Valódi esküvőket bemutató sorozatunkban ezúttal Zsófi és Csaba meghitt és laza nagy napját mutatjuk meg nektek a menyasszony beszámolójával kiegészítve. 

Hogyan ismerkedtetek meg?

Egy fesztiválon ismerkedtünk meg 2014. június 7-én. Én a barátnőmmel voltam, ő pedig a barátaival, és egymás közelében volt a sátrunk. Már a fesztivál első napján felfigyeltem rá, nagyon hangosak voltak. 🙂 Reggel volt, amikor a barátnőmmel a sátor előtt napoztunk, odajött hozzánk beszélgetni. Még aznap később is összefutottunk az egyik színpadnál, ami odáig vezetett, hogy elkísértük egymást bungee jumpingozni. Ő ugrott először, én felkísértem, aztán odafent váratlan dolog történt, ugyanis hirtelen magához húzott és megcsókolt, majd azzal a lendülettel le is ugrott a magasból. Én meg nem találtam szavakat a döbbenettől. 🙂

Milyen volt a lánykérés?

2016. február 19-én történt, Thaiföldön voltunk nyaralni. Railey Beach volt az utolsó állomásunk, ami egy meseszép és eldugott kis sziget. A lánykérés napján körbejártuk a szigetet, majd a nap végén a tengerarton kötöttünk ki. Mire jött a naplemente, már csak mi voltunk ott a parton, ami nagyon romantikus volt. Ekkor leültetett és a kezembe adta a tabletjét, amin elindult az általa készített kisfilm. Az első pillanatától már sírtam, hiszen akkor már tudtam, mi fog történni.

A szívem a torkomban dobogott, a film végén pedig mellém térdelt és feltette a kérdést.

Milyen esküvőt álmodtatok meg magatoknak?

Romantikus, vintage stílusú és természetközeli esküvőt álmodtunk meg magunknak, egy olyan helyen, ahol csak mi vagyunk a családunkkal és barátainkkal, ahol a buli reggelig tart és mindenki egy fergeteges élménnyel térhet haza. Fontos volt számunkra, hogy a ceremónia és a vacsora ugyanott legyen, így már a helyszínbejárás első pillanatától tudtuk, hogy a Deák Udvarház lesz számunkra az a hely, ahol szeretnénk összekötni életünket. A helyszín tökéletes volt, és minden úgy történt, ahogy megálmodtuk.

Hogyan találtátok meg az ideális helyszínt?

A helyszínre a Facebookon találtam rá, egy csevegőcsoportban. Egy menyasszony kért ajánlatot helyszínekre, én pedig a kommenteket olvasva láttam meg a képet a Deák Udvarházról. Ott csak egyetlen képet láttam, de már akkor azonnal beleszerettem, és még aznap felvettem velük a kapcsolatot. Pár napon belül elmentünk a helyszíni szemlére, majd le is foglaltuk.

Hogyan, mennyi idő alatt szerveztétek meg az esküvőt?

Mivel a lánykérés az ismerkedésünk után viszonylag gyorsan megtörtént, mindketten úgy gondoltuk, hogy az esküvőt nem akarjuk azonnal megtartani. Bő két és fél évünk volt rá a lánykérést követően, de olyan másfél évvel előtte már elkezdtük a szervezést, választottunk dátumot, lefoglaltuk a helyszínt és felkértük a szolgáltatókat. Szépen sorban haladtunk, elég időt hagyva arra, hogy minden a legnagyobb összhangban legyen majd a nagy napon. Mindent közösen döntöttünk el és mindketten ugyanúgy kivettük a részünket a szervezéses feladatokból, fontos volt számunkra, hogy az esküvő kettőnk stílusát tükrözze.

Mi volt az álmotok a dekorra, a meghívókra és a grafikára vonatkozóan?

A dekort illetően valami egyszerűbbet szerettünk volna, romantikus színes virágokkal és zöld növénnyel, mivel a helyszínünk már önmagában is meseszép volt minden apró kis részletében ezt mindenképpen szerettük volna érvényben hagyni. A dekorunkat a White Bird Decor kis csapata valósította meg, gyönyörűen feldíszítették a télikertet fényfüzérekkel, a helyszínt virágokkal, valamint meseszép csokrokat alkottak, amik tökéletes összhangban voltak a megálmodott stílusunkkal.

A nyomdai anyagokat pedig a Natural Wedding Decornak köszönhetjük, egyedi meghívót terveztek számunkra, ami pontosan illett az elképzeléseinkhez, emellett ők készítették a meghívó stílusában készült menü- és itallapokat valamint az ültetési rendet is.

Milyen ételeket választottatok a vendégeknek?

