtem, hogy mennyire könnyű és mennyire kiemeli az alakom. Egyáltalán nem tűntem benne alacsonynak, így végül az eredeti dizájn alapján készült ruhát rendeltem meg a Daalarna szalonban.

“Ez volt az első és egyetlen ruha, amit próbáltam és egyből sikerült döntenem, ebből is tudtam, hogy jól választottam. Igazi hercegnőnek éreztem magam, amikor viseltem. A gyöngyökkel díszített felsőrész pedig tökéletesen illett a személyiségemhez.”

Mit szóltak a ruhához a vendégek és a férjed?

A férjem nem láthatta a ruhámat a szertartás előtt, ehhez ragaszkodtam. Így picit izgultam, hogy mit fog hozzá szólni, de rá volt írva az arcára, hogy mennyire gyönyörűnek tart benne. A vendégek és a férjem is mind úgy gondolták, hogy ez a ruha tökéletesen tükrözi a személyiségem és ragyogok benne. Rengeteg dicséretet kaptam. 🙂

,valódi esküvő,esküvő,esküvői beszámoló,esküvői fotók,daalarna ruha,

Ez a Daalarna esküvői ruha az első és egyetlen darab volt, amit a menyasszony felpróbált

Milyen volt az esküvő, melyek az első emlékeid róla?

Csodálatos volt az esküvőnk, pont olyan volt, amilyennek szerettük volna. Rengeteget szeretet kaptunk a vendégeinktõl, bensőséges volt, és nagyon vidám, jó hangulatú.

Mi volt a catering koncepciója, milyen ételeket választottatok a vendégeknek?

A Rókusfalvy Birtok három catering céggel van kapcsolatban, közülük választottuk az Albatrost. Nagyon jó választás volt, mert isteni volt a vacsora, és nagyon könnyen ment az egyeztétes is. Tányérszervizes megoldást választottunk, mert úgy gondoltuk, hogy ez kényelmesebb a vendégeknek is. Ügyeltek arra is, hogy a vegán és ételallergiás vendégeink is változatos menüt kapjanak. Magyaros, ötfogásos menüt választottunk és volt éjféli menünk is. A röviditalokat mi hoztuk, de a bort, helyszínen készített friss kávét, házi limonádét a cateringes cég biztosította.

És a menyasszonyi torta?

A tortát egy nagyon kedves barátnőm készítette az ötleteink alapján, nagyon személyes, finom és gyönyörű volt. Farönk jellegű tortát kreált, a tetején díszítésnek menyasszony és vőlegénytobozzal tortadíszként. Nagyon aranyos és egyedi ötlet. Ráadásul külön elkészítette a kedvenc tortámat ételallergén verzióban is, ami isteni volt.

Mi volt az álmod a dekorációra vonatkozóan és kikkel valósítottad meg?

A dekorációnkat a White Bird Decor készítette. Annyi volt a kérésünk, hogy egyszerű legyen és hangsúlyozza a helyszín boros jellegét. Az utazás témakör köré építettük a dekorációt, ezért az asztalszámozók is a kedvenc városainkat szimbolizálták, ahol együtt jártunk a férjemmel. A menyasszonytáncos pénzt is egy régi rusztikus kofferbe gyűjtöttük.

“Nagyon szép dekorációnk volt, elégedettek voltunk vele. Aminek külön örültünk, hogy a dekoros cégnek nem volt ugyan bérelhető boldogságkapuja, mégis készítettek egyet, ami pontosan olyan lett, mint amilyet szerettünk volna.”

Milyen volt a zene? Meddig tartott a lakodalom?

A zenét Jillek Mátyás biztosította. Fiatalos, mai és kicsit régebbi zenék is voltak. Nem szerettünk volna lakodalmas zenét. Nagyon jól szórakoztunk, hajnali fél 4-ig tartott a buli.

Melyek voltak a legemlékezetesebb pillanatok?

Hú, rengeteg volt.Az egyik a férjem tekintete, amikor először meglátott a szertartáson. Nekem az volt az egyik legszebb pillanat, illetve amikor apukám az oltárhoz vezetett, és láttam a szüleimen az örömöt és büszkeséget. Az nagyon sokat jelentett nekem. A másik emlékezetes pillanat a férjem beszéde volt. Nagyon egyedire sikerült, teljesen önmagát adta, és nagyon vicces volt. A szertartást fröccs szertartással zártuk (ez a boros verziója a homokösszeöntésnek), stilszerű volt és nagyon élveztük.

Mi volt a legszebb élményed?

Az egész esküvőnk nagyon szép volt, minden percét különlegesnek és szépnek éltük meg. Polaroidos emlékkönyvbe írhattak a vendégeink és nagyon jó érzés volt látni, hogy azok is együtt fotózkodtak, akik korábban nem ismerték egymást. Ebből is gondoltuk, hogy a vendégeink is jól érezték magukat egymással is.

 

,valódi esküvő,esküvő,esküvői beszámoló,esküvői fotók,daalarna ruha,

Volt rossz emléked vagy olyan részlet, amit megváltoztatnál utólag?

