A Szlovákiában élő Ildikó és Ignác őszi tündérmeséjével folytatjuk sorozatunkat, amelyben valódi esküvők szervezésének kulisszatitkaiba avatják be a Secret Stories olvasóit Daalarna menyasszonyok. 

Valódi esküvők - Ildikó és Ignác őszi tündérmeséje

Valódi esküvők – Ildikó és Ignác őszi tündérmeséje, Fotók: HOREN Photography

Hogyan ismerkedtetek meg a férjeddel?

A mi történetünk, mely az elején két szálon futott, pontosan tíz évvel ezelőtt kezdődött. Először én láttam meg Ignácot a gimnáziumban, majd pár héttel később otthon egy szentmiséről kivonulva arra eszméltem, hogy valaki rálép a cipőmre. Ekkor hátranéztem és ott volt. Elmondása szerint, ő ekkor látott engem először. Mindig nagy vidámsággal emlékezünk vissza erre a pillanatra, sőt, néha még utánoz is, mert szerinte elképesztően mérgesen néztem vissza rá, mikor megtaposta a lábam. Mindezek után megkerestem őt egy közösségi oldalon és chaten megbeszéltünk egy találkozót a színházban.

A színielőadás után pedig órákig beszélgettünk egy kávézóban és rájöttünk, hogy sok közös van bennünk.

Milyen volt a lánykérés?

A lánykérés a mi esetünkben nem köthető semmiféle ünnephez. 2016. május 24-én hazajött Ignác egy nagy csokor virággal és pezsgővel a kezében. Néztem, hogy ebből mi fog kisülni, majd letérdelt elém, megkérte a kezem én pedig igent mondtam. Nagyon meglepődtem, a gyűrűn pedig igazán. Hihetetlenül eltalálta. Azóta május 24. is ünnep számunkra.

Mi volt az esküvő koncepciója, milyen esküvőt képzeltetek el magatoknak?

Imádjuk a természetet. A természet a mindenünk. Mindenképpen szerettük volna belevonni életünk legfontosabb és legszebb napjába, és mivel az ősz a kedvenc évszakunk, ezért nem volt kérdés, hogy mely évszakban kössük össze az életünket.

Hogyan találtátok meg az ideális helyszínt? (Van személyes kötődésetek hozzá?)

Életem nagy részét Komáromban (Komárno, Slovakia) töltöttem. Egy ideig ott is éltem, és megszerettem a Szent András-templomot. Gyönyörű. Részemről nem is volt kérdés, hogy hol szeretnék megházasodni egyszer és mivel Ignácnak is elnyerte a tetszését, így közös elhatározással döntöttünk e barokk stílusú épület mellett. Majd úgy határoztunk, hogy a vacsorát is Komáromban szeretnénk megtartani. Választás volt bőven, ami az éttermeket illeti, de mi mégis a Pokol szálló mellett tettük le a voksunkat. A kiszolgálás, design és maga a neve miatt is.

Nagyon poénosnak tartottuk, hogy valaki a menyegző után az első útját a Pokol felé vegye.

Hogyan, mennyi idő alatt szerveztétek meg az esküvőt?

Meglepő módon csupán 3 hónappal az esküvő előtt fogtunk hozzá a készülődéshez. Mindebben nagy segítségünkre volt egy nagyon kedves, régi ismerősöm, Vajai Klaudia, aki az esküvőszervezőnk volt. Én nagyon laza menyasszony voltam. 🙂 Az első konzultációnkon mondtam Klaudiának, hogy gőzöm sincs, mit kell csinálnom és még semmit nem szerveztünk meg Ignáccal, terveink, elképzeléseink azonban bőven vannak. Emlékszem, hogy Klaudia is nagyot nézett, de vette az akadályt. Ignáccal nem is igazán érzékeltük, hogy szorít minket az idő. Tehetséges és rátermett szakembereket választottunk, hogy az esküvőnk tökéletes legyen, így rövid időn belül is azt kaptuk, amit megálmodtunk, sőt!

Mi volt a kérésetek/álmotok a dekorra, a meghívókra és a grafikára vonatkozóan és kikkel valósítottátok meg végül?

