Valódi esküvőket bemutató sorozatunkban ezúttal Fanni & Máté nagy napját ismerhetitek meg. 

Fanni & Máté

A mi történetünk az egyetemen kezdődött, ott lettünk barátok. Alapvetően hiszek a férfi-női barátságban, de ez más volt. Kivételes. Ő beszólt, én visszaszóltam. Kinevettem, ő megsértődött. Ő nekem adta a csokis sütijét, én figyeltem, hogy legyen víz is előtte egy-egy Aranypéntek esti bulin. Így ment ez három évig, az első csókig. Volt szikra – mit szikra, tűzijáték -, boldogság, szerelem. Csak kellett egy kis idő, hogy felismerjük.

A lánykérés

Még csak barátok voltunk, amikor egy beszélgetésünk arra terelődött, hogy mennyire imádom Olaszországot, az életérzést, a konyhát. Viccesen meg is jegyeztem, hogy ha egyszer valaki megkéri a kezemet, akkor remélem, épp Rómában leszünk. Évekkel később ott voltunk, a Piazza del Popolónál, este 10 órakor. Gyönyörű kilátás nyílt a kivilágított városra a térnél lévő kertből.

Megszorította a kezemet és azt mondta, hogy szeret. Mindennél jobban, úgy ahogy vagyok. Boldog, és azt szeretné, ha a felesége lennék. Az lettem!

Az ideális esküvő

Szeretjük a finom, egyszerű, elegáns és természetes dolgokat, így az esküvőt is ilyennek álmodtuk meg. Szerencsére nem csak azért írtam többes számban, mert elvileg ezek közös döntések, hanem azért, mert nálunk tényleg azok voltak. Nyári esküvőt képzeltünk el az első perctől kezdve, természetközeli, szabadtéri szertartással.

Azt szerettük volna (és szerintem sikerült is), ha mi is és a vendégek is felszabadultan tudjuk megélni a nagy napunkat, egy csodás környezetben.

Helyszín

A férjemmel Miskolciak vagyunk, ugyanakkor a választásunk a Zemplén egyik kis ékszerdobozára, Telkibányára esett. Évek óta látogatjuk a kis falut, ahol egyszerre tud az ember kikapcsolni és feltöltődni, eltávolodni a várostól és a mindennapok rohanásától. Itt meg lehet és kell is állni egy kemencében sütött vaníliás-túrós palacsintára és egy habos kávéra. Az Aranybánya Hotel kertjében egy tó található, amiben egy épített hajó áll. A tavat virágok, hegyek és sok zöld veszi körbe, így könnyen el tudtuk képzelni, hogy ebben a környezetben fogadjunk hűséget.

Szervezés

A lánykérés és az esküvő között 10 hónap volt, így nem volt egy évünk sem a szervezésre. Alapvetően a férjem is és én is szeretünk körültekintő és megalapozott döntést hozni, ezért mindenről több ajánlatot kértünk, aztán azokat értékelve döntöttük el, hogy melyik az, ami nekünk a legmegfelelőbb. Szerencsések vagyunk, mert mindkettőnknek imádnivaló a családja és hagyták, hogy ezek valóban csak a mi döntéseink legyenek. Igyekeztem a férjemet mindenbe belevonni és kikérni a véleményét, hogy ez a Mi esküvőnk legyen és ne csak rólam szóljon.

Dekoráció

A dekoráció, a meghívó és a vacsora papírok vonatkozásában is az volt az elképzelésünk, hogy valami egyszerű de elegáns, bájos és természetes, vidéki romantikát valósítsunk meg. A helyszínt is ennek mentén választottuk ki, amihez magától értetődő volt ez a stílus. Nagyon jól tudtunk együttműködni, sikerült megvalósítaniuk azt, amit szerettünk volna. A dekorációt az „Arcok és Emlékek” családias csapata készítette. A meghívót, a vacsora papírokat, illetve köszönőkártyákat pedig Fekete Zita (Wedding Paper).

Ételek

Nagyon szeretünk jókat és különlegeseket enni, ugyanakkor mégis egyértelműen amellett tettük le a voksunkat, hogy az esküvőn a hagyományos ízeket, menüsort választjuk. Szerencsére tudtuk, hogy a helyszínen nagyon finoman főznek, így emiatt egyáltalán nem aggódtunk.

A menüsorunkban a falusi tyúkhúslevestől a töltött káposztáig minden helyet kapott, ami csak egy hagyományos magyar esküvőn előfordulhat.

