Kíváncsi vagy, milyen színű lesz az esküvői dekor 2018-ban? A greenery-őrület után lássuk, milyen trendek és színek fognak hódítani a 2018-as tavaszi esküvői szezonban!

Általában minden esküvő egy bizonyos hangulatra és színvilágra épül. Ha valaki mindezt nagyon precízen szeretné véghez vinni, tervezze meg a Pantone-színskála segítségével a nagy nap színeit, ugyanis az egységes rendszernek köszönhetően minden szolgáltatótól pontosan ugyanazt a színt fogja kapni – legyen szó szalvétáról, ültetőkártyáról vagy selyemabroszról. A következőkben látni fogjuk, hogy a skála általában az ételek és a virágok színvilágából merít, ez alapján kapják neveiket. Lássuk, melyek a 2018-as tavaszi Pantone Színegyeztető Rendszer legtrendibb színei!

Esküvői dekor 2018 – Meadowlark 13-0646

2018 nagy slágerszíne a sárga lesz! Az ébredő természet, a Nap szimbolikája, az üdeség egyszerre jelen van ebben az árnyalatban. A Meadowlark citromsárga színe remekül passzol a tavaszi esküvőkhöz, a nárciszcsokor, a citromdíszítések és a vidám macaronok minden vendég arcára garantáltan mosolyt csalnak.

Esküvői dekor 2018 – Cherry Tomato 17-1563

Ez egy nagyon erős, meleg és dinamikus szín, melyben narancssárgás árnyalat köszön vissza. Szerencsénkre a Cherry-csokorba tökéletesen illenek olyan népszerű virágok, mint a pipacs, a rózsa és a tulipán. És ami a legjobb benne, hogy a menyecskeruha is nagyon jól mutat majd ebben a piros koncepcióban 😉

Esküvői dekor 2018 – Little Boy Blue 4132

A babakék szín népszerűsége a múltba nyúlik vissza, mivel Diana hercegnő egyik kedvelt színárnyalata volt, legutóbb pedig Melania Trump hozta vissza a divatba – annak a Ralph Lauren együttesnek köszönhetően, melyet férje januári beavatásán viselt. A kék az égbolt színét és a tisztaságot juttatja az ember eszébe, a “valami kék” hagyomány pedig ugye semmiképp nem hiányozhat egyik esküvőről sem.

Esküvői dekor 2018 – Chili Oil 18-1440

A keleti konyhaművészetben használt zúzott pirospaprika egy nagyon tüzes árnyalat, mondhatni már-már nyárias. Az enyhe barnás beütéssel bíró színben egyszerre van jelen a játékosság és a rusztikus elegancia. Egyaránt alkalmas vidéki és nagyvárosi esküvők kísérőszíneként, de ha valaki egy borászatban tartaná a nagy napot, az nem is választhatna ennél ideálisabb árnyalatot.

Esküvői dekor 2018 – Blooming Dahlia 15-1520

Tipikus csajos, esküvői szín, mely a maga finomságával és pasztell világával csendesen beleolvad az esküvő minden egyes kiegészítőjébe. Ez az árnyalat valahol a rózsaszín és barack között található félúton. Mivel nem olyan erőteljes szín, így a menyasszony rúzsától kezdve az apró szalagokon át a koszorúslányok ruhájáig mindenhol tökéletesen megállja a helyét.

Esküvői dekor 2018 – Pink Lavender 14-3207

A Blooming Dahliához hasonlóan ez az árnyalat is az esküvők egyik jolly jokere – nagyon nehéz vele melléfogni. Ez a szín valahol az ibolya és a rózsaszín között van félúton, egyszerre hercegnős és kislányos. Ha a dekorációhoz irizáló anyagokat választunk, egyszerre csodálhatjuk meg az árnyalat rózsaszín és lilás játékát.