Talán annyi, hogy az esküvő előtti és az esküvő napján már semmit nem csinálnék. Sajnos túl sok intéznivalót hagytunk erre a két napra, és emiatt picit késve és fáradtan érkeztünk meg a birtokra, ahol készülődtünk. Emiatt picit stresszesebbek voltunk, de amikor már ott voltunk a helyszínen, az összes szolgáltató segített nekünk, és így megnyugodtunk.

Mi volt, ami miatt a leginkább izgultál az esküvő előtt?

Visszatérő rémálmom volt az esküvő előtt, hogy elalszom, és nélkülem tartják meg a szertartást. 😀

A fent említetteken kívül még kiknek a segítségével valósult meg a nagy napotok?

Minden szolgáltatónak szeretném megköszönni a munkáját, mert tényleg rengeteget segítettek. Nagyon rugalmasan álltak hozzá ahhoz, hogy külföldön élünk. Mindig egyből válaszoltak, tudtuk végig, hogy ugyanaz az elképzelésük, mint amit mi is szerettünk volna, ami nagyon fontos volt, főleg, mivel személyesen nem igazán tudtuk átbeszélni. Ez rengeteg terhet levett a vállunkról.Nagyon professzionális és lelkes volt mindenki, ez nagyon megnyugtatott minket. Szeretném megköszönni Szablya Ákosnak, a ceremóniamesterünknek, hogy olyan csodálatos hangulatot csinált, és nekünk csak annyi dolgunk volt, hogy jól érezzük magunkat. Teljesen el tudtuk engedni magunkat, és önfeledten örültünk, mert tudtuk hogy ő mindenről gondoskodik. A videósunk, Schvideo is gyönyörū videót készített, amit nagyon szívesen nézünk újra meg újra. Kreatívan megoldották azt is, hogy késve érkeztünk és emiatt kevesebb idő jutott a videóra is. Nagy öröm volt visszanézni a fotóinkat is, amit Szentesi Áginak köszönük. Nem csak fotósként, de emberileg is nagyon sokat segített nekünk. A sminkemet Flórián Fanni készítette, hajamat pedig Reni a Mod & Co szalonból. Gyönyörű munkát végeztek, és nagyon örültem hogy ki tudtak jönni a helyszínre, hogy ott készülhessünk el. A Rókusfalvy Birtok is tökéletes választás volt, mert rengeteg segítséget kaptunk tõlük is, főleg Fruzsinától, és a helyszín elképesztően gyönyörű volt.

,valódi esküvő,esküvő,esküvői beszámoló,esküvői fotók,szabadtéri esküvő,rókusfalvy birtok,

,valódi esküvő,esküvő,esküvői beszámoló,esküvői fotók,szabadtéri esküvő,rókusfalvy birtok,

Meseszép ruha,meseszép menyasszony

,valódi esküvő,esküvő,esküvői beszámoló,esküvői fotók,szabadtéri esküvő,rókusfalvy birtok,

,valódi esküvő,esküvő,esküvői beszámoló,esküvői fotók,szabadtéri esküvő,rókusfalvy birtok,

,valódi esküvő,esküvő,esküvői beszámoló,esküvői fotók,szabadtéri esküvő,rókusfalvy birtok,

,valódi esküvő,esküvő,esküvői beszámoló,esküvői fotók,szabadtéri esküvő,rókusfalvy birtok,

,valódi esküvő,esküvő,esküvői beszámoló,esküvői fotók,szabadtéri esküvő,rókusfalvy birtok,

,valódi esküvő,esküvő,esküvői beszámoló,esküvői fotók,szabadtéri esküvő,rókusfalvy birtok,

,valódi esküvő,esküvő,esküvői beszámoló,esküvői fotók,szabadtéri esküvő,rókusfalvy birtok,

,valódi esküvő,esküvő,esküvői beszámoló,esküvői fotók,szabadtéri esküvő,rókusfalvy birtok,

,valódi esküvő,esküvő,esküvői beszámoló,esküvői fotók,szabadtéri esküvő,rókusfalvy birtok,

,valódi esküvő,esküvő,esküvői beszámoló,esküvői fotók,szabadtéri esküvő,rókusfalvy birtok,

,valódi esküvő,esküvő,esküvői beszámoló,esküvői fotók,szabadtéri esküvő,rókusfalvy birtok,

,valódi esküvő,esküvő,esküvői beszámoló,esküvői fotók,szabadtéri esküvő,rókusfalvy birtok,

,valódi esküvő,esküvő,esküvői beszámoló,esküvői fotók,szabadtéri esküvő,rókusfalvy birtok,

,valódi esküvő,esküvő,esküvői beszámoló,esküvői fotók,szabadtéri esküvő,rókusfalvy birtok,

Fotók: Szentesi Ági

Hogy tetszett a Daalarna ruha, amit Niki választott? Kattints ide még több valódi esküvői történetért! Lájkold a Secret Stories Facebook oldalát, hogy mostantól még több titkos történetről értesülj az esküvők világából!