A Daalarna 2018 októberétől nagy örömmel csatlakozott az UNICEF Bajnok Programjához, amelyben Benes Anita a lánygyermekek és nők esélyegyenlőségére szeretné felhívni a figyelmet. Azért, hogy az UNICEF munkáját együtt, a Daalarna munkatársaival és vásárlóival közösen támogathassuk, a Daalarnánál októbertől megrendelt esküvői ruhák árának egy százalékát az UNICEF-nek juttatjuk el.

AZ UNICEF Bajnok programjáról

Tizenhét, a maga területén kiemelkedően sikeres ember, ismert közéleti személyiségek, valamint kis- és középvállalkozások tulajdonosai, vezetői álltak az UNICEF Magyarország mellé, hogy saját anyagi lehetőségeikkel, aktív erőfeszítéseikkel és kapcsolatrendszerükkel támogassák a szervezet munkáját. Az UNICEF Bajnokok vállalták, hogy anyagilag támogatják az UNICEF Magyarország erőfeszítéseit, valamint, hogy vállalkozásaikon, tevékenységükön, társadalmi kapcsolatrendszerükön és elérésükön keresztül további adományokat is gyűjtenek a szervezet számára, egyedi kampányok során.

Mindemellett a Bajnokok a világszervezet hírvivői is egyben, akik széles társadalmi ismertségüknek és elismertségüknek köszönhetően segítenek felhívni a figyelmet az UNICEF globális és hazai tevékenységére, célkitűzéseire.

Valamennyien választottak egy, a saját érdeklődésükhöz közel álló, gyermekjóléttel kapcsolatos témát, mint amilyen a megfelelő táplálkozás, a csecsemőhalandóság visszaszorítása, az egészséges élethez való jog vagy éppen a lánygyermekek védelme és ezeknek az ügyeknek a fontosságát a saját „csatornáikon” keresztül kiemelten is hangsúlyozzák.

A Bajnokok mindezen túl – lehetőségeikhez mérten – aktívan szerepet vállalnak az UNICEF Magyarország hazai programjaiban, ily módon közvetlenül is segítve a magyar gyerekeket. Lehetőséget biztosítanak például arra, hogy a Kilátó programban résztvevő hátrányos helyzetű fiatalok különleges élményekben részesüljenek vagy részt vesznek az UNICEF Gyerekhang kampányában és más helyi kezdeményezéseiben.

Az UNICEF Magyarország Bajnokai: Mihalik Enikő (nemzetközi topmodell), Kolosi Bea (Líra Könyv), Zwack Sándor (üzletember), Csorba Zoltán (Babadoboz), Béres Alexandra (fitnessz világbajnok, Súly-Kontroll), Ternyák Kata (Imagine Szalon), Illés Gabriella (TulipánTündér Produkció), Kieselbach Anita (Kieselbach Galéria), Békefi Anna (Anima Travel), Benes Anita (Daalarna), Mádai Vivien (LaMome Közösség), Szalai Dóri (Chez Dodo), Vári Gergő (Lensa Programming), Keszthelyi Vivien (háromszoros felnőtt túraautó bajnok), Barta Péter (WebStation), Fördős Zé (Street Kitchen), Kovács Nimród (üzletember).

Benes Anita: Lánygyermekek és nők – a nemek közötti egyenlőségért

„Nagy örömmel csatlakoztam a Daalarnával az UNICEF Bajnok Programjához, mert a szívemhez nagyon közel álló témával foglalkozik: Hisszük, hogy a boldog, önfeledt gyermekkort mindenki megérdemli.

Jómagam a nők és lánygyermekek védelmére szeretném felhívni a figyelmet. Az UNICEF azért küzd, hogy a világ valamennyi lánygyermeke megtudja, megértse és elhiggye, hogy ők éppen annyira értékes részei az egyes társadalmaknak, mint a fiúk.

A Daalarnánál nőknek készítünk ruhákat, amelyek életük egy-egy fontos eseményén elkísérik őket. Minden munkatársam nő és nagyon fontos számomra a testi-lelki egészségük, jóllétük.

A Daalarna gyakorlatilag nem létezhetne a nők nélkül.

Sajnos a világ számtalan kultúrájában a nőket még mindig diszkrimináció sújtja pusztán azért, mert nők, a lányokat értéktelenebbnek tartják, és ennek megfelelően is kezelik. A szűkös anyagi körülmények között élő sokgyermekes családok a fiúgyermekeiket küldik iskolába, míg a lányok a házimunkában, vízhordásban, pénzkeresésben segítenek. Az UNICEF ezért külön figyelmet fordít a lányok oktatására. Az oktatás eszköz arra, hogy a lányok milliói kezükbe vegyék a jövőjüket.

Azért, hogy ezt a munkát együtt, a Daalarna munkatársaival és vásárlóival közösen támogathassuk, a Daalarnánál októbertől megrendelt esküvői ruhák árának 1 százalékával az UNICEF-et támogatjuk.”

Csatlakozzatok ti is Benes Anitához, erre a linkre kattintva további hasznos információkat olvashattok a programról!

 

Röviden az UNICEF-ről

Az UNICEF az Egyesült Nemzetek Nemzetközi Gyermek Gyorssegélyalapja. Az alapot az ENSZ Közgyűlése 1946-ban hozta létre, hogy segítsen a II. világháború utáni Európában fagyoskodó, éhező és beteg gyerekeken, ételt, ruhát és gyógyszert juttasson el hozzájuk. Az UNICEF ma az ENSZ szakosított szervezete, tevékenységét 1965-ben Nobel-békedíjjal ismerték el.

Bővebb információ az UNICEF-ről a szervezet magyar nyelvű weboldalán.