2013 óta esküvői szakemberek egy csoportja azon fáradozik, hogy minden évben egy jótékonysági esküvő keretein belül segítsék a beteg gyermekeket és családjukat.

A magyar esküvői szakma fő képviselői 2013 óta azon dolgoznak, hogy minden évben egy súlyos egészségügyi gondokkal küzdő gyermek családjának segítsenek egy álomesküvő teljes költségének felajánlásával. A Jótékonysági Esküvő kezdeményezői teljes ellenértékben szervezik meg az eseményt, biztosítják a helyszínt, a ruhát, a zenét, a filmet, a fotózást, a cateringet stb. A jótékonysági esküvő licitje 1 forintról indul, a határ pedig a csillagos ég.

A legutóbbi játék szerencsés ifjú párja, Rákosi Lilla és Pintye Tamás május 27-én mondta ki az igen-t. Az ő álomesküvőjükön befolyt összeg Dénes-Dombi Ravand gyógyítását segíti, aki gerincvelőizom-sorvadásban szenved.Lilla és Tamás egyik esküvői szolgáltatójuktól hallott a kezdeményezésről. Végül ők is tették meg az első licitet az interneten és hét napig lélegzetvisszafolytva figyelték a végeredményt. A párok az álomesküvők eddigi legnagyobb tétjét hozták össze, 2,4 millió forintot.

A résztvevő felajánlásokat a következő linken olvashatjátok: http://jotekonysagieskuvo.hu/a-csomag/

A Jótékonysági Esküvő főszervezője Jaksa Tímea, aki fotósként dolgozik az eseményeken. 2013-ban először egy oxigénhiányos gyermeken, majd 2014-ben beteg ikreken segített kezdeményezésével.

Fotók: Jaksa Tímea és Tamás Pál