A helyszínünk kapcsán a catering adott volt, a menüt azonban kedvünkre tudtuk összeállítani. Biztosak voltunk benne, hogy a vendégek imádni fogják a választott ételeket, hiszen korábban voltunk a Deák Udvarházban esküvői nyíltnapján, aminek része volt a menükóstolás is. Az ételek összeállításában igyekeztünk arra figyelni, hogy mindenki találjon majd benne kedvére valót. A kemencében sült fatálas ételkínálattal hatalmas sikert arattunk, a legkapósabb pedig a svédasztalos kemencés csülök volt, amiről mai napig rengeteget áradoznak a vendégeink.

És a sütemények + menyasszonyi torta?

Mivel az ételeink inkább a hagyományosabb ízeket tükrözték, igyekeztünk a sütemények terén a modernebb irányba húzni. Így esett a választásunk az Édesség Laborra, akik nagyon ízletes és látványos sütemény falatkákat, macaron és cupcake válogatást állítottak össze számunkra, valamint az esküvői tortánkat is ők készítették, ami egy háromemeletes „half naked cake” (félpucér torta) volt, szintenként más-más ízekkel.

Hogyan esett a választásod erre a gyönyörű és különleges Daalarna esküvői ruhára? Milyen élményeid vannak a ruhapróbákról?

Szerintem a ruha kiválasztása a legtöbb menyasszony számára kényes pont, az én esetemben pedig ez még inkább annak bizonyult. 🙂 Egy-két dologban biztos voltam, mint például, hogy Daalarna ruhát szeretnék, és szép hátkivágást. Azzal azonban nem számoltam, hogy ennyire nehezen fogom kiválasztani A Ruhát. Számos próbán voltam a Daalarna szalonban, de az a bizonyos érzés nem akart eljönni, amire úgy vártam. Az utolsó próbán végül egy olyan fazont választottam, amit akkor vettem fel először. Az a bizonyos érzés viszont csak a varrodai próbákon jött el. Amikor már a ruha rám volt szabva, a kivágások rám lettek igazítva és az általam választott csipkéből láttam egészében, biztos voltam a döntésemben.

Természetesen a varrodai próbákon is sikerült megnehezítenem a dolgokat, ugyanis az utolsó próbára kifogytam ruhámból. Mondanom sem kell, mekkora pánikba estem, hiszen már csak egy hét volt akkor az esküvőig. Mindig hálás leszek a teljes Daalarna csapatnak, mert kitűnő szakértelemmel és lelkiismeretes munkájukkal végig támogattak, és végül egy gyönyörű és tökéletes ruhát kaptam.

Mit szóltak a ruhához a vendégek és a férjed?

Kicsit izgultam a reakciók miatt, ugyanis a ruhát senki sem látta korábban rajtam kívül. Igaz, az első ruhapróbákra a barátnőimmel mentem, de a végső döntésemnél már egyedül voltam, és ők sem látták rajtam azt a fazont, amit végül választottam. Így mindenkinek meglepetés volt, és végül hatalmas sikert aratott. Odavoltak a fazonért, a csipke anyagért és a különleges gyöngyös díszítésért.

Hatalmas öröm volt Daalarna ruhát viselni, nagyon sok elismerést és csodálkozást kaptam a meseszép ruhámra. A férjem pedig azóta is emlegeti az első pillantást, odáig van érte.

Mesélsz kicsit a többi részletről is a megjelenéseddel kapcsolatban?

A frizura kiválasztása is elég nehézkes dolognak bizonyult számomra, mivel a ruha fazonja hátul teljesen kivágott volt, semmiképpen sem szerettem volna, ha a kiengedett hajam eltakarja a lényeget, ugyanakkor a feltűzött konty szóba sem jöhetett nálam. 🙂 Sajnos a hajam azonban olyan, hogy hiába sütik órákon keresztül, a hullámok pikk-pakk kilógják magukat. Így végül egy féloldalasan tűzdelt-fonatot választottunk, amit egy nagyon szép kis virágos dísszel spékeltünk meg.

Sminket illetően nem volt különösebben nagy kérésem, mivel a hétköznapokon sem használok sokat így az esküvőn sem akartam, ezért egy természetesebb hatású, szemhangsúlyos sminket kaptam, amivel nagyon jól tudtam azonosulni.

Tökéletes lett az összhang és csodálatos érzés volt egyben látni a frizurát, sminket, fülbevalót, cipőt és ruhát, valamint minden apró részletet, amiket korábban külön-külön, nagy gondoskodással válogattam össze.

Milyen volt az esküvő, milyen emlékeid vannak róla?

Minden úgy történt, ahogy megálmodtuk, nagyon kellemes visszaemlékezni sok apró kis mozzanatára a napnak, mint például a ceremónia bevonulásrára, amikor megszólalt a zene, már mindenki nagyon izgatott volt – én hátulról figyeltem az eseményeket és már alig vártam, hogy végre elindulhassak.

Egy másik szép emlékem pedig a nyitótánchoz kapcsólódik: amikor megcsináltuk az első emelést mindenki ujjongásban tört ki, a meglepődött arcokat pedig imádjuk visszanézni videón.

