A megfelelő, az alkalomhoz és a kísérőhöz illő viselet mind a férfi vendégek, mind a vőlegény számára egyaránt fontos. Hogy ne csak mindig a női divatról essen szó, most az esküvői férfi divat lesz a témánk. Cikkünk azoknak is hasznos lehet, akik férjként vesznek részt a nagy napon, de azoknak is, akik “csak” vendégként érkeznek. Te tudod például, hogy mi a különbség a szmoking és a frakk között?

Esküvői öltöny

Esküvői férfi divat kisokos – Esküvői öltöny – a leggyakoribb viselet a nagy napon

Remek választás a férj számára, ha nem túl hivatalos, inkább szűkebb családi körben történik az esküvő. Rengeteg színű, fazonú és anyagú esküvői öltöny áll a férfiak rendelkezésére, de általában hosszított fazonúak, visszafogott, világos színűek. Világos színű, elegáns inggel, divatos mellénnyel, nyakkendővel vagy kendővel néz ki a legjobban, de a választásnál az igazán fontos, hogy a menyasszony ruhájával is harmonizáljon az öltözék! Családi ünnepségekre vagy esküvői vendégek számára is jó választás.

Szmoking

Ryan Gosling és David Beckham tudja, milyen a jó szmoking

Az áll a meghívón, hogy „black tie”? Akkor ne is keress tovább! Szmokingot általában a késő délutáni órákban ajánlatos viselni, többnyire formális eseményeken illik így megjelenni – esküvőkre, operára, koncertre, vagy egy exkluzív vacsorára tökéletes választás. A sálgalléros, klasszikus feketével nem lehet melle lőni, szárnygalléros fehér inggel, csokornyakkendővel, mellénnyel, illetve fekete vagy színes spanyol övvel mutat a legjobban.

Frakk

Balra: Viktória svéd királyi hercegnő és Daniel Westling a házasságközéskor, Jobbra: Benedict Clumberbatch a vörös szőnyegen – mindkét férfi frakkot visel

Ezúttal „white tie” áll a meghívón? Akkor ez lenne az: az időtlen férfi öltözék! Nemcsak vendégek, hanem a vőlegény is belebújhat ebbe az elegáns viseletbe. Kizárólag esti alkalmakon illik frakkot húzni, az esemény lehet egy elegáns bál vagy esküvő. Piké inggel, mellénnyel, csokornyakkendővel és fekete lakkcipővel mutat igazán jól, de lehet fokozni az összhatást egy fekete selyemmel borított cilinderrel és fehér sállal is. A „fecskefarkas” öltöny nagyon elegáns viselet, de figyelem, a kabát „szárnyaira” nem illik ráülni!

Zsakett

Vilmos és Harry hercegek stílusosan, zsakettben érkeztek meg Pippa Middleton esküvőjére (még több kép az esküvőről ide kattintva)

Vőlegények, ismét figyelem! Tradicionális, nagy esküvőkre vegyétek fontolóra ezt az öltözéket. A zsakettet hívhatnánk nappali frakknak is, ugyanis napközben szokás viselni – különbség még a kettő között, hogy az elől lévő rövid rész hátra kerül és lekerekítve, hosszan végződik. Fekete vagy szürke színben a legszebb, ehhez ezzel megegyező színű csíkos nadrág, szürke vagy színes mellény és fehér vagy elefántcsont színű ing illik.

Nyakkendővel vagy selyem nyaksállal, díszzsebkendővel, valamint fekete vagy szürke kalappal egészíthető ki. Tanúk és örömapák számára is remek viselet!

Parti szmoking

Társasági eseményekre, például egy esküvőre is jó választás lehet. A hegyesebb fazonú zakókat szárnygalléros inggel, fekete nadrággal, spanyol övvel, csokornyakkendővel szokás viselni. Elengedhetetlen kelléke a zsebbe tett díszzsebkendő, amitől igazán egyedi és elegáns lesz ez a viselet.

Üzleti öltöny vagy parti zakó

Ez már a sportosan elegáns kategóriába esik bele, ami egy lazább esküvőre kitűnő választás lehet a férfivendégeknek. Trendibb szabásúak és élénkebb színekben kaphatóak, a ruhák részleteiből is kiderül, hogy egy kötetlenebb viseletről van szó. Aki szeretné feldobni, az fehér vagy pezsgő színű inget, hozzáillő mellényt, kendőt, nyakkendőt vagy csokornyakkendőt viselhet hozzá.

Lazább, de esküvőre is stílusos viseletek

Kiegészítők

Sokszor hajlamosak vagyunk elsiklani az apróbb dolgok felett, azonban a tökéletesség a részletekben rejlik! Nézzük, milyen férfikiegészítők léteznek és melyiket, mikor kell viselni!

Cipő

A fekete az ultimate választás, a fekete lakk pedig az ászok ásza, különösen, ha öltönyről vagy frakkról beszélünk. Vékony fűző, bőrtalp és bőr felsőrész – ezzel nem lehet melléfogni.

Ha esküvői férfi divat, akkor a cipő sem maradhat ki

Spanyolöv

Általában csak ünnepi öltönyökhöz hordják, színben és stílusban a csokornyakkendőhöz kell igazodnia.

Díszzsebkendő

Az egyik legszebb ékszere a férfiöltözékeknek, ami a nyakkendővel, kendővel vagy csokornyakkendővel harmonizáló anyagból és színből készül. Különböző hajtástechnikákkal lehet feldobni a zsebkendő formáját.

Ahogy a mondás tartja: az ördög a részletekben rejlik

 

Kendő

Az alkalmi ruhákhoz viselt kendő a nyakkendő és a kendő ötvözete. A több rétegű anyagot divatos csomó fogja össze. A zsakett és az esküvői öltöny kiegészítője. Színe a mellénnyel egyezik.

Csokornyakkendő

Ha szmokingra esne a választás, akkor csakis a csokornyakkendő jöhet szóba! Ha azonban frakkot húzna valaki, ahhoz a fehér a legjobb választás.

Csokornyakkendő kétféle stílusban – lehet kicsit lazább, de nagyon elegáns is, Fotók forrása: Pinterest

Tetszett a cikkünk esküvői férfi divat témában? Akkor lájkolj minket a Facebookon, az Instagramon és a Pinteresten is, hogy mostantól minden friss cikkünkről értesülj!