Fontosnak tartottuk, hogy az esküvőnkön az ősz is bőven szerepet kapjon. Így a dekorációban sokak meglepetésére falevelek, tökök, agancsok, fatörzsek, és megszokottól eltérő virágok – kövirózsa, krizantém, kék hortenzia, díszparéj, kék iringó – díszítették a termet. A dekorációt a Lizike Flórának, Czompó Rita vezetésével, köszönhetjük. Rita ismeri az ízlésünket, stílusunkat, nem volt vitás, hogy csak ő lehet a dekorosunk.

Amikor az agancsokat is bedobtam, rezzenéstelen arccal rábólintott, sőt még további ötletekkel állt elő. Ahogy elmondta, kihívásnak tartotta a dekorációnkat, álmunkat, és gond nélkül elvállalta.

A barna és narancssárga színek mellett a kék és burgundi is helyet kapott, mivel a kék az Ignác, a burgundi pedig az én jelképem volt. Így, szerettük volna, ha a meghívókon pedig csak ez a két szín köszönne vissza, miközben összemosódnak. A meghívók szintén egyedi alkotások voltak. Horváth Renáta, HOREN, aki egyben a fotósunk is volt, nagyon tehetséges festőművész és designer. Megkértük őt, hogy készítse el, azaz fesse meg nekünk a meghívókat.

Mi volt a catering koncepciója, milyen ételeket választottatok a vendégeknek?

Ahogy már említettem, a szertartás után az első közös utunk a Pokolba vezetett. 🙂 Mint ahogy azt már említettem, ez egy szálló Komáromban, ahol egy szolid kis vacsorát tartottunk, mivel Ignáccal nem szeretjük a nagy felhajtást. A menülapon, mely egyébként szintén Horváth Renáta keze munkája, hagyományos ételek szerepeltek

És a sütemények + menyasszonyi torta?

A torta és a sütemények a párkányi L&N cukrászműhelytől voltak. Két nagyon tehetséges lány, Lucy és Niki mennyei cukrász remekei arattak a vacsorán. A vendégek csak úgy áradoztak a csodálatos ízvilágról. A torta kétemeletes krémbevonatos csoda volt virágdíszekkel, melyek a menyasszonyi csokorban is díszelegtek. A torta felső része az én feketeerdőm, míg az alsó, Ignác nagy kedvence, szilvás piskótába töltött marcipánkrémes volt. A sütis asztalon még a dekorációhoz illő desszertpoharak, Panna Cotta, Tiramisu, továbbá a család kívánságára, Zacher- és epres-túrós szelet szerepelt. A kisebbek kedvéért pedig színes mini fánkok az Ooh la la-tól.

Hogyan esett a választásod pont erre a gyönyörű és különleges Daalarna esküvői ruhára? Milyen élményeid vannak a ruhapróbákról?

Nagy tisztelője vagyok Benes Anitának. Már régóta követem a munkásságát, az esküvőnkről való elképzelésünkbe csak az ő alkotásai illettek bele. Gyerekesnek tűnhet, de egy őszi tündéresküvő volt tervben, és ezzel a választással azt hiszem, nem lőttem mellé. A ruhapróbákat nagyon szerettem. A legelső alkalommal több ruhát is felpróbáltam. Imádtam. De mikor az elképzelésemnek megfelelő darabot megláttam magamon a nagy tükörben, olyan voltam, mint egy kisgyerek. Ujjongtam, majd felkaptam a tüll részét, magamhoz öleltem és nevetve közöltem, hogy ez az enyém lesz. Majd próba próbát követett és némi módosítással, valamint egy fátyollal kiegészülve, nekem is lett egy gyönyörű, egyedi, Daalarna ruhám.

Csak köszönettel tartozhatok a ruháért. A Daalarna csapata kivételes profizmussal, türelemmel és kedvességgel bír.

Mit szóltak a ruhához a vendégek és a férjed?

Ignáccal megbeszéltük, hogy a ruhám az esküvő napjáig titok lesz. Nem volt egyszerű, hiszen mindent megbeszélek vele. És szívem szerint minden egyes ruhapróbát, mely külön-külön is egy nagy élmény volt, megosztottam volna vele, de nem tehettem. Viszont megérte titkolózni. Ignác elmondása szerint a számára legszebb pillanat az volt, amikor a szálloda szobájában meglátott a ruhában és együtt élhettük meg a pillanatot.