Esküvői dekor 2018 – Arcadia 16-5533

A greenery-divatnak köszönhetően a zöld színek 2017-ben nagyon kedveltek voltak és ez 2018-ban sem lesz másképp. A természet színei minden helyszínen jól mutatnak, legyen szó templomi szertartásról vagy vízparti menyegzőről. Ez a szín nagyszerűen felidézi a dzsungel buja hangulatát, de mégis, van benne valami előkelő és fenséges.

Esküvői dekor 2018 – Ultra Violet 18-3838

Különösen a természetközeli esküvőkhöz ajánlanánk kiegészítő színnek, ugyanis a szín névadója, az ibolya kora tavasszal már javában virágzik, így könnyen beszerezhető. Ha nagyobb fejű virágokkal díszítenénk, akkor a lila krókusz és a jácintot ajánljuk, de vésztartaléknak ott a gyönyörű szép orchidea, mely különféle lilás árnyalatokban pompázik.

Esküvői dekor 2018 – Emperador 18-1028

Ez a nagybetűs csokoládébarna szín iskolapéldája. Különleges árnyalata miatt bármilyen rezes kiegészítő nagyon jól illik hozzá, egyszerre elegáns és rusztikus. Bár kevés virág pompázik ebben a színben, a durva faanyagok és posztók is visszaadják a kívánt hatást. Egyébként a Trónok Harca tévésorozat miatt olyan közkedvelt, melynek színvilága az Emperador köré szerveződik.

Esküvői dekor 2018 – Almost Mauve 12-2103

Gyengéd, légies, romantikus, vagyis tipikus esküvői szín. Nem egészen fehér, de nem is mályva, hanem valahol a kettő között van, talán a márványhoz közelít legjobban. Kicsit időutazós, klasszikus, vintage esküvőkön kifejezetten jól működik ez a szín. Szerencsére rengeteg virágot találni ebben a színben, így e téren is megfelelő választás.

Esküvői dekor 2018 – Spring Crocus 17-3020

A fukszia ezen élénk árnyalata nagy kedvencnek számít az esküvőkön. Koszorúslányruhának csodaszép, de mindenképp konzervatívabb vonalvezetést ajánlanánk, mert ez az árnyalat a szexualitás egyik színe. A szellőrózsa és a bazsarózsa is szépen passzol ehhez a színvilághoz, és a névadó krókusz bizonyos fajtái is léteznek ebben az erőteljes rózsaszínes lila színben.

Esküvői dekor 2018 – Lime Punch 13-0550

Kedvelt szín a sportöltözékek körében, de itt volt már az ideje, hogy elegánsabb eseményeken is megjelenjen. Extrém, ütős, neon szín, kifejezetten bevállalós pároknak! Véletlenül sem összekeverendő a Meadowlarkkal, ugyanis ez az árnyalat jóval zöldesebb sárga, így (nevéhez hűen) lime-mal vagy fügével is díszíthetünk.

 

Tavaszi 2018 klasszikus színpaletta

A klasszikusokról sem feledkeztünk meg, íme azok a színek, amelyekkel garantáltan nem nyúlhatunk mellé!

Sailor Blue 19-4034

Örök kedvenc a tengerészkék, mely ruházatban férfiaknak és nőknek is egyaránt jól áll, ha pedig dekorációról van szó, akkor nem kérdés, hogy kevés ennél elegánsabb szín van!

Harbour Mist 14-4202

A szürke az új fekete! Ez egyértelmű. Ráadásul ez a világos, ködös galambszürke minden színnel jól kombinálható, nem hivalkodó, mégis csodaszép.

Warm Sand 15-1214

Ha tengerparti esküvőt tervez valaki, akkor ne is keresgéljen tovább! Ez a meleg homokszín pont olyan semleges, akárcsak a szürke, bármilyen kiegészítő színnek remekül mutat.

Coconut Milk 11-0608

Mivel ez az árnyalat a kókusztej és a törtfehér között van félúton, ezért kicsit sem vakít, mégis ragyogó – a tisztaság és az ártatlanság is jellemző a színre.

Még több esküvői dekoráció inspirációért kattints ide vagy nézegess valódi esküvőket ebben a rovatunkban!