Már hónapok óta cikkeznek a lapok az év talán legjobban várt sztáresküvőjéről. Katalin hercegné kishúga, Pippa ugyan nem a szó szoros értelmében vett celeb, mégis mindenkit lázban tartott májusi esküvője. Persze ami a leginkább foglalkoztatta a rajongókat, az Pippa Middleton esküvői ruhája. Vajon ki volt a szerencsés tervező, aki elkészítehette? Cikkünkből minden kiderül. 

A jegyespár

Pippa Middleton (Katalin hercegné 33 éves kishúga, író és rendezvényszervező) és James Matthews (41 éves milliárdos, bankár), akik a tavaly nyár óta jártak jegyben. Az esküvőt 2017. május 20-ra tűzték ki. 

Az esküvői helyszín

Berkshire, Anglia. Az egyházi szertartást a Berkshire megyei Englefield kis falujának ősi templomában tartották, körülbelül 10 kilométerre Bucklebury falutól, ahol Pippa és Kate Middleton felnőttek. Az esküvőt követő partit a Middleton család birtokán, Buckleburyban rendezik meg. Sajtóértesülések szerint 350 főt várnak az eseményre. 

Pippa Middleton esküvői ruhája

A legnagyobb érdeklődés természetesen Pippa Middleton esküvői ruhája iránt volt. Nem lehetett könnyű helyzetben a menyasszony, hiszen híres nővérének Alexander McQueen ruhája minden idők legszebb esküvői ruhái között szerepel és hasonlóan nagy durranást vártak tőle is. Pippa híres jó ízléséről, ezért nem lepődtünk meg, hogy amikor az első képek nyilvánosságra kerültek a délelőtti esküvőről, egy végtelenül elegáns és stílusos ruhában láttuk.

A menyasszony Giles Deacon álomszép, egyedi tervezésű csipkeruhájában vonult az oltárhoz, míg a Katalin hercegnő esküvőjét idéző fátyol Stephen Jones munkája. 

“Jó érzéke van a divathoz, tudta, mit akar” – nyilatkozta Giles Deacon a Business of Fashion magazinnak Pippa Middleton esküvői ruhája kapcsán. A tiszta csipke, A-vonalú ruha gyöngyökkel díszített, viktoriánus időket idéző, magasan záródó nyaka és kulcslyukszerű hátkivágása igazi mestermunka. Halványan emlékeztet ugyan Katalin hercegné esküvői ruhájára, de talán inkább csak időtlen stílusa miatt. 

 

A királyi család az esküvőn

Természetesen Katalin hercegné ruhaválasztása is beszédtéma volt az elmúlt hetekben. Sejteni lehetett, hogy véletlenül sem szeretné túlszárnyalni a testvérét, ugyanakkor azt is, hogy a királyi család tagjaként a tőle megszokott klasszikus eleganciát hozza majd. Ha lehetett volna, talán arra is fogadunk, hogy hűséges marad kedvenc márkájához, Alexander McQueenhez. És valóban: a barackrózsaszín ruha a McQueen divatház kreációja, amelyhez tökéletesen passzolt a hasonló árnyalatú kalap, amelyet elegáns konttyal tökéletesítettek.

Azt is sejteni lehetett, hogy a királyi csemetéknek is szerepük lesz majd a szertartáson. György herceg és Sarolta hercegnő a koszorúslányok és a koszorúsfiúk cuki csapatát erősítette, akiket egyébként maga Katalin hercegné instruált a templom bejárata előtt. 

A képeken feltűnik természetesen az örömanya, Carole Middleton is, aki Katalinhoz hasonlóan halványpink ruhát választott. Vilmos és Harry hercegek pedig elegáns zsakettben sétáltak a templom felé. Íme az év sztáresküvője képekben. 

,pippa middleton esküvői ruhája,

Fotók: Getty Images, Harpers Bazaar, Vogue UK, Business of Fashion

Nézd meg minden idők 10 legszebb királyi esküvői ruháját ide kattintva vagy nézegess valódi, Daalarna ruhás menyasszonyokat ide kattintva!