A gratulációkor, de még az esküvő után napokkal is jó volt hallani, hogy a résztvevők számára is egyedi, különleges volt nem csupán az esküvő, de a ruha is. Ahogy mondták, olyan ’Ildis volt’. 🙂

Mesélsz kicsit a többi részletről (smink, frizura, kiegészítők, stb.) is a megjelenéseddel kapcsolatban?

Szolid sminket és frizurát képzeltem el ehhez a ruhához és dekorációhoz. A lazán feltűzött frizurámat, amit Renáta Radvanská készített, egy pici gyöngykoszorú díszítette. A templomban a smink is szolid volt, azonban a fotózáson már sötétbordó matt MAC High Drama rúzst viseltem. Nem hagyhattam ki. Úgy gondolom a mai napig, hogy ez a kompozíció így volt tökéletes.

Továbbá az eljegyzési gyűrűmhöz illő fülbevalót, valamint egy bordó, bársony balerina cipőt viseltem. A kezemben pedig végig a csokromat és a barátnőmtől kapott kézzel készített pici esküvői szütyőt, csipkeszélű zsebkendővel szorongattam. Szerinte ugyanis a menyasszonynál kell, hogy legyen valami régi is és valami, amit a barátnőjétől kapott. A végén szükségem is volt a zsebkendőre.

Ha 5 szóval kellene jellemezned, milyen volt az esküvőtök?

Kreatív, természetközeli, tündéri, egyedi, bensőséges

Milyen volt a zene?

A vacsora alatt a kedvenc jazz dalaink, valamint a 20-as évek francia zenéi szóltak.

Mi volt a legszebb élményed?

Nehéz kiemelnem a sok szép élmény közül egyet. Az esküvő minden percét imádtam. Azonban egy talán mindenképp felülmúlja a többi szépséget, az pedig az egyik külön, nem megszokott kérésünk, a magyar himnusz volt. Emlékszem a kántor is meglepődött ezen a részen, mondván ilyet még nem kértek tőle egy esküvőn sem, de én úgy gondoltam, hogy ennek igenis helye van ezen a napon is. Majd mikor a fogadalom után felcsendült, Ignáccal még inkább éreztük, hogy teljes mértékben összetartozunk, és már örökké.

A mai napig néha emlegetik a családtagok, barátok, hogy megható volt az egész szertartás, de a végén a himnusszal való zárásnál bizony sokan könnyes szemmel álltak a padokban.

Mi volt, ami miatt a leginkább izgultál az esküvő előtt?

Az igazat megvallva nem izgultam. Teljes mértékben megbíztam mindenkiben. Úgy gondoltam, hogy nincs értelme izgulnom bármin is, inkább csak kettőnkre összpontosítani.

Mesélj a különleges kreatív fotóitokról is, nagyon egyediek. 🙂

Az ősz egy gyönyörű évszak. A falevelek színei, és azokon átszűrődő fények, néha egy kis köd csodákra képes a fotózásokon. Mi viszont még a dekoráció egy részét is vittük magunkkal Tallósra (Tomášikovo, Szlovákia), ahol a fotózás zajlott egy gyönyörű kastély parkjában. A helyszínt a fotós választotta, miután elmeséltem neki, hogy milyen hangulatú képeket szeretnénk. A fotózás jó hangulatban zajlott, ezúton is nagy köszönet Horváth Reninek és a sminkesnek, Csepregi Lillának, aki a fotós asszisztenseként is közreműködött.

A táj elképesztően gyönyörű volt, sokan mikor először kézhez kapták a képeket, azt gondolták, hogy Photoshoppal megszínezett növények és hátterek láthatóak, pedig nem. Ilyen a természet.

Esküvői szolgáltatók Ildikó és Ignác nagy napján:

Fotó: HOREN, Horváth Renáta
Ruha: Daalarna
Smink: by Layla, Lilla Csepregi
Csokor és dekoráció: Lisike Flóra, Czompó Rita
Vőlegény ruhája és cipője: Digel
Esküvőszervező: Love, Wedding & Co. by Klaudia Vajai
Fodrász: Style Salon, Renáta Radvanská
Torta, sütik: L&N, Lucy and Nicki
Fánk: Ooh la la
Helyszín: Pokol étterem, Komárno

Még több valódi esküvői beszámolót találsz ezen a linken, kattints! A Daalarna legújabb esküvői kollekciói, az OCEAN és a SUNSET próbálhatók a Daalarna budapesti showroomjában. Időpont-foglaláshoz kattints ide az elérhetőségekért.