Milyen volt a zene? Meddig tartott a parti?

Eleinte az esküvő szervezése alatt sokat dilemmáztunk a zenekar vagy DJ kérdésen. A stílust illetően nálunk az egyik fő szempont az volt, hogy semmi esetre sem szeretnénk a hagyományos lakodalmas, esküvői zenékre bulizni, ezért végül a DJ mellet döntöttünk. Úgy gondoltunk, hogy a zenei ízlésünket egy zenekarral sokkal nehezebben fogjuk tudni megvalósítani. Nagyon jól döntöttünk, a parti elején retróval kezdtünk, majd hajnalban már leginkább a mai slágerek, bulizenék szóltak. A zenét végül fél 5-kor kapcsoltuk le, de voltak páran, akik az udvaron végül reggelig szórakoztak. 🙂

Melyek voltak a legemlékezetesebb pillanatok?

A legszebb mozzanatai a napnak a first lookhoz, a ceremóniához, a gyertyafénykeringőhöz és a közös játékokhoz köthetőkek. Imádtam a férjem vacsora előtti beszédét, valamint az este folyamán elkövetett menyasszonyrablást. 🙂 Rengeteg csodálatos emlékkel gazdagodtunk.

Mi volt a legszebb élményed?

Legszebb élményem az volt, amikor a férjem először megpillantott a ruhámban. Már nagyon vártam, hogy végre találkozzunk. Emlékszem, hogy a torkomban dobogott a szívem, és ahogy közeledtem Csabihoz az idő lelassult, a cipőm sarkának kopogását hallgattam, és közben csak arra gondoltam, hogy már biztosan tudja, hogy ott vagyok mögötte. Nagyon megható pillanat volt, még mindig libabőrös vagyok, amikor felidézem.

Mi volt, ami miatt a leginkább izgultál az esküvő előtt?

A nyitótáncunk volt az egyik, ami miatt nagyon izgultunk mindketten. Sajnos ez volt az a dolog, amit nem kezdtünk el időben gyakorolni és nagyon kevés időt tudtunk szánni a próbákra, ugyanakkor az elképzelésünk nem egy hagyományos keringő volt, hanem valami extrább előadást szerettünk volna. Végül azért egész jól sikerült, a vendégektől rengeteg elismerést kapunk, több emelés is volt a nyitótáncunkban, amin mindenki nagyon meglepődött. 🙂

Valamint az időjárás miatt is eléggé aggódtunk, már hetekkel az esküvő előtt figyeltük az előrejelzést, akkor minden hétvégén esett, mi pedig kinti ceremóniát és vendégvárást szerveztünk, igaz volt B tervünk, de azt egyáltalán nem akartuk számításba venni. Természetesen a nagy nap előtt már éjjel végig esett az eső és még reggel sem akart elállni. Míg ültünk a kocsiban és utaztunk a helyszínre, az időjárás egyre rosszabbra fordult, szakadt az eső. Biztos voltam benne, hogy ha még el is áll, az a rengeteg víz nem fog felszáradni, így az uszályos ruhában nem sok lehetőség lesz a kinti ceremónia megtartásra.

Aztán valami hihetetlen csoda történt, ugyanis a készülődés alatt olyan 13 óra környékén a nap kisütött és szinte minden meg is száradt, mi pedig egy meseszép ceremóniát tudtunk tartani pontosan úgy, ahogy elképzeltük. 🙂

Volt rossz emléked vagy olyan részlet, amit megváltoztatnál utólag?

Rossz emlékem szerencsére nincsen, az apró bakik pedig pont úgy tették tökéletessé az egész napot, ahogy annak lennie kellett. Egyetlen dolgot változtatnék, ha lehetne, próbálnám magam jobban elengedni már a készülődésnél, és több időt fordítani a kreatív fotózásra. Sajnos a frizura és smink elkészítése kicsit elhúzódott, így több mint egy órás csúszásban voltunk, mire végre eljutottunk a first lookhoz.

Esküvői szolgáltatók Zsófi és Csaba nagy napján:

Fotó: Söjtöry Szabolcs – Bowtie Weddings 
Ruha: Daalarna
Helyszín és catering: Deák Udvarház
Videó: Mirex Fotó & Videó
DJ: Czeba Máté
Ceremóniamester: Siposhegyi Zoltán
Dekor: White Bird Decor
Nyomdai anyagok: Natural Wedding Decor
Frizura: Berényi-Smida Zsuzsi
Smink: Márton Nikolett
Gyűrűk: Bojti Ékszermanufaktúra
Torta, sütemények: Édességlabor
Bali-Gili Trawangan fotók: Karloa Takes Photo

Még több valódi esküvői beszámolót találsz ezen a linken, vagy kövess minket az Instagramon még több inspirációért! Nézd meg a Daalarna legújabb esküvői kollekciójának kampányfotóit ide kattintva