„Az első bejegyzésemet a legfontosabb dolognak szenteltem: a menyasszonyi ruha választásnak.” – Vígh Dia blogja –

Nagyon örültem a felkérésnek, hogy Daalarna menyasszonyként, blog formájában beszámoljak az esküvői készülődésemről. Minden menyasszony elképesztően sokat tud beszélni erről a témáról. Nyugtassatok meg, hogy nem csak én! Bár, eddig hősiesen tűrték a folyamatos csacsogásomat a körülöttem lévők, mégsem szeretném az őrületbe kergetni őket. Most kiírhatom magamból azt a sok-sok élményt, kicsit fellélegezhetnek a barátnőim, az anyukám és persze, legfőképpen a vőlegényem. Vagy csak fokozni fogom az izgalmakat azzal, hogy az olvasóknak fejtegetem a dilemmáimat? Kiderül.

,menyasszonyi ruha,esküvői ruha,ruha,daalarna ruha,

Menyasszonyi ruha a Daalarna show kifutóján

Mostantól hetente jelentkezem és írok mindenféle témáról, amely az esküvői előkészületeknél fontosak lehetnek, a ruhámtól, a helyszínen át, a legkisebbnek tűnő apróságokig.Bízom benne, hogy nektek is érdekes lesz olvasni és tudok hasznos tanácsokat, tippeket adni, esetleg ötletelhetünk majd közösen is.

Az első bejegyzésemet a legfontosabb feladatnak szentelném, a menyasszonyi ruha választásnak.

Kétségkívül az egyik kulcsfontosságú része az esküvőnek, milyen ruhája legyen a menyasszonynak. Én is ezzel kezdtem el legelőször foglalkozni, eleinte csak gondolatban. Határozott elképzeléseim voltak arról, mit szeretnék, arról pedig még inkább, mit nem. Mivel külföldön élek, körülnéztem több szalonban kint is, de éreztem, hogy Anita tudná igazán megvalósítani, amiről álmodom.

A Daalarna-val több éves múltunk van. 15 éves voltam, amikor először viseltem az egyik ruhájukat egy magazin fotózásán. Emlékszem, azonnal beleszerettem, igazi hercegnőnek éreztem magam benne. Mivel modellkedtem, később több alkalommal is lehetőségem volt újra Daalarna menyasszonyi ruhákba bújni, legutóbb a 2015-ös Flower kollekció bemutatóján.

Nyár végén először látogattam el menyasszonyként az Alkotmány utcai szalonba. Niki, aki ilyenkor segíti az arákat a választásban, gimis barátnőm. Elképesztően kedves és lelkesen végzi a munkáját. Jól esett, hogy Anita is csatlakozott hozzánk és azonnal átlátta, mi állna nekem jól és mi illik a személyiségemhez.

Felpróbáltam néhány darabot és lassan körvonalazódott, mit szeretnék. Szuper, hogy variálhatóak a fazonok és az anyagok, az pedig főleg, hogy egyéni elképzelésekis beleépíthetőek a ruhába. Anita lerajzolta nekem, amit közösen kitaláltunk, én pedig megnyugodtam, hogy a legjobb kezekben van a menyasszonyi ruhám.

,menyasszonyi ruha,esküvői ruha,ruha,daalarna ruha,

Ahány menyasszony, annyi menyasszonyi ruha, Fotó: Jaksa Tímea

A következő találkozás alkalmával az anyagot kellett véglegesítenem. A varrodában rengeteg csipke közül választhattam és közben sokat tanultam a pamut és a francia csipkéről, hogy mi a különbség a rusztikus és a modern minták között. Valami olyat szerettem volna, ami klasszikus, de mégis fiatalos, így végül egy zsinóros, pamut csipke mellett döntöttem, virág motívummal.

Miután megszületett a döntés a fazonról és a csipkéről, a varrónők megvarrják a ruha makettjét egy egyszerű textilanyagból. Ez alapján véglegesíteni lehet majd a méreteket és a szabásvonalakat. Itt tartunk most.

Ugyan még jó néhány próba van előttem, de garantáltan gyönyörű lesz a végeredmény. Több részletet egyelőre nem árulok el, mert valószínűleg a vőlegényem is bele fog kukkantani a blogba, szeretném, ha meglepetés lenne neki a ruhám.

Te milyen szempontokat mérlegeltél a menyasszonyi ruha kiválasztásakor? Következő bejegyzésemben a helyszínválasztásról mesélek.