Szeretnél olyan nászutat választani, amely Európában található, ragyogó az időjárás, csodálatos a tengerpart és romantikus óvárosok övezik? Akkor a Te úticélod Málta!

Málta a Földközi-tenger kis szigetcsoportja, amely nem messze fekszik Szicíliától. Három nagyobb szigete lakott csupán, Malta, Kemmuna és Ghawdex. A Dél-európai törpeállam az Európai Unió része. Zajos történelmében olyan haderők próbálták uralni a térséget, mint a német-római császárság, a törökök vagy épp a franciák Bonaparte Napóleon irányításával. E küzdelmes évszázadok gazdag történelmi kultúrával ruházták fel a várost, melynek egyes részei az UNESCO világörökséget képezik. 1974. december 13-án nyerte el a Máltai Köztársaság címet, első elnöke Sir Anthony Memo volt.

Aligha van még egy olyan kis terület a Földön, ahol ilyen sok különböző történelmi látványosság van ‘összezsúfolva’. Így a parányi, kristálytiszta kék tenger és ragyogó napsütés adta nyaralás, nászút mellett a kirándulni vágyók is megtalálják a maguk programjait. A történelmi városkák hangulata mind a mai napig megmaradt macskaköves utcáikkal és szűk sikátoraikkal. Az ember úgy érezheti, a múltba csöppent vissza. A kikötőváros hangulatos naplementéi mesebeli barangolások színhelye lehet. A 136 kilométer hosszan elterülő tengerparton hol sziklás, hol homokos szakaszokba botlani, változatos tájjal örvendeztetve meg a nyaralókat és a helyieket egyaránt.

 

A sportolni vágyók többek között búvárkodhatnak a hajóroncsok, zátonyok között, melynek egyik legérdekesebb és leglátogatottabb helyszíne a HMS Maori, az a hajó, amely 1941-ben a Bismarck német hadihajó elsüllyesztésében játszott szerepet.

Az UNESCO a világörökség részének tekint öt máltai templomok, melyek mind kiváló turisztikai látványosságok szétszórva a szigeten. Érdemes körbejárni Málta fővárosát, Valettát is, majd a sziget belseje felé haladva Molina, Rabat és Mosta városkáit sem szabad kihagyni. Kissé délen Marsaxlokk halászfalucska a máltaiék vendégszerető mindennapi életébe enged betekintést.Aki pedig úgy dönt, hogy a történelmi városnézés után egy kicsit kikapcsolódna a parton, St Julianus és Paceville környéke a legideálisabb választások. A hamisítatatlan partihangulat 24 órán keresztül, azaz egész nap tart. Ezen a partszakaszon a táncé és a koktélozásé a főszerep.

Málta egy tökéletes nászút helyszíne. A szinte állandóan ragyogó napsütést csak hébe-hóba árnyékolják bárányfelhők, a mediterrán éghajlat kedvezően hat egész évben. Így nem kell komolyabb esőzésektől, borongós napoktól tartani, bármikor is töltse ott egy pár a mézesheteket garantáltan feledhetetlen élményben lesz részük.

 

Fotók és további információ: http://travelhouse.hu