Állandó rovatunk legújabb szereplője Lengyel Balázs esküvőfotós, aki 10+1 kedvenc saját fotóját válogatta össze és egészítette ki a hozzájuk fűződő gondolatokkal a Secret Stories felkérésére.

1.

Idén májusban Párizsban jártam jegyesfotózáson. A várost járva szinte minden „kötelező” helyen készítettünk fotókat. Az Eiffel-torony régóta szerepelt a bakancslistás fotóhelyszínek között, de valami egészen más megközelítésből szerettem volna beépíteni.

2.

Az egyik kedvenc koszorúslány fotóm idénről. Pontosan azért szeretem, mert spontán, őszinte, és a koszorúslánynak gyerekkori álma vált valóra azzal, hogy ő lehetett a virágszóró a barátnője esküvőjén. Még ha emiatt egészen Kanadából kellett is Magyarországra utaznia.

3.

A menyasszonyi ruhának nálam kardinális szerepe van. Már az első találkozáskor megkérdezem a menyasszonyt, milyen ruhát fog viselni az esküvőn. A Daalarna több kollekciójának darabjaihoz volt már szerencsém. Nemcsak összhatásában, de minden részletében egyediek, ezért nagyon sok részletfotót készítek róluk a készülődéskor. A Kreinbacher Birtokon eddig két alkalommal fotóztam, mindkétszer Daalarna ruhát. A fotóval pontosan azt szerettem volna közvetíteni, milyen az, amikor a helyszín és a ruha tökéletes összhangban vannak egymással.

4.

Maximék készülődésének minden pillanatát imádtam fotózni. A helyszín pazar volt, a fiúk laza jacuzzis pezsgőzéssel hangolódtak, de a legbensőségesebb fotók azok lettek, ahol a testvérek közösen készülődtek. Bár franciául beszélgettek, a mosolyukból mindent érteni lehetett.

5.

A Kreinbacher-birtok szőlőszeme kihagyhatatlan háttér, ha már ott tartja egy pár a kreatív fotózását. Orsi a Daalarna Ballet kollekciójának egyik gyöngyszemét viselte az esküvőjén. Stílus, elegancia, szépség, összhang… Imádom.

“Messze nem ennyi kedvenc képem van, hisz egy-egy esküvői sorozat önmagában legalább 10 toplistás képet ad, de igyekeztem úgy összeválogatni a képeket, hogy abból kirajzolódjon az ízlésvilágom, a fotózási stílusom és a pár soros szövegek révén egyúttal a fotós ars poeticám is.” – Lengyel Balázs esküvőfotós

6.

A tökéletes antré egy francia–magyar esküvőn.  A zömében francia násznép egészen Villányig utazott, hogy részese legyen a látványnak. Fantasztikus hangulatú esküvő volt, amihez a Sauska Birtok remek választásnak bizonyult.

7.

Szeretem, ha egy menyasszony minden részletre odafigyel, és az általa megálmodott koncepció abszolút egyezik az én ízlésvilágommal. Amellett, hogy Alex és Gábor egy igazán bulis koszorús-csapatot tudhatott magáénak, a gondosan megválasztott ruhaszín-kombinációval együtt tökéletes lett köztük az összhang. Ez köszön vissza az esküvői sorozatukon is.

8.

Dóri és Balázs esküvője több szempontból is a szívem csücske, nehéz volt egy képet választani a nagy napjukból. Egy raszta hajú fantasztikus pár, akinek a férfi tagját szintén Lengyel Balázs névre keresztelték és ugyanúgy dobos, ahogyan én is. A közös kapcsolódási pontok még barátibbá tették a közös munkát. Rég volt ilyen esküvői sorozatom, ahol a vőlegény érzelmei ennyire erősen átjöttek a képeken.

9.

Christin és David kerti partis esküvője pontosan olyan laza, vidám, és minden kötelező sallangtól mentesen zajlott, mint amilyen hangulata ennek a távolról elkapott fotónak van. Imádtam őket és az egész napot.

10.

A kreatív fotózások szünetében, vagy végén különösen szeretek backstage fotókat készíteni, a párok tudta nélkül. Ilyenkor teljesen elengedik magukat, és az igazi hangulatképek legtöbbször ilyenkor születnek. Ahogyan ez a kép is.

10+1.

Fotók: Balázs Lengyel Photographer

A saját esküvőm után egy évvel az a megtiszteltetés ért, hogy együtt fotózhattam a saját esküvőfotósommal, Balin. Így a balinéz szertartás szépségét nemcsak saját bőrömön tapasztaltam, de meg is örökíthettem egy másik esküvőn is. Pazar környezetben, egy igazán meghitt, szűk körű esküvőn vehettem részt. Meghatározó élmény volt. Ez a kép és az egész sorozat mindig különleges érzéseket hív elő bennem.

Tetszettek Lengyel Balázs esküvőfotós kedvenc képei? Akkor néz körül a weboldalán is! Ide kattintva pedig sorozatunk korábbi részeit találod.