Gulácsi-Szakács Emese (Natural Wedding Decor) ezúttal Szandra és Levi klasszikusan modern és visszafogottan elegáns esküvői dekorációjáról mesél a Secret Stories olvasóinak. 

A koncepció

Szandra és Levi esküvőjén szinte száz százalékban szabad kezet kaptam. Ez legalább annyira nehézség volt, mint amennyire könnyebbség, mert nem volt iránymutatás sem, hogy mi tetszene nekik, vagy mi nem. Végül egy-két elemet – mint a perecbár, a plexi és a fáról lógó virágok – együtt választottuk, és ezek alapján született meg az egész dekoráció.

Összességében a modern vonalakat kevertük a klasszikus szálakkal: blondel keretekbe raktunk plexi táblákat, volt fémcsöves pereces állvány és antik izzók is.

Részletek és kivitelezés

A perecbár volt az egyik kedvencünk: a gasztronómia egyébként is fontos pillére volt az esküvőnek, és szerettünk volna olyan vendégváró asztalt készíteni, amit nem látunk minden második esküvőn.

Számomra különösen fontos a környezettudatosság, és igyekszünk minél több energiát fektetni a munkánk során a fenntartható esküvők megvalósításába.

Ennek egyik eleme lehet a virágbeszerzés. Szandráék esküvőjén például a virágok nagy része magyar termelőktől volt. Azon túl, hogy örülünk, ha hazai vállalkozásokat támogatunk, a személyes kapcsolat is sokat ad, hiszen tudom, hogy kik állnak minden egyes szál virág mögött. A pünkösdi rózsák a Bazsarózsa Kertészetben nőttek, a többi virág nagy része pedig a Virágos Pagonyból. Szandrával úgy terveztük, hogy együtt megyünk el hozzájuk, de végül ő sajnos nem tudott jönni, úgyhogy egyedül mentem, de így is fantasztikus érzés volt a virágokat szálanként kiválasztani, amit csak nekünk szedtek le.

Összességében…

Nagyon nagy kihívás volt ez az esküvő számomra, mert Szandráékkal a magánéletben is jóban vagyunk, és nagyon izgultam, hogy mint kiváló esküvői szolgáltatóknak (Szandra az Egy csipet torta tulajdonosa – a szerk.) mindenképp valami hozzájuk méltó világot teremtsünk. Ezen a terhen egyébként ők egyfolytában próbáltak könnyíteni, rengetegszer elmondták, hogy bármit csinálunk, tetszeni fog nekik.

A tortavágás délután volt, a szertartás után, még világosban, és végül a desszert bár tette fel az i-re a pontot: igazán kitettek magukért, fantasztikus sütemények készültek.

Dekor: Natural Wedding Decor, Torta és egyéb desszertek: Egy csipet torta, Fotók: Török-Bognár Reni, Helyszín: Káli Art Inn

Ha még több izgalmas dekort szeretnétek látni, akkor kövessétek Gulácsi-Szakács Emesét és férjét, Norbit a Natural Wedding Decor Facebook oldalán is vagy nézzétek meg a weboldalukat. Ha pedig valódi esküvői beszámolókat nézegetnél, akkor kattints ide!