Torta & édesség

A menyasszonyi torta egy miskolci kézműves cukrászdában, a Cukorpor műhelyében készült. A torta 3 emeletes volt, bevonat nélkül, macaronnal és cukorvirággal díszítve. Az ízesítése sóskaramellás, fehércsokis-pisztáciás és málnás-csokoládés volt. A tortán kívül Timi és Andi (cukorporos lányok) készítették a macaronokat (epres-lime, pisztácia), illetve a brownie-kat (málna, karamell) a desszertasztalra. A családtagok rengeteg házi süteménnyel leptek meg minket, így igazi sütimenyországot varázsoltak.

Ruha

Tudtam, hogy ha egyszer férjhez megyek, akkor az csakis Daalarna ruhában lehet. Imádtam a Flower kollekciót, és azon belül azt az egyet, amit végül a menyasszonyi ruhámnak választottam. Évek óta a telefonom galériájában lapult a lementett kép a ruháról, hogy egyszer megmutassam és azt mondjam, hogy ez az, amit szeretnék. Őszintén szólva rettegtem, hogy nem úgy áll majd rajtam, ahogy elképzeltem. Nem is úgy állt. Még annál is jobban, tökéletes volt. Szerelem első és sokadik látásra is. A ruhapróbákat sok mosoly, odafigyelés, precizitás és kedvesség vette körül, imádtam.

A férjem arcáról sokszor nagyon nehéz érzelmeket leolvasni, de az egyik legmeghatóbb pillanat volt, amikor meglátott és könnyes szemmel, mosolyogva átölelt. Nem kellettek szavak. A ruha egyébként mindenkit elvarázsolt, tényleg tökéletes választás volt.

Frizura & smink

A hajam lazán volt feltűzve, amit egy fehér virágokból álló hajfésű díszített. Ékszerként csak fülbevalót, illetve a gyűrűimet viseltem. A ruhámon, a dekorációban, a virágokban, így a körmeimen és a sminkemben is megjelent a púderrózsaszín, a pasztell árnyalatok, ami a „vidéki romantika” elképzeléshez szerintem szuperül illett.

Zene

Egyetértettünk a férjemmel abban, hogy DJ-t választunk az esküvőnkre. Azt szerettük volna, hogy a zenei világ lehető legszélesebb palettája álljon rendelkezésre. Szuper döntés volt, mert hatalmas bulit csinált, ami hajnal 5-kor ért véget.

A legszebb emlékek

Az esküvővel kapcsolatban az első, ami eszembe jut, hogy kár, hogy vége. 🙂 Nagyon jól éreztük magunkat, felszabadultan és boldogan éltünk meg minden pillanatot.

Nagyon nehéz kiragadni egy-egy emlékezetes momentumot, mert az egész nap egy nagy különleges pillanat volt. Nagyon megható volt, amikor először édesapám, majd a nagyszüleim, végül a férjem megláttak a ruhában. Sajnos édesanyám már nem lehetett részese ennek a különleges napnak, mégis úgy érzem, hogy ott volt velünk és nagyon boldog volt.

A legszebb élményem az volt, amikor a szertartás alatt, egymás kezét fogva fogadalmat tettünk egymásnak. Őszintén és szerelmesen.

Ettől féltem

A szertartást – főszabály szerint – szabadtérinek álmodtuk meg. Az idei év júniusa viszont nem kedvezett ennek az elgondolásnak, sőt a nagy nap előtti hétvégén diónyi jégeső borult az esküvőnk helyszínére. Bár volt B tervünk, izgultam, illetve inkább reménykedtem abban, hogy ránk mosolyog a szerencse és nem kell változtatnunk. Kék ég és ragyogó napsütés volt azon a szombaton. 🙂

Amin változtatnék

Amit megváltoztatnék utólag az az, hogy az esküvő előtti két napon már semmit nem csinálnék, csak relaxálnék.

A szolgáltatók:

Helyszín: Aranybánya Hotel (Telkibánya)
Fotó: Nagy Károly (Esküvői Riport Fotó)
Ruha: Daalarna 
Videó: Németh Zoltán
Dj: Novák Zoltán (Dj Novák)
Vőfély/ceremóniamester: dr. Miklós András
Dekor: Arcok&Emlékek
Meghívó, grafika: Fekete Zita (Wedding Paper)
Torta: Cukorpor Kézműves Desszert
Haj: Vámos Mónika
Smink: Adorján Judit Fanni

Még több valódi esküvői beszámolót találsz ezen a linken, vagy kövess minket az Instagramon még több inspirációért! Nézd meg a Daalarna legújabb esküvői kollekciójának kampányfotóit ide kattintva